CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Audi: Bartoň a Vlasák odešli z Citronu kvůli...

ACCEPT - Humanoid
ja jsem jsi tu desku pustil s nadsenim ale po 4...

ACCEPT - Humanoid
Za Humanoida bych akceptoval :-) hodnocení přesně...

ACCEPT - Humanoid
Tak tohle se asi nedá hodnotit. V podstatě mají...

ACCEPT - Humanoid
A cenu za najvtipnejšiu recenziu získava:

PEARL JAM - Dark Matter
Savarip: bavil som sa s tebou tupče? :-)

PEARL JAM - Dark Matter
Současná produkce Pearl Jam mi není nikterak...

PEARL JAM - Dark Matter
to Demonick: člověče už si přešlápni, tys to...

PEARL JAM - Dark Matter
Moje velice oblíbená kapela. Je pravda, že...

PEARL JAM - Dark Matter
Zvykni si, tento "redaktor" inak pisať ani nevie...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




MOTÖRHEAD - Snake Bite Love

„Overnight Sensation“ znamenalo pro Motörhead novou vlnu popularity, v kterou kapela po zmatečném a nešťastném období alb „Bastards“ a „Sacrifice“ už nedoufala. Lemmy v té době znovu navázal spolupráci s Ozzym Osbournem, aby napsal pro jeho bestseller „Ozzmosis“ text k singlovému trháku „See You On The Other Side“, čímž se dostal více na oči veřejnosti. Důležité bylo, že se Motörhead poprvé za svou kariéru vypravili do Ruska, kde přičichli k docela jinému světu, než na který byli dosud zvyklí. „Naše koncerty byly neuvěřitelné. Všechny byly vyprodané a lidi šíleli,“ vzpomínal Lemmy s tím, že turné mělo i stinnou stránku v podobě cestování v bombardérech z padesátých let, zadržení na jakési letecké základně na cestě mezi Moskvou a Rostovem, nekonečném cestování až po zážitek, že bedňáky okradli tamní policajti. Lemmy ve vzpomínkách zalitoval, že si nenašel dostatek času, aby vystál frontu před mauzoleem a viděl Lenina.

Když turné po japonských i latinskoamerických termínech dojelo do konce, byl čas na přípravy nové desky, která měla vzedmutou vlnu zájmu podpořit. Jenže tentokrát to nešlo tak lehce. Na vině byly Lemmyho blíže nespecifikované zdravotní problémy, které jej na pár týdnů vyřadily ze hry. Jenže termíny tlačily a ve zkušebně Phil Campbell a Mikkey Dee bezradně lomili rukami, neboť se jim nedařilo dát dohromady materiál, s nímž by bylo možné dál pracovat. „Když dva nezpěváky necháte spolu ve zkušebně, vylezou z toho podivná aranžmá,“ řekl Kilmister, po jehož návratu vše muselo jít velmi rychle, a spěch se někde projevit musel. „Byli jsme vystresovaní, když jsme desku dělali. Kdybychom na ní měli o tři týdny více, vylezlo by z toho skvělé album,“ podotkl Mikkey Dee, ovšem čas a manažeři byli neúprosní. Řada nápadů se v rychlosti dodělávala ve studiu, což není zrovna nejlepší tvůrčí prostředí, které by přinášelo skvělé výsledky.

Skutečnost, že deska byla dodělávána pod velkým tlakem a ve spěchu, se odrazila na výsledku a „Snake Bite Love“ je řazena mezi nejslabší počiny Motörhead. Oproti „Overnight Sensation“ to byl kvalitativní pád, protože kapela na desku musela dát skladby, o nichž ani v nejmenším nebyla přesvědčena a které by jindy sítem producenta Howarda Bensona neprošly. „Je tam „Night Side“, a to je nejhorší skladba, jakou jsme kdy nahráli. To je nehorázná sračka a každý to věděl. Neměli jsme ale čas k ní napsat nějakou dobou melodii,“ připustil Mikkey Dee s tím, že skladba není mezi nepovedenými sama. Jako další nevydařenou kapela označovala „Desperate For You“, která jede v nejlepším možném motörheadovském tempu, ovšem postrádá jakýkoliv záchytný bod či motiv, jenž by si posluchač po skončení pamatoval. A to je problém i „Don`t Lie To Me“, „Joy Of Labour“ či „Better Off Dead“. V podstatě druhá polovina alba je jednou z nejslabších chvilek celé historie Motörhead.

