NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




ELM STREET - The Great Tribulation

Lze na Elm Street potkat taky něco jiného, než jen noční můru? Čtveřice z australského Melbourne má prostřednictvím svého třetího alba „The Great Tribulation“ (což – započteme-li i pár let fungování pod názvem Raid, odkud se do Elm Street původně přesunula kompletní formace – za dvacet existence kapely neznačí kdovíjakou autorskou kadenci) hodně pádnou odpověď. Lze tam narazit na hodně povedenou muziku, někde na pomezí thrashe a heavy metalu, která se sice drží osvědčených a nekomplikovaných postupů, ale zároveň staví řadu zavedených kroků na hlavu. A světe div se, funguje to.

Na „The Great Tribulation“ se potkáte se situací, že jedna z nejsilnějších skladeb je instrumentálka, desku otevírá jedenáctiminutová skladba, a až po ní následuje standardně obvyklá ucholapka v podobě tříminutové šlehy na první dobrou, Elm Street nezapomenou v osmipoložkovém menu ani na baladu, dokonale zapadající do atmosféry alba, která však docela důkladně může změnit pohled na kapelu, jež do té doby těží ryze z přímočarosti, energičnosti, hráčské nápaditosti a vážnější pocity odměřuje na lékarnických vahách, a najednou vás rozstřelí totálním útokem na emoce.

Na první pohled vyžadovalo zařazení „Seven Spires“ na začátek alba docela odvahu (ne-li v dnešní uspěchané době lehce sebevražedné sklony). K tomu, aby Elm Street udrželi posluchačovu pozornost po celých jedenáct minut, nepotřebují žádné náladové zvraty, erupci nápadů, či záplavu libozvučných pozlátek, stačí jednoduchý melodický nápad, kupa energie, šikovné ruce (velmi podařená kytarová sóla), nohy (bicí nedají ani na moment vydechnout) a hlasivky (kooperace sytějších sborů a jedovatějšího sólového zpěvu je velmi šťavnatá) a šlape to zcela spolehlivě, takže jedenáct minut kolem vás proletí, aniž byste měli potřebu polemizovat nad tím, jestli takhle má vypadat vstup do heavy - thrashového alba. Nálada se nemění, vyplivnutí jedu v punkově nadrzlé „Take The Night“, kterou kapela vypustila jako první singl s konstatováním, že tohle je jasná první volba pro ochutnání aktuální formy Elm Street, je nesmírně účinné. O tom, že v jednoduchosti a energii je největší síla, vypráví velmi přesvědčivě další tři skladby, a když už si říkáte, že o Elm Street víte v základu vše podstatné, přijde instrumentální „The Last Judgement“, v níž se kapela v pohodě obejde bez nabroušeného vokálu Bena Beatrese a díky velmi zábavným sólům a kytarové harmonii nabídne jednu z nejvydařenějších položek. Ben Beatres předchozí absenci dožene v pomalé „The Darker Side Of Blue“, jež především díky jeho citlivému také jen tak z paměti nevymizí. Finální naštvaná nářezovka „A State Of Fear“ už jen sebevědomě podtrhne fakt, že Elm Street se jejich třetí album nadmíru vydařilo.

„Peklo přichází“, hulákají Elm Street v „Take The Night“ a zhruba o tom je celé album „The Great Tribulation“. A je to fakt zábava!

Savapip             


FB ELM STREET

YouTube ukázka - The Last Judgement

Seznam skladeb:
1. Seven Sirens
2. Take the Night
3. The Price of War
4. If Provoked, Will Strike
5. Behind the Eyes of Evil
6. The Last Judgement
7. The Darker Side of Blue
8. A State of Fear

Sestava:
Ben Batres - zpěv, kytara
Aaron Adie - kytara
Nick Ivkovic - baskytara
Tomislav Perkovic – bicí

Rok vydání: 2023
Čas: 51:13
Label: Massacre Records
Země: Austrálie

Diskografie:
2011 - Barbed Wire Metal
2016 - Knock `Em Out... with a Metal Fist
2023 - The Great Tribulation

Foto: archiv kapely


Vydáno: 25.11.2023
Přečteno: 402x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.13205 sekund.