Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




STEEL RHINO - In Rhino We Trust

Když se blížilo vydání nového alba Steel Rhino, jedna z prvních věcí, které hlavní mozek Michael Rosenberg hlásil do světa, byl fakt, že na palubě je i nadále Herbie Langhans. Tahle zpráva je velmi důležitá – Langhansovi domovští Firewind už oznámili termín vydání příštího alba, takže určité uspořádávání priorit u německého křiklouna mohlo hrozit a Steel Rhino mohli přijít o jednu ze svých zásadních zbraní. Natolik zásadní, až si troufnu tvrdit, že zcela klasicky (tak silně klasicky, až kolekce „In Rhino We Trust“ už při prvním poslechu zní hodně povědomě) laděný melodický heavy metal je napsán tak dokonale pro Herbieho hlasivky, že kdybych měl fungovat jako Herbieho poradce v otázce, kterému ze dvou působišť dát přednost (a roli by hrála čistě hudební stránka), hlasoval bych pro Steel Rhino. I přes to, že tvorba Firewind je (a předpokládám, že na novince i bude) nápaditější a variabilnější.

Steel Rhino se drží přesně toho, na čem postavili eponymní debut, i když jsou možná o ždibíček syrovější a důraznější, takže fanoušci pochodového, striktně rytmického, šlapavého metalu (opět by šlo odvolávat se na Accept, či Manowar, nicméně kapel, u nichž by šla bez námahy dohledat podobnost s tvorbou Steel Rhino, by se našla celá hromada) s výraznými, zapamatovatelnými a vyřvatelnými slogany si spolehlivě přijdou na své. Pokud ještě není sepsána příručka, kterak složit hymnickou skladbu s patřičným důrazem, která se snadno zavrtá do závitů, stačí projet kteroukoliv z devíti písní desatera „In Rhino We Trust“, a máte v ruce hotový manuál (coby nechytlavější věc, ideálně charakterizující to, se se na albu děje z hlediska náladového, autorského, hráčského i vokálního, doporučuji šlapavku „Blades“ s posluchačsky velmi vděčným refrénem). Pouze krátká instrumentálka „Final Stand“ postavená na klávesách a atmosféře trochu naředí jasný tah na bránu, kterým je album naplněné až po okraj. Mírné posuny jako výraznější militantnost v lehce výhružné „We Rise“, příjemné rytmické pohoupání v heroické „Time To Be King“, či majestátnost v titulní skladbě s jako podle návodu vygradovanou atmosférou stačí na to, aby deska nezněla příliš jednotvárně.

Hlavní myšlenku alba sdělí Herbie hned v a capella úvodu – „...stand up and shout it out!“ A pak už posluchače čeká velmi optimistická, energická, nekomplikovaná jízda na melodickém tobogánu. Deska, na které je prakticky všechno jasné už po pár minutách, ale kterou stejně s chutí doposloucháte až do naprostého finále, a jste-li fanoušky podobně laděné muziky, velmi pravděpodobně přistoupíte bez velkého přesvědčování na víru, avizovanou v titulní skladbě.

Savapip             


steelrhinoband.com

YouTube ukázka - In Rhino We Trust

Seznam skladeb:
1. Stand Up and Shout
2. Strike Hard
3. Blades
4. We Rise
5. Final Stand
6. In Rhino We Trust
7. Judgement Day
8. Dr. Jekyll Mr. Hyde
9. Time to Be King
10. Ignoring Gravity

Sestava:
Herbie Langhans - zpěv
Filip Vilhelmsson – kytara, baskytara
Mikael Rosengren - bicí

Rok vydání: 2023
Čas: 42:08
Label: GMR Music Group
Země: Švédsko / Německo

Diskografie:
2021 – Steel Rhino
2023 – In Rhino We Trust

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 25.10.2023
Přečteno: 551x




počet příspěvků: 1

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Oproti debutu...14. 11. 2023 8:53 htaedas


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09179 sekund.