NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




SATAN`S FALL - Destinatin Destruction

Není nad to, když vám kapela poskytne jasný popis toho, co od ní můžete čekat, aniž by měla potřebu jediné písmenko přifouknout, či vycucávat si jej z prstu. „Nadčasový heavy metal Satan`s Fall zavede posluchače do světa chytlavých melodií, zpěvných refrénů, valivých riffů a dunivých bubnů,“ tvrdí o sobě helsinská sebranka s jednou kytarovou posilou ze Švédska. Pokud vás v tuto chvíli napadlo, zda se Satan´s Fall budou víc podobat Accept, U.D.O., Iron Maiden, Judas Priest, Primal Fear, Hammerfall, Running Wild (doplňte kteréhokoliv oblíbeného lídra žánru), jste na správné cestě. Odpověď zní – všem a nikomu. To, co Satan`s Fall vyjevili před třemi lety na debutu „Final Day“ (a ještě před tím na kraťasu „Metal Of Satan“ a souhrnu „Past Of“) v plné kráse rozkvétá na aktuální desce „Destinatin Destruction“. Tedy fakt, že mají v lásce klasický heavy metal a že jim jde velice dobře od rukou i od úst.

Zapomeňme v tomto případě na klasické dilema „kdy a kdo už…“, Satan`s Fall si to zaslouží, protože chcete-li v dnešní době hrát klasický heavy metal, je nemožné vyhnout se pocitu již slyšeného. Podstatné je, že energie a švih, které Satan`s Fall do skladeb dokážou nacpat, jsou strhující, hráčská zručnost je na velmi vysoké úrovni, příjemně nadrzlý hlas Miiky Kokka nemůže být lépe nabroušený a ideálněji zastřený, melodické nápady své objetí s důrazem nemohou mít těsnější. Když vás v úvodní „Lead The Way“ nekompromisně kousne kytarový riff a nejpozději ve vypjatém refrénu přijdete na to, že Satan`s Fall jedou totálně na krev, je sice z větší části naprosto jasné, o čem „Destination Destruction“ bude, ale kapela poměrně striktně dané mantinely dokáže dokonale využít, takže vedle chytlavě zpěvných „Garden Of Fire“ a „Swines for Slaughter“ stojí atmosférická, a ideálně se rozvíjející semi-balada „Monster`s Ball“, neposedná pecka „No Gods, No Masters“, která prozradí nejzásadnější fakt o tom, jak Satan`s Fall dokáží důvtipně pracovat s jednoduchými motivy a vytěžit je úplně do mrtě, bez toho, aby začali ztrácet dech, či skandovatelná hitovka se zabijáckým sloganem „Kill The Machine“. V takhle skvěle rozjeté jízdě Satan´s Fall spolehlivě vyšla i sázka na cover verze – obzvlášť v případě estrádou načichlé výpůjčky ze soap opery Marien-hof „Es wird viel passieren“, zpívané v němčině, šlo o skok na tenký led, ale Satan´s Fall ho ustáli s elegancí a vtipem.

To zásadní bylo v klasickém heavy metalu řečeno už před několika dekádami. Ale pokud Satan`s Fall tvrdí, že jde o nadčasovou muziku, lze s nimi díky „Destinatin Destruction“ plně souhlasit.

Savapip             


FB SATAN`S FALL

YouTube ukázka - Afterglow

Seznam skladeb:
1. Lead the Way
2. Garden of Fire
3. Swines for Slaughter
4. Monster`s Ball
5. Afterglow
6. No Gods, No Masters
7. Kill the Machine
8. Dark Star
9. Es wird viel passieren
10. Go Go Power Rangers

Sestava:
Miika Kokko - zpěv
Tomi Mäenpää – kytara
Ville Koskinen - kytara
Joni Petander - baskytara
Arttu Hankosaari – bicí

Rok vydání: 2023
Čas: 42:56
Label: SPV GmbH
Země: Finsko / Švédsko

Diskografie:
2020 - Final Day
2023 - Destination Destruction

Foto: archiv kapely


Vydáno: 13.12.2023
Přečteno: 571x




počet příspěvků: 1

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Satanův pádje pro mě objev...13. 12. 2023 21:53 dadaft


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.17199 sekund.