NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




Janet GARDNER - Your Place In The Sun

Kdo by si ještě chtěl spojovat jméno zpěvačky Janet Gardner s legendární dívčí kapelou Vixen, ve své době jakousi ženskou odpovědí na Poison, bude už vedle. Ze společného comebacku nakonec není nic a od loňska v čele této formace stojí Lorraine Lewis, jenž na konci osmdesátých let zažila patnáct minut slávy v kapele Femme Fatale. Janet Gardner ale dnes Vixen vůbec nechybí. V roce 2016 se totiž vdala za Justina Jamese, se kterým tvoří pár nejen v soukromém životě, ale i v tom profesním. Spolu ním v roce 2017 vydala sólový debut, který vůbec nebyl špatný a vrátil její jméno na scénu s plnou parádou. Jistě, nedošlo na tak velké hity jako „Love Is A Killer“ nebo „How Much Love“, ale i tak tato rodačka ze studené Aljašky ukázala, že nemusí žít jen z někdejší slávy, jak to koneckonců dnes dělají Vixen.

Dva roky stará nahrávka ukázala Janet v trochu modernějším světle, když došlo i na exkurze do současných podob rocku a metalu. Její fanoušci se rozhodně netvářili nespokojeně a zpěvačka tak ukázala, kdo že to byl tím hlavním tahounem u Vixen (bubenice Roxy Petrucci určitě promine…). Těžko sice odhadnout, nakolik to bylo dílo jejího manžela, ovšem fakt, že Gardner předložila znovu svůj typický rukopis svědčí o tom, že jde o velmi talentovanou umělkyni. Navíc zpěvačku s nezaměnitelným hlasem, která vždy mohla konkurovat například Lee Aaron nebo Litě Ford. Je to právě její hlas, který je hlavním pojítkem s minulostí i na aktuální desce „Your Place In The Sun“.

Z novinky je ale tak trochu cítit, že se Janet trochu zalekla modernějšího výrazu z minulé desky a pomalu svou současnou tvorbu směřuje zpět k nejslavějším dnům Vixen. V minulé recenzi jsme mluvili o tom, že je z alba slyšet jakási návaznost na výtečné album „Rev It Up“ z devadesátého roku, v případě „Your Place In The Sun“ to platí ještě silněji. I když úvodní a zároveň titulní skladba až tak úplně nepřesvědčí a na mysl se krádají myšlenky o vyčerpání energie, od „Assassinate“ je to už o něčem jiném. Sound se najednou pročistí a skladbě rozhodně sluší její moderní výraz, který se postupně přeleje do stadionového rocku, explodujícího ve výborném, silovém refrénu. Gardner hlasivky zbytečně nepřepíná, necpe se do poloh, kde jí to nesluší a hraje pro celkové vyznění skladby.

Právě „Assassinate“ je s klasickým hard rockem napumpovanou „Standing“ asi nejsilnější položkou alba. Těmto skladbám pak mohou ještě konkurovat dva poprockové dýchánky „Without You“ a „A Way To Your Heart“, které ale nemají v sobě zbytečně sladkobolný patos a jedou spíše v písničkářských kolejích. Zajímavě zní i „Web“, který zaujme hlavně střídáním klidnějších pasáží a úderného refrénu, kde se ke slovu zase dostanou modernější technologie (jako upomínka na minulou desku). Aby výčet nejsilnějších skladeb byl úplný, je třeba zmínit i závěrečnou „Flame Thrower“, která jede v přesném průsečíku mezi starým hard rockem, naleštěným hair metalem a klasickým heavy metalem. Zde opět prim hraje silný refrén a v tomto případě i precizní kytarové sólo. Na druhé straně ale pak stojí nenápadité skladby „Kick Me Back“ a „You Said“, které zní spíše jako výplň a nepomůže jim (v případě „You Said“) ani využití elektronických prvků, se kterými (jako v jediné skladbě) jde Janet tentokrát trochu přes čáru.

Kdo si oblíbil předloňskou desku, bude spokojen i teď. Zdá se, že Janet definitivně nabrala druhý dech a dokazuje, že dnes je mnohem silnější než její bývalé kolegyně ve Vixen. Kdo doufal ve studiový comeback této party, může být lehce zklamán, ale i tento zarputilec si musí přiznat, že Janet Gardner by v rámci této kapely tak silnou desku jako byl její debut nebo jako je „Your Place In The Sun“ asi nenahrála.

Jan Skala             


FB Janet GARDNER

YouTube ukázka - Your Place In The Sun

Seznam skladeb:
1. Your Place In The Sun
2. Assassinate
3. Standing
4. Try
5. Web
6. Kicks Me Back
7. A Way To Your Heart
8. Should Have Known
9. Unconditionally
10. You Said
11. Without You
12. Flame Thrower

Sestava:
Janet Gardner - zpěv, kytara
Justin James - kytara, baskytara, programování, bicí

Rok vydání: 2019
Čas: 51:52
Label: Pavement Entertainment
Země: USA
Žánr: hard rock/hair metal

Diskografie:
2017 - Janet Gardner
2019 - Your Place In The Sun

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 11.06.2019
Přečteno: 1699x




počet příspěvků: 2

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Jistěže to není...21. 06. 2019 16:10 Pepsi Stone
Janet jede. Jen rok...20. 06. 2019 20:52 cloudie


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08577 sekund.