DARKTHRONE - It Beckons Us All
Poslední dobrá deska Darkthrone je Old Star....

VADER - The Ultimate Incantation
Co dodat.... Stálice slušného poctivého death...

VADER - The Ultimate Incantation
Debut jako hrom, bezchybné album!

VADER - The Ultimate Incantation
Vader mají pro mě podobný kultovní status jako CC...

VADER - The Ultimate Incantation
Debut se dočkal nové verze ve formě alba "Dark...

MOTÖRHEAD - Motörizer
Díky, poslední díly se tvořily sice už hůř, ale...

MOTÖRHEAD - Motörizer
Ďakujem za výborný seriál, vďaka ktorému som sa...

VADER - The Ultimate Incantation
Super, konečně se zas můžu těšit na čtvrtky,...

DARKTHRONE - It Beckons Us All
Eternal Hails je perfektní deska. Jedna z jejich...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Re Audi: Skus si vypočuť posledný album...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




EMBR - Embr

Embr je zaujímavá formácia, ktorá ma očarila svojou neprvoplánosťou a hodnotným zvukom. Čo sa týka škatuliek, bolo by to skutočne na povážení, ale mohli by sme to zaradiť do doom, progress alebo dark a či dokonca gotik odnože. Záleží od uhla počutia. Atmosféra Embr je vskutku geniálna. Toto prevedenie ľahkej gotiky, ktoré je perepletené rôznymi ďalšími prvkami, sa mieša do moderne zrejúceho kolosu poctivej muziky. The Gathering v najlepších časoch by bolo možno najlepšie možné prirovnanie. I keď v Embr cítim zvláštnu pridanú hodnotu akéhosi experimentu. Naposledy ma takto pozitívne šokovali čo sa podobného žánru týka Vuur s Anneke, bývalou speváčkou The Gathering. Ale rovnako tak aj Cellar Darling, ktorí ma šokovali podobným spôsobom ako Embr. 

Neokukané postupy a dokonalá vyváženosť. Melanchólia so silnou zádumčivosťou, ale aj pritvrdenie, ktoré ma baví. Pieseň "Black" je dokonalou víziou modernej gotiky, ktorej atmosféru môžem a veľmi jej pristane. "Owesed" pokračuje v nastolenom tempe, ale aj atmosfére z ľahka temného charateru."Leave Us" pôsobí minimalisticky a dokonalé vystupňovanie deja je sprievodným aktom piesne, ktorá lomcuje so všetkými mojimi pórmi. 

Ak máte radi gotické prevedenie muziky a ste fanúšikmi tvrdej muziky, Embr by vás určite nemali minúť. Predstavujú moderné poňatie muziky, ktorá nie je iba povrchného charakteru, ale dokáže poriadne zasiahnuť aj do hlbokého vnútra. "The Conflcit" nesmierne a asi najviac evokujú slávnejších kolegov The Gathering, v tejto piesni je to presvedčivé. "Yellow" je dokonalosť sama o sebe. Vokálna podoba odvrátených tvárí ale aj celková štruktúra piesne v sebe demonštruje dve tváre jednej piesne, ktoré do seba dokonale zapadajú. "Everybody" ľahkým spomalením navodia zvláštnu noise atmosféru a "Normega" do nás napáli detonačnú štruktúru dokonalej gotiky. "End Cycle" pokračuje v dokonalej jazde a neostáva nič iné, iba spokojne pokyvovať hlavou. Predposledná "325" nás pomaly dostáva do finále a "Corrupt" uzaviera nádherný album, plný fanázie, gotiky, atmosféry a poctivej muziky s moderným soundom. Garantujem Vám, že jedno počutie Vám nebude stačiť. 

Už dlho som nepočul tak celistvú a života schopnú nahrávku. Kapela svoje muzikantské schopnosti zúročila naplno. Nie je jej čo vytknúť, ba práve naopak.

Ján Marton             


FB EMBR

YouTube ukázka - The Conflict

Seznam skladeb:
1. Black
2. Leave Us
3. Owed
4. The Conflict
5. Yellow
6. Everybody
7. Nomega
8. End Cycle
9. 325
10. Corrupt

Sestava:
Crystal Bigelow - zpěv
Mark Buchanan - kytara
Dustin - baskytara
Eric Bigolow - bicí

Rok vydání: 2023
Čas: 47:02
Label: Black Doomba Records
Země: USA

Diskografie:
2020 - 1823
2023 - Embr

Foto: archiv kapely


Vydáno: 24.01.2024
Přečteno: 372x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08756 sekund.