ACCEPT - Humanoid
Posledný kvalitný počin tejto kapely bol Blind...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Já si jen dovolím vyjádřit se k Palu Drapákovi....

ACCEPT - Humanoid
Kdykoliv o sobě dá tato německá legenda vědět, je...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Audi: Bartoň a Vlasák odešli z Citronu kvůli...

ACCEPT - Humanoid
ja jsem jsi tu desku pustil s nadsenim ale po 4...

ACCEPT - Humanoid
Za Humanoida bych akceptoval :-) hodnocení přesně...

ACCEPT - Humanoid
Tak tohle se asi nedá hodnotit. V podstatě mají...

ACCEPT - Humanoid
A cenu za najvtipnejšiu recenziu získava:

PEARL JAM - Dark Matter
Savarip: bavil som sa s tebou tupče? :-)

PEARL JAM - Dark Matter
Současná produkce Pearl Jam mi není nikterak...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




CRUZH - The Jungle Revolution

Už před osmi lety bylo mimo jiné zásluhou i eponymního debutu švédských Cruzh jasné, že melodický hard rock, potažmo glam metal žije a pokud se budou stále rodit podobné kapely, žít bude. Cruzh se velmi obratným způsobem svezli na tom, co v žánru vymysleli jiní, inspirace u Def Leppard, Bon Jovi, Reckless Love, Crazy Lixx, či Bryana Adamse neměli potřebu kdovíjak intenzivně maskovat, a talent na tvoření stadionových nápěvů a velmi chytlavých melodií z jejich prvotiny stříkal na všechny strany.

Vítězná sestava se obvykle nemění. Ústřední dvojice Anton Joensson (kytara) a Dennis Butabi Borg (baskytara), jištěná bicmenem Mattiasem Silverem, tohoto pravidla nedbala, před druhým albem přibrala do sestavy frontmana Alexe Waghorna (velmi dobrý tah), podržela se vypůjčeného kopyta a zase to dopadlo k maximální spokojenosti žánrových příznivců. Aktuální třetí album „The Jungle Revolution“, na němž se Cruzh pprezentují již jako pětice, představuje kapelu coby vyzrálý spolek, který by mohl kdykoliv zaskočit za kteréhokoliv z výše zmíněných interpretů, a jenž by mohl zároveň posloužit jako ideální příklad toho, jak se v žánru změnila atmosféra.

Bývaly doby, kdy dostat se na stylový trůn vyžadovalo muziku kromě silných melodií a nepřehlédnutelné image napráskat hudebním floutkovstvím a nadrzlostí. Zdá se, že to už dneska nezbytností není, ke cti Cruzh třeba přiznat, že se jim je do několika nových skladeb podaří zcela přirozeně propašovat. Stejně tak sebevědomě Cruzh působí, když vsadí spíš na lehkost, vzdušnost a nasládlost, a i s výrazem čerstvě opeřených mládežníků, u nichž je na prvním místě radost z hraní, znějí naprosto přesvědčivě a sebevědomě. Když se víc než intenzivně zaměříte na inspirace kapely, může se zdát, že spojit do soudržné kolekce titulní „The Jungle Revolution“ s otiskem Def Leppard, rozverně chytlavou singlovku „FL89“ s parfémem od Bryana Adamse, zpěvnou „Winner“, u níž by se skvěle pobavili chlapci z Bon Jovi, dravé „Split Personality“ a „Gimme Anarchy“ (Crashdiet), či romantickou piánovku „From Above“ (ta by mohla hodně bavit třeba Bretta Michaelse a jeho partu), je sisyfovský úkol, ale stačí k tomu jediné – vlastní ksicht, v němž k sobě všechno najde cestu. To se daří a proto „The Jungle Revolution“ funguje na jedničku.

Dvě kytary Cruzh prospěly, o špetičku tvrdší výraz kapele svědčí, ale i kdyby švédská pětice zatlačila na pilu ještě o něco intenzivněji, stejně by do popředí snadno pronikl fakt, že u Cruzh v první řadě vládne láska ke stadiónově chytlavým refrénům. A s těmi, zachycenými na „The Jungle Revolution“, se do povědomí rockových příznivců dostanou Cruzh ještě snadněji, než na předchozích dvou deskách.

Savapip             


FB CRUZH

YouTube ukázka - Angel Dust

Seznam skladeb:
1. The Jungle Revolution
2. Angel Dust
3. FL89
4. Killing In The Name Of Love
5. SkullCruzher
6. At The Radio Station
7. Split Personality
8. Sold Your Soul
9. From Above
10. Winner
11. Gimme Anarchy

Sestava:
Alex Waghorn - zpěv
Anton Joensson - kytara
Johan Öberg - - kytara
Dennis Butabi Borg - baskytara
Matt Silver – bicí

Rok vydání: 2024
Čas: 49:17
Label: Frontiers Records
Země: Švédsko

Diskografie:
2016 - Cruzh
2021 – Tropical Thunder
2024 – The Jungle Reevolution

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 30.03.2024
Přečteno: 738x




počet příspěvků: 2

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
CRUZHprostě nejsou dost...1. 04. 2024 14:39 dadaft
-A mně,...31. 03. 2024 8:07 Petronius


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09982 sekund.