AMERIKAN KAOS - Armageddon Boogie
plný súhlas s recenziou. Pohodové a veľmi dobre...

UNLEASH THE ARCHERS - Phantoma
..za mňa jedno obrovské sklamanie. Najslabšie a...

Sebastian BACH - Child Within The Man
Nějak mi ta deska sedla a v porovnání s Gangs All...

DOMAIN - Our Kingdom
Výborně. Prvni dvě desky jsou bomby

DOMAIN - Our Kingdom
...celá kapela i její alba. První tři rozhodně -...

DOMAIN - Our Kingdom
Velice dobré album (ještě pod titulem Kingdom -...

VADER - De Profundis
Úplný súhlas 10/10

DOMAIN - Our Kingdom
Domain sú jedným z mojich restov, ktoré plánujem...

VADER - De Profundis
Jedna z nejlepších Metalových desek vůbec....

VADER - The Ultimate Incantation
Tak to bych nečekal. Christ Agony, Dies Irae a...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




KILLER BE KILLED - Reluctant Hero

Zdá se, jako by debutové album „Killer Be Killed“ vyšlo vlastně nedávno. Ještě si člověk pamatuje, jaké to bylo po vydání překvapení. Killer Be Killed totiž jako jedna z mála tzv. superskupin složila skutečně zajímavé a obohacující album, ve kterém šla osobní ega muzikantů stranou. Osobitou směs groove metalu, thrashe, hardcoru či dokonce alternativního rocku vyzdvihovaly do výšin tři různorodé hlasy.

Po šesti letech jsou Killer Be Killed zpět. Změna nastala jen na bubenické stoličce, kde Davea Elitche vystřídal Ben Koller z All Pigs Must Die, jinak je vše při starém. Troy Sanders z Mastodon, Max Cavalera ze Soulfly a Greg Puciato z…z odevšad a především z bohužel již neexistujících The Dillinger Escape Plan. Tihle tři mají zatraceně osobité hlasy. A když je spojí dohromady, máte tu vokální bombu. A Killer Be Killed toho náležitě využívají. Nová deska „Reluctant Hero“ je ještě lépe zazpívaná než debut a všichni tři zpěváci se zde předvádějí v tom nejlepším světle. Po vokální stránce jde o naprosto výjimečné album. Z hudebního hlediska se kapela logicky drží toho, čím zaujala na debutu. Výše jmenované žánry se zde kombinují zcela přirozeně a organicky, jako by k sobě odjakživa patřili. Nutno ale říci, že Killer Be Killed jsou mnohdy velice agresivní a ejich skladby často vrcholí thrash metalovým nášupem.

„Destructing Self-destruction“ je velice reprezentativní skladba. Má energii a představí se v něm všichni zpěváci. Zpočátku jako by se groove metal lehce míchal s heavy metalem, ale jakmile začne řvát Max, přihlásí se o slovo thrash. Je vcelku zbytečné psát o žánrech, když si kapela s nimi dělá, co chce a zcela přirozeně si z každého něco bere „Dream Gona Bad“ pokračuje v tom samém, jen role zpěváků se lehce mění a každý z nich má jiný prostor. V některých písních dominuje Troy, v jiných zas Greg. Max vždy nastoupí jako ten, co přidá zvířecí agresivitu. „Dream Gona Bad“ si bere inspiraci i v klasickém rocku, což má za následek hitovost skladby a její „závislácký“ účinek na posluchače. Ale není to jen Max, kdo působí animálně. Greg se zde také pouští do svého proslulého maniakálního řevu, jakým oslňoval v „Dillingerech“.

„Filthy Vagabound“ je nesmírně svižná HC/punková pecka, která vykouzlí jeden z nejlepších refrénů na albu. Energická smršť dokáže zlepšit náladu po těžkém dni. Po této vypalovačce přichází pro kapelu netypická sedmiminutová „From A Crowded Wound“, která je především zpočátku tajemná a epická. Působí zde i velice přirozený zvuk bicích. Máte pocit, jako by hrály u vás v pokoji. Skladba je emotivní, velkolepá a rozsáhlá. Trojice zpěváků rozehrává parádní divadlo a ukazuje, že Killer Be Killed mají hromadu nápadů a umí je zužitkovat. Takovou skladbou by nepohrdl ani fanoušek prog metalu. Z desky také vyčnívá kratičká, ale výživná rychlovka „Animus“. Album uzavírá „Reluctant Hero“, která začíná v duchu krásné rockové balady s klidnou kytarou a Gregovým citlivým tichým zpěvem, postupně roste a vzkvétá, přesto zůstává převážně v baladické poloze. Krásná tečka za nesmírně silným albem.

„Reluctant Hero“ je perfektně poskládané album. Má koule, nápady a chytlavé melodie. Stále se něco děje a jedním z jeho velkých trumfů je spolupráce tří silných hlasů. Směs žánrů se spojuje do třaskavé substance, která je ve výsledku velice zábavná a pohlcující. Killer Be Killed se druhé album povedlo ještě více než to první a překonalo očekávání.

Tomáš Marton             


www.killerbekilled.com

YouTube ukázka - Dream Gone Bad

Seznam skladeb:
1. Deconstructing Self-Destruction
2. Dream Gone Bad
3. Left of Center
4. Inner Calm from Outer Storms
5. Filthy Vagabond
6. From a Crowded Wound
7. The Great Purge
8. Comfort from Nothing
9. Animus
10. Dead Limbs
11. Reluctant Hero

Sestava:
Greg Puciato – zpěv, kytary
Max Cavalera – zpěv, kytary
Troy Sanders – zpěv, baskytara
Ben Koller – bicí

Rok vydání: 2020
Čas: 47:36
Label: Nuclear Blast Records
Země: USA
Žánr: groove/thrash/alternative metal

Diskografie:
2014 - Killer Be Killed
2020 - Reluctant Hero

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 25.12.2020
Přečteno: 1801x




počet příspěvků: 1

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Cavalera + Sanders...4. 01. 2021 23:47 Óm


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.12525 sekund.