CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Jana: S tím oprávněním vlastnit značku je to...

ACCEPT - Humanoid
O minulém albu jsem po prvním poslechu...

ACCEPT - Humanoid
Páčila sa mi predchádzajúca doska, páči sa mi aj...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
To Crust : To, že si Pařízek zaregistroval jako...

ACCEPT - Humanoid
Já chápu, že to každý má trochu jinak, ale aby...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Jana: Ok, díky za vyjasnění, pokud je to tak,...

ACCEPT - Humanoid
Accept mám rád, včetně éry s Tornillem. Bohužel...

MOTÖRHEAD - Kiss Of Death
Dobrá deska, 5 výborných skladeb, zbytek průměr...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
To Crust : situace mezi ex. cleny Citronu (...

ACCEPT - Humanoid
Posledný kvalitný počin tejto kapely bol Blind...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




AUTUMN`S CHILD - Angel`s Gate

Autumn`s Child se na scéně se svým rok starým debutem etablovali velmi dobrým způsobem. S tímto počinem ze sebe setřásli nálepku pohrobků (dnes už pravděpodobně nefungujících) Last Autumn`s Dream a začali žít vlastním životem. Už i proto, že jejich debut byl v rámci současného AOR v jasném nadprůměru, čehož kapela kolem zpěváka, kytaristy a klávesisty Mikeala Erlandssona využívá i na nové desce, jež vychází překvapivě brzy po debutu, což je však docela deviza. Kapela od prvního alba drží ve stejné sestavě, čímž se dokonale oddělila od různých naslepo poslepovaných projektů, které zejména v ranku AOR rostou jako houby po dešti a dávno proto platí, že kvantita převýšila nad kvalitou. Ovšem u Autumn`s Child je ta situace trochu jiná...

Že tahle kapela nezapadne v šedi průměru bylo jasné už z debutu. Ten sice nebyl mistrovským dílem, jaké by člověk čekal od ikon žánru (např. Journey), ale přece jen kvalita se projevila, o čemž nakonec svědčí fakt, že deska nezapadla a svou cestu k žánrovým fanouškům si našla. Takový potenciál má i novinka "Angel`s Gate", která ve své preciznosti a vypulírovanosti jde ještě o kousek dál než debut. Autumn`s Child na ní svůj výraz nemění, spíše jej čistí a snaží se jej dovést do míst, kam s debutem jen nakoukli. Řeč je především o větší hitovosti materiálu, který jako kdyby se chtěl přiblížit slavnějším krajanům Europe z doby, kdy u nich hlavní kytarovou práci zastával výtečný Kee Marcello.

Zejména z úvodu desky na posluchače dýchne duch alb, jako byla "Out Of This World", a Autumn`s Child se tak vrací znovu (a ještě pevněji než na debutu) do osmdesátých let. "Where Angels Cry" je jasná hitovka, ve kterée si stejně důležitou roli pro sebe uzmuly klávesy, kytara a stále se zlepšující Erlandssonův vokální projev. Když pak v podobném duchu pokračuje i refrénová hymna "Aquarius Sky" s překvapivě tvrdou kytarou v úvodu, je jasně slyšet, že Autumn`s Child jako kapela dokonale zrají. Celá první polovina desky jede ve striktně hitovém módu, kde sice "Don`t Say That It`s Love" je trochu více popovější záležitostí, odkud dýchne i disko atmosféra krajanů The Night Flight Orchestra a "Love Is Not The Enemy" má zase překvapivou hardrockovou patinu sedmdesátých let, ovšem když kapela vytáhne vrcholové číslo "The Dream Of America" (nenechte se odradit podivným začátkem skladby), poznáte, že tahle kapela může být pomalu stálicí současného AOR.

Jestliže se kapela oproti debutu v mnohém zlepšila a zapracovala nejen na kompozicích samotných, ale i na melodických linkách a načančaných vícehlasech, jedna bolístka přetrvává. Balady... Na ty Autumn`s Child nemají šťastnou ruku a proto skladby typu "A Tear From The Sky", "Don`t Ever Leave Me" či "Your Words" album nepěkně rozmělňují a kapela v nich ztrácí sílu, kterou vložila do svižnějších skladeb. Jediným baladickým zástupcem, který snese přísnější kritéria, je skladba "Only Love Can Save The World", a to zejména proto, že Autumn`s Child v ní nesklouzli k unylosti a zbytečně cukrkandlovému projevu. Kdyby jako jediný zástupce baladických temp byla na "Angel`s Gate" jen tato skladba, dopadla by deska o poznání lépe.

I tak jde o velmi dobré album, které se bude řadit k tomu nejlepšímu, co AOR scéna v poslední době nabídla. Autumn`s Child by mohla posunout zase o kousek dál. Po stránce stylové se sice jedná o stagnaci na místě, ale muzikanti se zlepšují a pilují svůj rukopis, který je tentokrát o něco dotaženější než minule a proto může být příslibem do budoucna.

Jan Skala             


FB Mikael Erlandsson

YouTube ukázka - Where Angels Cry

Seznam skladeb:
1. Where Angels Cry
2. Aquarius Sky
3. Don`t Say That It`s Love
4. A Tear From The Sky
5. Love Is Not The Enemy
6. The Dream Of America
7. Straight Between The Eyes
8. Don`t Ever Leave Me
9. A Piece Of Work
10. Only Love Can Save The World
11. Your Words
12. Back To The Other Side

Sestava:
Mikael Erlandsson - zpěv, kytara,klávesy
Claes Andreasson - kytara
Pontus Åkesson - kytara
Jona Tee - klávesy
Robban Bäck - bicí

Host:
Hired Guns - baskytara

Rok vydání: 2020
Čas: 56:21
Label: AOR Heaven
Země: Švédsko
Žánr: AOR

Diskografie:
2019 - Autumn`s Child
2020 - Angel`s Gate

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 24.02.2021
Přečteno: 1674x




počet příspěvků: 3

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
V ramci AOR jako...2. 03. 2021 17:27 Pepsi Stone
-Tohle je tak 3....2. 03. 2021 6:46 Petronius
ACHSouhlas s Pepsim,...1. 03. 2021 9:05 WS


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.11422 sekund.