Sebastian BACH - Child Within The Man
Nějak mi ta deska sedla a v porovnání s Gangs All...

DOMAIN - Our Kingdom
Výborně. Prvni dvě desky jsou bomby

DOMAIN - Our Kingdom
...celá kapela i její alba. První tři rozhodně -...

DOMAIN - Our Kingdom
Velice dobré album (ještě pod titulem Kingdom -...

VADER - De Profundis
Úplný súhlas 10/10

DOMAIN - Our Kingdom
Domain sú jedným z mojich restov, ktoré plánujem...

VADER - De Profundis
Jedna z nejlepších Metalových desek vůbec....

VADER - The Ultimate Incantation
Tak to bych nečekal. Christ Agony, Dies Irae a...

DEICIDE - Banished By Sin
Pomine-li člověk dvojici nic moc desek z let...

Sebastian BACH - Child Within The Man
Tak novinka se dost povedla. První půlka alba je...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




CRYSTALLION - Heads Or Tails

Žila byla německá kapela Crystallion, která si svými prvními třemi alby řekla o docela slušnou pozornost v rámci power metalové obce. Postupně do jejího výrazu začaly čím dál tím víc pronikat hard rockové prvky. To mělo za následek, že se frontman Thomas Strübler nejdřív vzdal svých autorských ambicí, což se docela výrazně projevilo na čtvrtém albu „Killer“, nejen ve stylovém posunu, ale i v kvalitativním poklesu. Ještě dalších šest let se Crystallion tak nějak udržovali při životě, až si Thomas Stübler definitivně sbalil svá fidlátka a pláchnul i kytarista Patrick Juhász. A tady se měla do příběhu o Crystallion udělat tlustá čára a začít od nuly. Nestalo se, Crystalion se dali do hledání posily k mikrofonu, ohlásili, že se jí stala Kristina Berchtold a pustili se do další práce.

Výsledkem je album „Heads Or Tail“, které bývalé příznivce nenadchne (byť na příbuznost s power metalem úplně nerezignuje) a s oslovováním nových to bude mít asi trochu složité. Své hard rockové choutky Crystallion ještě posílili, autorská průhlednost a určitá naivita, která by asi bez problémů prošla v osmdesátých letech, ze kterých si kapela hodně bere, tady funguje jen občas. Umocňuje to i Kristina, jejíž hlas se občas chytá snahy o přiblížení se k Dorotce Pesch, občas sklouzne až k popové rozvernosti Neny, ale v hlavně v řadě písní působí docela nevyzrále a nejistě (ne snad, že by se v těchto skladbách šlo o kdo ví jak bytelný základ opřít…). Chcete-li ochutnat nejšťavnatější plod z téhle zahrádky, bude nejlepší začít u „Save Me“, u které by sice šlo vyjmenovat docela dost intenzivních inspirací, ale skladbě nejde upřít melodická chytlavost, bezprostřednost a prostomyslně hravá neposednost. Ta se postupně stává tou nejsilnější emocí, která z alba jde. Když v cajdáčku „The Sleeping Emperor“ Crystallion zní jako neopeřená mlaďácká kapela, která si chvilku před tím, než tuhle skladbu nahrála, pouštěla Bonfire, a v závěru alba i přes poměrně zvučné kytary vám do očí čím dál tím víc blýskají odlesky jako od disko koule, třeba si řeknete, že tahle muzika by na nějakém středoškolském mejdanu mohla v pohodě fungovat.

Svým způsobem tahle deska baví. Přiznávám, že kdyby před lety přišla má pubertální dcera s tím, že s partou spolužáků dělá takovouto muziku, asi bych z toho měl radost. Spojení naivity, nekomplikované radosti ze života, schopnosti nasát x-krát použité (byť nenáročné) nápady a docela zručně je interpretovat by v případě, že by se podařilo zbavit se celkem okaté podbízivosti, mohlo časem mít něco do sebe. Pak vám docvakne, že „Heads Or Tails“ je pátým zářezem v diskografii kapely, která brzy dokončí druhý křížek na svém hřbetě. A najednou to je všechno daleko obtížněji uvěřitelné a vstřebatelné.

Savapip             


www.crystallion.net

YouTube ukázka - Knights And Heroes

Seznam skladeb:
1. Heads or Tails
2. Knights and Heroes
3. Living on a Lie
4. Save Me
5. I`m on Fire
6. The Sleeping Emperor
7. Ready for the Sin
8. The King Is Rising
9. Under the Spell
10. The Wild Hunt
11. Thunderclouds

Sestava:
Kristina Berchtold - zpěv
Werner Hiessl - kytara
Steve Hall (Stefan Gimpl) - baskytara
Martin Herzinger - bicí

Rok vydání: 2021
Čas: 47:06
Label: Pride & Joy Music
Země: Německo

Diskografie:
2006 - A Dark Enchanted Crystal Night
2008 - Hattin
2009 - Hundred Days
2013 - Killer
2021 – Heads Or Tails

Související recenze, rozhovory, reporty

Foto: archiv skupiny


Vydáno: 19.04.2021
Přečteno: 1626x




počet příspěvků: 2

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
-Tak tohle je hodně...24. 04. 2021 16:05 Petronius
Tak to mě vůbec...21. 04. 2021 6:50 b.wolf


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09939 sekund.