NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




HOLLER - Reborn

Více než třicet let strávil Terence Holler u italských power – progresivců Eldritch. Ne, že by to bylo jediné působiště, v němž se během dlouhé kariéry představil, v životopise má uvedený i dávný (a jediný) zápis v diskografii hard and heavy rockových Vicious Mary, ale jeho věrnost Eldritch byla příkladná. Všechno jednou musí skončit – pro Hollera byl zlomový rok 2022, kdy řady Eldritch opustil. Že to nebylo ve zlém, naznačuje jeho pochvalné prohlášení na adresu loňského alba „Innervoid“, v němž nezapomněl vyzdvihnout kvality svého nástupce. Že odchod nebyl zapříčiněn ani tím, že by to Hollerovi přestalo zpívat, prozrazuje aktuální deska „Reborn“.

V jejím názvu možná lze hledat jednu z příčin radikální změny v Hollerově hudebním životě - Terencovi to stále dobře zpívá, jen od světa Eldritch se v hudebním spektru vzdálil hodně daleko. K cestě do převážně staromilsky laděného klasického rocku se silným nádechem A.O.R. přibral kytaristu Denise Chimentiho , klávesáka Matteo Chimentiho, basistu Leonarda Peruzziho na baskytaru a bubeníka Alexe Gasperiniho, kteří mu pomohli vytvořit vyzrálé, pohodové, melodicky obratné, velmi přístupné album, které nikam nespěchá a spíš se jen tak mazlí s příjemně vláčnou atmosférou. Možná si v průběhu poslechu vzpomenete na Raye Aldera a jeho sólový odskok od Fates Warning, v němž by se (v náladovém rozpoložení a žánrovém posunu) daly najít jisté spojnice, Holler však změnu zasadil do daleko umírněnějšího výrazu, než jeho americký kolega.

Už příjemně lenivá úvodní „Do You Believe“ prozrazuje o albu mnohé – že se na desce sešli zkušení muzikanti, kteří dovedou nevtíravým způsobem předávat emoce, že jejich hudba bude o klidném prožitku, že v ní důležité roli budou hrát klávesy, ale že i ostatní nástroje dostanou svůj prostor, a že Holler je jednak ve výborné formě, jednak že si znovu našel polohu, která mu dokonale sedí. Živější a zpěvná „I Don`t Want“ vás spolehlivě rozpohybuje v bocích a nemáte-li potřebu se pohupovat a vlnit, nabídne dostatek možností pro zkoumání instrumentálních výkonů. Elektronickým úvodem probublané a přímočaře šlapající poselství „Music Is The One“ s rozbouřenými Hollerovými hlasivkami staví na živočišné chytlavosti (a proto je z ní největší pecka alba), kterou si v takhle přístupné podobě u Eldritch Terence mohl zřídka kdy užít. S „Falling Apart“ se Holler na výletu do minulosti posunou po časové ose úplně nejdál, což je výzva k tomu, aby jim do hudby prosakoval lehký prog, či silnější bluesové vlivy. I když je druhá polovina alba hudebně i pocitově klidnější, v závěrečné piánovce „Yulia“ vás Holler spolehlivě přesvědčí, že umíte-li žonglovat s emocemi, máte k dispozici velmi silnou zbraň.

Má-li tohle být začátek nové hudební kapitoly Terence Hollera (což by název desky mohl naznačovat), je jasné, že Terence zvolil skvělou cestu. Nikdy jsem neměl pocit, že by u Eldritch někdy uvadal natolik, aby měl potřebu nějakého znovuzrození. Ale stejně přišlo a výsledek je nadmíru povedený.

Savapip             


FB HOLLER

YouTube ukázka - Yulia

Seznam skladeb:
1. Do You Believe
2. I Don`t Want
3. Music Is the One
4. Into Me Forever
5. Those Eyes
6. Falling Apart
7. Wrong Words
8. Don`t Walk Away
9. Invisible Man
10. How Long
11. Without You
12. Within Me
13. Yulia

Sestava:
Terence Holler - zpěv
Denis Chimenti - kytara
Leonard Peruzzi - baskytara
Matteo Chimenti - klávesy
Alex Gasperini - bicí

Rok vydání: 2024
Čas: 58:46
Label: Scarlet Records
Země: USA / Itálie

Diskografie:
2024 - Holler

Foto: archiv kapely


Vydáno: 23.03.2024
Přečteno: 409x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08825 sekund.