NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




ELDRITCH - Innervoid

Před minulým albem „Eos“ se do sestavy Eldritch vrátil klávesák Oleg Smirnoff, letos do do řad kapely naskočil křikloun Alex Jarusso. Tvrdit, že výkon těchto dvou je tím zásadním, co se podepsalo na třináctém albu italských power progresivců, by bylo velmi neuctivé ke zbytku kapely, neboť na tom, že Eldritch překonali na novince „Innervoid“ už tak dost vysoká očekávání, má nezpochybnitelný podíl i důrazná, pestrá rytmika a hodně neposedné kytary. Nicméně tak, jak si podmanil na minulé desce výraz kapely černobílými klapkami Smirnoff (a pokračuje v tom i nadále), tak nyní nakopl šestici z Florencie Alex Jarusso. Nahradit Terence Hollera, který v Eldritch strávil víc než třicet let, se jevilo jako hodně náročná výzva, a o tom, že se to Alexovi podařilo na výbornou, dokonale svědčí Hollerova aktuální pochvala: „Nový zpěvák je fakt hit a myslím, že si to kapela zasloužila. Ten kluk je mnohem lepší a hodí se na žánr, který dělají, víc než já...“

O tom, že si v Eldritch všechno sedlo naprosto ideálním způsobem, vypovídá o něco víc než pestřejší druhá část desky konzistentnější první polovina. Po trošku teatrálním titulním intru, jež si spolehlivě řekně o pozornost, prozradí excelentní „Handful of Sand (Right or Wrong)“ a podobně laděná „Born on Cold Ash“, že hudební svět Eldritch je nesmírně bohatý a usledovat, co všechno se v propracovaných skladbách děje, je dobrodružství na hodně dlouhou dobu – drama, kterému dominuje jasný melodický motiv, potemnělá atmosféra, tíživá naléhavost i dobře dávkovaná hrubost, nepomine ani v košatých sólech, ukočírovat náladové zvraty tak, aby skladby nepřišly o svoji harmoničnost, je umění hodné mistrů a do toho seknout i refrény (z toho v „Born on Cold Ash“ neskutečně mrazí), na jejichž melodiích se dá skvěle sklouznout, to vše vypovídá o skvlé autorské i muzikantské formě kapely. Nepřekvapí, že se deska neudrží celou dobu na takhle třaskavé úrovni, nicméně Eldritch mají k dispozici spoustu jiných chuťových háčků – v „To The End“ dobře deklarují, jak se klávesy mohou stát agresivním nástrojem, že kapele nechybí vtip a nadhled předvede v diskotékou potrefené „From The Scars“, v uštěkaném finále „Forgotten Disciple“ suverénně na posluchače vypustí i slušnou porci energií nabitého strachu, excelentní pěveckou Jarussovu formu v plné šíři představí nepodbízivý útok na srdíčko ve „Wings Of Emptiness“.

Nešťastná třináctka? Zapomeňte! Třináctý zápis do diskografie se Eldritch povedl dokonale. U téhle kapely je obtížné v její více než třicetileté kariéře hledat nejpovedenější album, proto se spokojím s konstatováním, že „Innervoid“ se s ohromnou lehkostí může o tento post ucházet. A při vší úctě k Terenci Hollerovi si troufnu tvrdit, že s Alexem Jarussem se před Eldritch otevírají dveře, do nichž by s bývalým pěvcem těžko drali takhle suverénně.

Savapip             


www.eldritchweb.com

YouTube ukázka - Elegy Of Lust

Seznam skladeb:
1. Innervoid
2. Handful of Sand (Right or Wrong)
3. Born on Cold Ash
4. Elegy of Lust
5. To the End
6. Wings of Emptiness
7. From the Scars
8. Lost Days of Winter
9. Black Bedlam
10. Forgotten Disciple

Sestava:
Alex Jarusso – zpěv
Eugene Simone – kytary
Rudj Ginanneschi – kytary
Dario Lastrucci – baskytara
Oleg Smirnoff - klávesy
Raffahell Dridge – bicí

Rok vydání: 2023
Čas: 49:10
Vydavatelství: Scarlet Records
Země: Itálie

Diskografie:
1995 – Seeds of Rage
1997 – Headquake
1998 – El Niño
2001 – Reverse
2004 – Portrait of the Abyss Within
2006 – Neighbourhell
2007 – Blackenday
2011 – Gaia`s Legacy
2014 – Tasting the Tears
2015 – Underlying Issues
2018 – Cracksleep
2021 – Eos
2023 – Innervoid

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 29.11.2023
Přečteno: 632x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.10167 sekund.