AMERIKAN KAOS - Armageddon Boogie
plný súhlas s recenziou. Pohodové a veľmi dobre...

UNLEASH THE ARCHERS - Phantoma
..za mňa jedno obrovské sklamanie. Najslabšie a...

Sebastian BACH - Child Within The Man
Nějak mi ta deska sedla a v porovnání s Gangs All...

DOMAIN - Our Kingdom
Výborně. Prvni dvě desky jsou bomby

DOMAIN - Our Kingdom
...celá kapela i její alba. První tři rozhodně -...

DOMAIN - Our Kingdom
Velice dobré album (ještě pod titulem Kingdom -...

VADER - De Profundis
Úplný súhlas 10/10

DOMAIN - Our Kingdom
Domain sú jedným z mojich restov, ktoré plánujem...

VADER - De Profundis
Jedna z nejlepších Metalových desek vůbec....

VADER - The Ultimate Incantation
Tak to bych nečekal. Christ Agony, Dies Irae a...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




INCANTATEM - Katharis

Když je kapela pomalovaná, hraje folk metal a zpívá německy, člověku v hlavě naskočí obrázek poměrně svébytné scény, které dominují kapely jako Subway To Sally, Varg, starší Equilibrium, Schandmaul, In Extremo či Saltatio Mortis.Na první pohled (ale i poslech) se k nim přidávají i Incantatem. Mladá kapela z Hamburku má na kontě debutovou desku „Animus et Anima“ z roku 2018 a novinku „Katharis“, která zaujme tajemným přebalem se ženou v okovech. Incantatem ve své hudbě vycházejí z výše uvedených jmen, ale tak jednoduché to není. Kapela přidává i něco svého a tak se o žádnou kopírku nejedná. I když třeba nemusíte germánský folk metal, může kapela překvapit tím, že do svého projevu implementuje moderní metalové postupy. A toho folku tu zas příliš není.

Když pomineme krátké intro „Katharis“, tak první skladba „Seuche“ zní jak soft verze Rammstein. Spíš než k folk metalu má blíže k industrial metalu. Anebo lze prostě říci, že se zde kapela řadí k Neue Deutche Härte. „Loreley“ oproti tomu už skutečně těží z propojení lidové muziky a metalu. Incantatem však zpočátku alba zní poněkud nevýrazně a průměrně. Zpěvák má civilní výraz, ale jeho hlas není příliš zajímavý nebo pěkný. Poté kapela opět žánrově poskočí pryč od folku. Daří se jí jednoduché, ale výrazné riffy a hudba osciluje mezi přímým rockovým projevem a metalem. Najednou máte pocit, že INCANTATEM toho nabízí opravdu hodně. I v dalších skladbách často staví na silných a poměrně tvrdých kytarách a také variabilní rytmice. Folk používají jako koření, stejně jako prvky již zmíněného industrial metalu.

Jedním z vrcholů nahrávky je dynamická „Das Monster In Mich“. Zde kapela předkládá nápadité a důrazné bicí, skvěle využité housle a chytlavý refrén. Překvapí i dubstepová mezihra. „Wie Feuer“ vytasí i takřka death metalové riffy a groove metalové tempo. Incantatem si evidentně rádi hrají a i díky tomu je nahrávka velice pestrá a ve finále zábavná. „Kinder Des Krieges“ opět trochu připomene Rammstein, například využitím dětského sboru. Zapojením extrémních vokálů v „Das Letzte Bild“. pak Inxantatem připomenou Varg.

„Katharis“ je pestrá deska. Kapela se zde prezentuje jako moderní metalová banda, která sice hraje především folk metal německého ražení, ale moc ráda ho kombinuje s ostatními metalovými styly. To je silná stránka nahrávky a Incantatem dokáží přesvědčit, že stojí za poslech. Slabinou se může jevit zpěv, není nijak zajímavý nebo osobitý. Incantatem si berou inspiraci u výše zmíněných skupin a umí z toho vytvořit něco svého. Nedá se hovořit o vynikajícím albu, jen se to docela dobře poslouchá. Deska se dá doporučit především těm, kteří mají rádi německy zpívající kapely a německé pojetí folk metalu.

Tomáš Marton             


www.incantatem-band.de

Das Monster in mir

Seznam skladeb:
1. Katharsis (Intro)
2. Seuche
3. Loreley
4. Diamant
5. Hof der Wunder
6. Schwingen
7. Das Monster in mir
8. Wie Feuer
9. Zeichen
10. Kinder des Krieges
11. Das letzte Bild
12. Trost

Sestava:
Malte - zpěv
Chris- kytara
Mella - baskytara, flétna
Johanna - cello
Thomas - bicí

Rok vydání: 2020
Čas: 44:12
Label: 7 hard
Země: Německo
Žánr:Modern/folk metal

Diskografie:
2018 - Animus et Anima
2020 - Katharis

Foto: archiv kapely


Vydáno: 02.01.2021
Přečteno: 911x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.15617 sekund.