PEARL JAM - Dark Matter
to Demonick: člověče už si přešlápni, tys to...

PEARL JAM - Dark Matter
Moje velice oblíbená kapela. Je pravda, že...

PEARL JAM - Dark Matter
Zvykni si, tento "redaktor" inak pisať ani nevie...

PEARL JAM - Dark Matter
Jsem fanouškem od roku 1993. Když vynecháme Když...

IMPERIAL AGE - New World
No, je vidět, že co člověk, to názor. Protože za...

NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




ALTERIUM - Of War and Flames

Že to Nicolettě Rosselini velmi dobře zpívá, předvedla italská zpěvačka už v v první polovině minulé dekády v kapele Kalidia a podtrhla to na začátku aktuální desetiletky, během níž zkompletovala trojlístek svého působení v této kapele (která se chvíli po vydání třetí desky rozešla), v projektu The Erinyes, v němž společně s Mizuho Lin (Semblant) a Justin Daaé (Elyose) vytvořila neotřelou a zajímavou partu, z jejíž tvorby (podpořené Aldem Lonobilem) zatím blesk kdovíjak silně neudeřil, ale hlavně u potemnělých symfo-gotiků Walk In Darkness, s kterými v podobě alba „Leaves Rolling in Time“ učinila nejpovedenější zápis do svého portfolia. A zásadní na něm byl fakt, že Nicoletta byla dominantní a jednoznačně hlavní postavou nahrávky.

Mohlo by se zdát, že když se Nicoletta zapojila v takhle plodném období do činnosti čerstvě narozené kapely Alterium, že bude zbytečně tříštit síly. Jenže její působení v Alteriu má poměrně jasnou logiku – zatímco Walk In Darkness se rádi proplétají temnými náladami a hlubší atmosférou, Alterium sází na prosvětlený a přímočarý power metal, k němuž zvonivě optimistický a civilně přístupný hlas zpěvačky dokonale sedne. Příznivci Kalidie mohli právě teď zastříhat ušima a tuhle reakci patrně podpoří i fakt, že společnost zpěvačce dělají mimo jiné i její bývalí parťáci z Kalidie - kytarista Paolo Campitelli a bubeník Dario Gozzi.

Alterium naplno podlehli módě postupného zveřejňování singlů, takže těm, kteří sledovali jejich loňskou a letošní cestu, už nemá debut „Of War and Flames“ moc co nového nabídnout. Kapela před vydáním alba představila šest singlů, včetně svébytně zpracovaného coveru „Bismarck“ z díly Sabaton, na němž je ideální demonstrovat náladové rozpoložení Alterium – tam, kde jsou Sabaton siláčtí a úderní, tam jsou Alterium vzdušní a nadýchaní, a i když je výpůjčka nejdůraznější položkou alba a Nicolette v ní chytá bojovnější výraz, stále má blíž k neposednému motýlkovi než k válečnici. I otvírák „Drag Me To Hell“ má poměrně militantní náladu a švih, ale když naskočíte na melodický refrén, optimistické náladě, pozitivismu a zábleskům radosti se nevyhnete (hlavní zásluhu na tom má samozřejmě zpěvačka). Už v následné „Siren`s Call“ do muziky prosákne tanečnost, uvolněnost a pozitivismus na plné pecky a smyslný Nicoelttin zpěv tuhle kombinaci ještě (navzdory tomu, že energie je nezpochybnitelná) příjemně zjemní. A v tomhle módu Alterium proskotačí – v rámci mantinelů, nastavených zasněnou piánovkou „Crystaline“ a divokou „Chasing The Sun“ - prakticky celým albem.

Přímočaře zábavné power metalové album, jemuž pomohla i vydařená technická spolupráce s Larsem Rettkowitzem (Freedom Call) a Achimem Köhlerem. Pokud jste želeli rozpadu Kalidie, tak Alterium velmi pozitivním a energickým způsobem tenhle smutek právě odpískali.

Savapip             


www.alterium.band

YouTube ukázka - Crossroads Inn

Seznam skladeb:
1. Drag Me to Hell
2. Siren`s Call
3. Of War and Flames
4. Firebringer
5. Crossroads Inn
6. Shadowsong
7. Crystalline
8. Heroine of the Sea
9. Chasing the Sun
10. Bismarck

Sestava:
Nicoletta Rosellini - zpěv
Alessandro Mammola - kytara
Paolo Campitelli - kytara
Luca Scalabrin - baskytara
Wytas Lemke - klávesy
Dario Gozzi - bicí

Rok vydání: 2024
Čas: 42:06
Label: AFM Records
Země: Itálie

Diskografie:
2024 - Of War and Flames

Foto: archiv kapely


Vydáno: 20.03.2024
Přečteno: 275x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.12557 sekund.