NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




SKULL & CROSSSBONES - Sungazer

Jürgen Wannenwetsch, v letech 1981 – 1983 a 2005 – 2019 baskytara u Stormwitch, se kterými vydal dvě alba. Marc Oppold, v letech 2002 – 2004 a 2016 – 2019 bicí u Stormwitch, se kterými vydal tři alba. Volker Schmietov, v letech 2013 – 2019 kytara u Stormwitch, se kterými vydal dvě alba, Tobi Kipp, v letech 2016 – 2019 kytara u Stormwitch, se kterými vydal jedno album. Byť album „Bound Of The Witch“, pod kterým je podepsána kompletní čtveřice muzikantů, nepatřilo k největším trhákům diskografie německých vyznavačů čarodějnic, po zcela bezzubém předchůdci „Season Of The Witch“, signalizovalo, že se u Stormwitch zablýsklo na lepší časy. Jenže už o rok později byl z Andyho Mücka sirotek a kvarteto jeho bývalých parťáků rozjelo spolek Skull & Crossbones. Pár let jim společnost dělal Stefan Fronk s dávnou zkušeností z Brainstorm, jehož v loňském roce nahradil Tobi Hübner, s nímž se kapela dobrala debutového alba „Sungazer“. Soudě podle něj by se dalo přistoupit na kacířskou myšlenku, že největší brzdou na albu „Bound Of The Witch“, byl principál Mück, neboť prvotina Skull & Crossbones zní ohromně svěže a chytlavě.

Byť kadence pojmu Stormwitch byla v předchozí odstavci maximální a spojnice s touto kapelou se na prvotině Skull & Crossbones najít dají celkem snadno, nečekejte, že by Skull & Crossbones udělali ten nejlacinější krok a snažili se vytěžit maximum z odkazu svého bývalého působiště. Skull & Crossbones jsou zcela klasickým zástupcem melodického heavy metalu s německým akcentem, ale přistupují k tvorbě i prezentaci skladeb s ohromnou lehkostí, což umocňuje i energický Hübnerův vokál, příjemně zabarvený a ohromně sebejistý ve výškách. Neposedně klokotavá rytmika, nápadité riffy, melodie a neutuchající energie jsou základem, na kterém je „Sungazer“ postaveno a nebýt toho, že Skull & Crossbones mají potřebu splnit normu i z hlediska zařazení baladické položky (což se ukáže být jediným větším zádrhelem, „Live Your Dreams“ je příjemný, lehce pompézní cajdáček, ale schází mu předchozí drive), byla by „Sungazer“ jiskřivá spanilá jízda. Sice trochu na jedno brdo (alespoň s přibývajícím časem), ale Skull & Crossbones zjevně vědí, že v nejlepším se má přestat, takže nenatahují zbytečně ani jednotlivé skladby, ani album jako celek. Možná je trochu škoda, že závěrečnou „The Traveller“, která oproti zbytku rychlých skladeb začíná v rockovějším duchu, pustí kapela v refrénu zase do podobné nálady, z hlediska pestrosti by desce dotažení do větší syrovosti prospělo, ale zpěvně chytlavá „Midnight Fyre“, skvěle vygradovaná titulka, důrazná „Manhunter“ s dramatickou repeticí vokálů, či přímočará „The Drowned“ se rozhodně nijak rychle neochodí, a jelikož Skull & Crossbones na to jdou nejen hlavou, ale i srdcem, kolekce „Sungazer“ spolehlivě funguje.

Skull & Crossbones by mohli vyučovat, kterak nápaditě vyvážit silné refrény, metalovou tvrdost a melodickou hravost. Přidejte k tomu průzračně čistý zvuk, hráčskou suverenitu a maximální zaujetí - a máte před sebou debut jako víno!

Savapip             


www.skullandcrossbones.de

YouTbe ukázka - Sungazer

Seznam skladeb:
1. Midnight Fyre
2. Sungazer
3. Manhunter
4. The Invisible Man
5. Tyrant`s Rule
6. Nature`s Legacy
7. Inner Self
8. Live Your Dreams
9. The Drowned
10. The Traveller

Sestava:
Tobi Hübner - zpěv
Volker Schmietow – kytara
Tobi Kipp - kytara
Jürgen Wannenwetsch - baskytara
Marc Oppold – bicí

Rok vydání: 2023
Čas: 46:24
Label: Massacre Records
Země: Německo

Diskografie:
2023 – Sungazer

Foto: archiv kapely


Vydáno: 02.10.2023
Přečteno: 773x




počet příspěvků: 3

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Díky za recenzi,...2. 10. 2023 20:59 thorpey
Díky za...2. 10. 2023 14:29 Savapip
Mini chybkaDeska se opravdu...2. 10. 2023 8:17 Aldus


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.61814 sekund.