První část desky je silnější, ale ani tady kapela nedosahuje nejlepších výkonů. Na začátek předhodí singl „Love For Sale“, který více než klasickým energickým tempem zaujme hitovostí a nekomplikovaností, což je prvek na úvod alba netradiční, ale skladba nepůsobí vůbec špatně. Společně se zajímavou „Assassin“, která částečně ve sloce připomene titulní věc ze „Sacrifice“, jde o nejlepší chvilky, jakých se posluchač na „Snake Bite Love“ dočká. Slušně zafunguje „Dogs Of War“, která toho až příliš dluží otvíráku alba „Orgasmatron“ „Dead Forever“. Skvěle dokáže zafungovat baladická „Dead And Gone“ s Lemmyho sípavým, stařeckým přednesem, jež temnou atmosférou dokáže evokovat mrazivou „Don`t Let Daddy Kiss Me“ z díla „Bastards“. Nedá se mluvit o podobnosti materiálu, ale o pocitech, které vyvolává.

Na „Snake Bite Love“ nelze poukázat jako na vyloženě špatnou desku, jen obsahuje materiál spíchnutý horkou jehlou, což se kapele vymstilo. „Z alba máme všichni nepříliš dobrý pocit,“ shrnul „Snake Bite Love“ Mikkey Dee, přestože Lemmy desku vzal na milost a ve svých memoárech ji označil za dobrou. Je to album, které je v diskografii Motörhead velmi málo citované a ani kapela se k němu moc často nevracela. Při zpětném pohledu na historii kapely „Snake Bite Love“ odstartovala finální část kariéry Lemmyho party a naznačila, že to nejdůležitější Motörhead dávno řekli. Začala éra stagnace, Motörhead sice ještě dokázali zmobilizovat síly, ale v roce 1998 nadobro sklouzli do rutiny.

Mírné rozčarování ze „Snake Bite Love“ kapela dokázala vykompenzovat v následujícím roce, kdy na trh uvedla celkově šestý, ale ve skutečnosti třetí regulérní živák „Everything Louder Than Everyone Else“. Někteří fanoušci jej staví na roveň legendárního záznamu „No Sleep `til Hammersmith“ jehož legendární status zůstal nepokořen. „Everything Louder Than Everyone Else“ však poukázal na zajímavou skutečnost, neboť byl natočen v Německu, kam kapela přenesla hlavní těžiště zájmu. V rámci tehdejší heavymetalové obrody byli v této zemi Motörhead pasováni do role žijících legend.

Jan Skala             


www.imotorhead.com

YouTube ukázka - Love For Sale

Seznam skladeb:
1. Love For Sale
2. Dogs Of War
3. Snake Bite Love
4. Assassin
5. Take The Blame
6. Dead And Gone
7. Night Side
8. Don`t Lie To Me
9. Joy Of Labour
10. Desperate For You
11. Better Off Dead

Sestava:
Lemmy Kilmister - zpěv, baskytara
Phil Campbell - kytara
Mikkey Dee - bicí

Rok vydání: 1998
Čas: 44:53
Label: SPV/Steamhammer/CMC International
Země: Velká Británie
Žánr: hard rock/rock n`roll/heavy metal

Diskografie:
1976 - On Parole
1977 - Motörhead
1979 - Overkill
1979 - Bomber
1980 - Ace Of Spades
1982 - Iron Fist
1983 - Another Perfect Day
1986 - Orgasmatron
1987 - Rock N`Roll
1991 - 1916
1992 - March Or Die
1993 - Bastards
1995 - Sacrifice
1996 - Overnight Sensation
1998 - Snake Bite Love
2000 - We Are Motörhead
2002 - Hammered
2004 - Inferno
2006 - Kiss Of Death
2008 - Motörizer
2010 – The World Is Yours
2013 - Aftershock
2015 - Bad Magic

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 04.04.2024
Přečteno: 1032x




počet příspěvků: 2

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
8/10...4. 04. 2024 18:53 orre
Tak na tuhle...4. 04. 2024 1:27 rumcajs


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.14937 sekund.