NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




INFERNALIZER - After Dark

Frontman italských melodeathařů Disarmonia Mundi Claudio Ravinale zjevně našel novou hudební cestu. Zatímco jeho domovský spolek už osm let studiově vyspává, Claudio rozběhl projekt Infernalizer, s nímž na dva roky starém debutu „The Ugly Truth“ prozradil, že rád pouští hrůzu a že černá je dobrá – byť za tuhle barvu nemůže klasický black (a když, tak jen ždibíčkem), ale stará osvědčená gotika. Tu Claudio míchá s rockovým strašidláctvím, takže odkazy na The Sisters Of Mercy, Lordi, Alice Coopera, The 69 Eyes, či Danzig byly patrné už na prvotině a jsou hlavní hybnou silou i aktuálně vydané novinky s příznačným názvem „After Dark“.

Byť konstatování, že „After Dark“ vytrvale kličkuje mezi agresivitou a gotickou atmosférou, což deklaruje zejména střídání impozantního hlubokého hlasu s nabroušenějším adrenalinovým zpěvem, či že si Infernalizer libuje a vytrvale se proplétá od klasické gotiky přes osmdesátkový metal až k hororové atmosféře, a z nástrojů jsou temné klávesy nejsilnější zbraní, může působit trochu schizofrenně, všechno drží hezky pohromadě. Pokud dokážete vstřebat fakt, že na všechny výše zmíněné kapely je klidně možné narazit i v rámci jediné skladby, a tohle hudební chameleonství vám není proti mysli, je strašně jednoduché se nechat unášet temným pohupováním od první položky až k té poslední.

Ačkoliv se může zdát, že Claudiův vokál je zásadním elementem alba, fakt, že úvodní „Season Of The Witch“ i závěrečná „Sky Burial“ coby instrumentální skladby dokážou do děje dokonale vtáhnout (v případě první) i podtrhnout předchozí silnou atmosféru (v případě druhé) vypovídá o tom, že především dovedně a systematicky budovaná atmosféra je nejsilnější zbraní Infernalizer. Hypnoticky studený a přitom ohromně melodicky chytlavý motiv „The Dark Passenger“, podtržený kontrastním střídáním náladově zcela odlišných hlasů, je dokonalou (a nejsilnější) ukázkou toho, co necelých třicet šest minut dlouhá stopáž přináší. Následná ukřičená horrorovka „What Did You Expect“, u níž v refrénu netrpělivě čekáte, zpoza kterého rohu vystrčí drápy Mr. Lordi, krásně vyhrocená titulka, či temnota ve „Falling In Slow Motion“, zdůrazněná projasňujícím ženským zpěvem, patří k momentům, u nichž není potřeba žádných složitostí, či přehnaných gest a přesto se zatajeným dechem čekáte, kam vás Infernalizer dovedou.

Když si umíte hrát s atmosférou, máte napůl vyhráno v jakémkoliv žánru. Když si zvolíte cestu jako Infernalizer a připojíte k ní vydařené melodie, to by v tom byl čert, aby z toho nebyla povedená deska!

Savapip             


FB INFERNALIZER

YouTube ukázka - What Did You Expect?

Seznam skladeb:
1. Season Of The Witch
2. The Dark Passenger
3. What Did You Expect?
4. Moon Of Blood
5. After Dark
6. What We Do In The Shadows
7. Death Wish
8. This Is My Yard
9. Falling In Slow Motion
10. Sky Burial

Sestava:
Claudio Ravinale - zpěv

Rok vydání: 2023
Čas: 35:54
Label: Rockshots Records
Země: Itálie

Diskografie:
2021 - The Ugly Truth
2023 - After Dark

Foto: archiv kapely


Vydáno: 01.11.2023
Přečteno: 703x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.10289 sekund.