BLACKRAIN - Hot Rock Time Machine
Až na to, že tohle vůbec nová deska není. Jsou to...

DARKTHRONE - It Beckons Us All
Poslední dobrá deska Darkthrone je Old Star....

VADER - The Ultimate Incantation
Co dodat.... Stálice slušného poctivého death...

VADER - The Ultimate Incantation
Debut jako hrom, bezchybné album!

VADER - The Ultimate Incantation
Vader mají pro mě podobný kultovní status jako CC...

VADER - The Ultimate Incantation
Debut se dočkal nové verze ve formě alba "Dark...

MOTÖRHEAD - Motörizer
Díky, poslední díly se tvořily sice už hůř, ale...

MOTÖRHEAD - Motörizer
Ďakujem za výborný seriál, vďaka ktorému som sa...

VADER - The Ultimate Incantation
Super, konečně se zas můžu těšit na čtvrtky,...

DARKTHRONE - It Beckons Us All
Eternal Hails je perfektní deska. Jedna z jejich...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




KALT VINDUR – Magna Mater

Poľská metalová scéna je prešpikovaná kvalitnou muzikou. Nie len metalová, ale celkovo hudobná scéna v Poľsku nesie silné znaky kvality. Nedá mi spomenúť moju obľúbenú Obscure Sphinx, Mgla, alebo metalový vrchol, ktorý svojim nielen metalom, ale aj dobrým marketingom, zdá sa dobil svet - Behemoth. Ich krajania Kalt Vindur vydávajú tretí album a ich chytľavý black je skutočnou lahôdkou pre všetkých milovníkov tvrdého kovu.

Prvý song, ktorý dostal názov po albume, nás prevedie svojimi zákutiami a tajnými chodbamičiernej farby. Skladba, ktorá má sedem a pol minúty, je riadnym honosným dielom a poriadnou maškrtou pre milovníkov melodického black deathu, ktorý nespadá do komerčnej lajny veselých popevkov. Výborný song a ako vlajková loď skutočná pecka. „Žiwioly“ nás prenesie ultra rýchlou silou do najsilnejších čias kapely Emperor a myslím si, že aj Ihsahn by slastne kýval hlavou do rytmu. Extrémna rýchlosť, znamenitá zručnosť muzikantov a výborný zvuk. Toto sú tri hlavné artikle, ktoré nezdobia iba túto skladbu, ale celý album.

„Agonizing Luminosity“ ma baví asi najviac. Je brutálna a chytľavá. Silný ríf hneď v úvode poznačí jej ďalšie smerovanie. Neviem do akej škatuľky by som Kalt Vindur definitívne uložil. S blackom veľmi vkusne kombinujú aj progresívne prvky, alebo zrnká death metalu a robia to nesmierne dobre. „Bless Us“ začne fantastickým zborom, z ktorého idú zimomriavky. Potom kapela nabehne s ťažkotonážnym valivým tempom, aby hneď na to rozbehla svoju mašinu. Takto nejako zneli Behemoth vo svojich najlepších rokoch. Pieseň „Possessed by Lunacy“ je asi najbližšie k mixu žánrov black - death a perfektné je na tom to, že kapela mi sedí aj v pomalších fázach piesní. V nich sa ešte viac vyžívam a nesmierne ma bavia. Skladbu by sme kľudne mohli označiť ako najprogresívnejšiu vec na albume. „Visions of Purification“ sa rozbehne ako šialený vlak a Kalt Vindur miestami evokujú Mayhem. Album končí svoju púť skladbou „Mist Over Cergova“ ku ktorej sú pozvané dokonca akustické gitary. Nakoľko som spomínal, že mi kapela chutí aj v pomalších pasážach, tu to platí dvojnásobne. Pomaly sa dostávame až k nejakému folk doomu, ktorý je prenádherným záverom fantastického albumu. Výsostne inštrumentálna vec je skvelou bodkou za výborným albumom našich krajanov.

Kalt Vindur je pre všetkých milovníkov tvrdej muziky, black, ale aj death metalu, pre milovníkov legiend Marduk, Mayhem, ale aj Emperor, starej klasiky Dark Funeral, alebo Belphegor. Nahrala nesmierne svieži a kvalitný materiál. Nenudím sa pri tom albume ani len na sekundu.

Super robota!!!

Ján Marton             


kaltvindur.pl

YouTube ukázka - Visions of Purification

Seznam skladeb:
1. Magna Mater
2. Žiwioly
3. Agonozing Luminosity
4. Bless Us
5. Possessed by Lunacy
6. Visons of Purification
7. Mist Over Cergova

Sestava:
Wojciech Kozub - zpěv
Artur Szydlo - kytara
Szymon Hadala - baskytara
Wytas Lemke - klávesy
Rafal Chruščicki - bicí

Rok vydání: 2024
Čas: 35:00
Label: The Circle Music
Země: Polsko

Diskografie:
2017 - Delusions
2020 - ...and Nothing is Endless
2024 - Magna Mater

Foto: archiv kapely


Vydáno: 14.02.2024
Přečteno: 374x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.13682 sekund.