NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




CRAVER - Torch Of Wisdom

Švýcarská hard and heavy parta Craver má zjevně jasno v tom, jak se systematicky vetřít pod kůži potenciálním příznivcům. Letos vydané album „Torch Of Wisdom“ je sice její prvotinou, ale v posledních dvou letech Craver vypustili tři singly, jejichž grafika nabízí stejné barvy, podobné náměty, stejný font…, a věřím tomu, že když po jejich shlédnutí příště narazíte na černobílý obrázek, jehož nezanedbatelnou součástí bude ženské tělo a veškeré písmo chytne fialový odstín, že si na Craver celkem snadno vzpomenete. V neposlední řadě i kvůli muzice, kterou trio z Bernu představilo.

Craver jsou jasným zastáncem teorie, že v jednoduchosti je síla (k tomuto tvrzení ostatně směřuje i fakt, že kapela funguje ve studiu v základním trojčlenném složení). Těžko říct, jestli orientační body, vytyčené pomocí komentáře vydávající firmy a odkazující na souběh vlivů od Unto Others, The Sisters of Mercy, Ghost, Scorpions a Iron Maiden, můžou být pro posluchače nějak směrodatné. Návod bych spíš hledal v konstatování, že v čemkoliv, co Craver páchají, netřeba hledat jakékoliv složitosti. „Bráchové“ Craverové (nevěřte příliš tomu, že by trojice muzikantů měla ve svých občankách stejné příjmení Craver) hrají velmi přehlednou, lehce syrovou, staromilskou a zemitou muziku, s příjemnou zpěvností, temnějším nádechem a ležérním přístupem v duchu Slough Feg. Jednoduché, přehledné riffy, stabilní rytmika, která má šťávu bez toho, aby nějak bezhlavě nakopávala, poměrně civilní, po většinu času ležérně oprásklý zpěv, a nevtíravé melodie, to je kombinace, se kterou nelze čekat, že by na vás vybafla muzika, která má oslnit na první pohled. „Torch Of Wisdom“ spíš nevtíravě klouže po pohodových melodiích a nenápadné atmosféře – zkuste plíživě hypnotickou instrumentálku „Craving“ (jediná skladba, kterou nenapsal zpěvák a kytarista Tommy) a pochopíte, že Craver do rockového mainstreamu jen tak nezapadnou. V ostatních věcech je autorství Tommyho odhadnutelné podle toho, že dominují strohé riffy a nebo výrazný zpěv. Chytlavost refrénů a punkově gotický nádech spolehlivě funguje a přidáte-li k nim i zapamatovatelnou melodii, kterých je plné album, je jasné, že „Torch Of Wisdom“ má velice zdravý základ a kupu úspěšnýc háčků. Osobní tip směřuje na úvodní „Dreams Of The Nigt“ a následnou „Harbor Lane“, jež prozradí, že recept kapely je poměrně jednotvárný, ale nijak se neomrzí.

Z muziky švýcarských vyznavačů numerologie (první singl vyšel v září a měl číslo 009, druhý singl byl očíslován 099 a třetí 999, na albu je devět skladeb…) dýchá osobitost a osmdesátá léta. Je fajn, když při zachování veškeré přirozenosti dokáže být kapela aspoň trochu jiná. Craver to vychází.

Savapip             


FB CRAVER

FB YouTube ukázka - Dreams Of The Night

Seznam skladeb:
1. Dreams of the Night
2. Harbor Lane
3. Sign of the Circle
4. Sweet Flame
5. Lights in the Shadows
6. Madness
7. Vessel of Love
8. Craving
9. Children of Aurora

Sestava:
Tommy Craver - zpěv, kytara
Jonathan Craver - baskytara
Ashley Craver – bicí

Rok vydání: 2023
Čas: 44:09
Label: Cernunnos Records
Země: Švýcarsko

Diskografie:
2023 – Torch Of Wisdom

Foto: archiv kapely


Vydáno: 23.12.2023
Přečteno: 529x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09936 sekund.