CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Audi: Bartoň a Vlasák odešli z Citronu kvůli...

ACCEPT - Humanoid
ja jsem jsi tu desku pustil s nadsenim ale po 4...

ACCEPT - Humanoid
Za Humanoida bych akceptoval :-) hodnocení přesně...

ACCEPT - Humanoid
Tak tohle se asi nedá hodnotit. V podstatě mají...

ACCEPT - Humanoid
A cenu za najvtipnejšiu recenziu získava:

PEARL JAM - Dark Matter
Savarip: bavil som sa s tebou tupče? :-)

PEARL JAM - Dark Matter
Současná produkce Pearl Jam mi není nikterak...

PEARL JAM - Dark Matter
to Demonick: člověče už si přešlápni, tys to...

PEARL JAM - Dark Matter
Moje velice oblíbená kapela. Je pravda, že...

PEARL JAM - Dark Matter
Zvykni si, tento "redaktor" inak pisať ani nevie...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




FUROR GALLICO - Future To Come

Máte-li v metalové kapele harfu, kterou celkem hojně využíváte, je základ pro osobitost jasně položen. Přidáte-li k tomu píšťalky, housle, či bouzouki, nebude tajemstvím ani stylové směřování. I přesto, že téměř všechny zásadní zbraně jsou tímto vyložené, sledovat vývoj italských folkáčů Furor Gallico je malé dobrodružství. Po personální i hudební stránce. Podle počtu muzikantů, kteří kapelou prošli, nebude zřejmě život se zpěvákem Davidem Cicalesem a harfistkou Becky Rossi, kteří jediní osobně zažili zrod Furor Gallico, zrovna peříčko. Podle hudebního progresu je však zřejmé, že dlouholeté hledání optimálního složení nese ovoce. Před devíti na druhém albu „Songs From The Earth“ bylo velmi snadné sledovat v hudbě Furor Gallico stopy zkušenějších kolegů, na aktuálním čtvrtém počinu „Future To Come“ už lze kapelu brát jako někoho, kdo je na nejlepší cestě zařadit se v blízké budoucnosti mezi ty, po nichž bude konkurence zvědavě pokukovat (byť porovnání třeba s Eluveitie se Furor Gallico člověk neubrání).

Není k tomu potřeba vymýšlet něco zásadně nového. Stačí, když z keltských nálad suverénním způsobem vytěžíte maximum – působivou atmosféru, jiskřivý střet agrese a romantiky, i chytlavé melodie, přidáte k nim vokální pestrost (Davidovo střídání harshe a čistého hlasu krásně zjemňuje křehký hlásek Valentiny Pucci), vše natlakujete spoustou energie, na vhodných místech to poprášíte zasněností a uvěřitelným lidovým nádechem a může vám z toho vylézt velmi povedené dílo. Pokud neznáte dosavadní diskografii kapely a necháte se nalákat přímo na titulní melodii, může se stát, že vám ve zbytku alba Furor Gallico připraví šok. Baladicky hladivá, zklidňující a konejšící „Future To Come“ je v rámci alba půvabně výjimečná skladba, postavená výhradně na jemnosti, lehkosti a nadýchanosti. Daleko signifikantnější je úvodní „Call Of The Wind“, která začne v podobném duchu, ale záhy nabere zcela jiný směr – od jemné harfy k píšťalkové skočnosti a smyčcové vláčnosti, až do výbuchu hrubosti, jež se dovedně proplétá (záleží na tom, kdo z křiklounů má zrovna hlavní slovo) s projasněnější náladou. Chcete-li ukázku toho, kam Furor Gallico dokážou dojít v rámci vlastní divokosti, zkuste „Among The Ashes“, která patří k nejútočnějším položkám alba. A v těchto intencích kompletní „Future To Come“ kolem vás proletí jako hodně průrazná střela.

Výrazově bohatá pohanská procházka od folku k deathu a zpět drží pevně pohromadě, neztrácí jiskru a tah, nabídne silnou atmosféru a hromadu povedených momentů. Furor Gallico zrají sice pomalu (čtyři alba za sedmnáct let vypovídají o tom, že Italové nemají potřebu něco uspěchat), ale jistě, a tak každý jejich krok je o posunu vpřed.

Savapip             


www.furorgallico.it

YouTube ukázka - Call of the Wind

Seznam skladeb:
1. Call of the Wind
2. Among the Ashes
3. Birth of the Sun
4. Black Skies
5. Faith upon Lies
6. Ancient Roots
7. Future to Come
8. Anelito

Sestava:
Davide Cicalese - zpěv
Valentina Pucci - zpěv
Gabriel Consiglio - kytara
Marco Ballabio - baskytara
Becky Rossi - harfa
Riccardo Brumat – housle, orchestrace
Massimo Volontè – flétny, bouzouki
Mirko Fustinoni - bicí

Rok vydání: 2024
Čas: 40:49
Label: Scarlet Records
Země: Itálie

Diskografie:
2010 – Furor Gallico
2015 – Songs From The Earth
2019 – Dark Of The Ages
2024 – Future To Come

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 06.04.2024
Přečteno: 246x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09559 sekund.