CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
ale predmetem svaru nebylo kdo ma nebo registraci...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
To nerozporuju, ale pořád se bavíme jen o nějakém...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Parizek celou dobu kapelu tahnul a smeroval,...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Není důležité kdo kapelu založil a kdy do ní kdo...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Jana: S tím oprávněním vlastnit značku je to...

ACCEPT - Humanoid
O minulém albu jsem po prvním poslechu...

ACCEPT - Humanoid
Páčila sa mi predchádzajúca doska, páči sa mi aj...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
To Crust : To, že si Pařízek zaregistroval jako...

ACCEPT - Humanoid
Já chápu, že to každý má trochu jinak, ale aby...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Jana: Ok, díky za vyjasnění, pokud je to tak,...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku HELLOWEEN - Keeper Of The Seven Keys Part I.


- GNT

Twilight - budu si to muset zas někdy poslechnout, možná, že je to tak, jak píšeš, možná že je to i trošku jinak, malé několikavteřinové zpomalení speedovou skladbu nezazdí, nakonec i ta nejspeedovatější skladba nejede jak automat, dobří bubeníci si svůj standard zabubnují i tady (tím chci říci, že to není jen jeden rytmus celá píseň). Ale myslím, že Pagan tuhle píseň vyzdvihl. Halloween se mi trochu oposlouchal, svého času jsem Keepery sjížděl denně i několikrát. Jedna kritika k prvnímu Keeperovi - na dnešní poměry je to dost krátká deska, takové stopáže bývaly v 70. letech; vždycky jsem si říkal, že tu mohlo být o jednu skladbu více.

21. 01. 2010 10:50

- Mike

Mno, pro mě je tato deska rozhodně za 9,5. Nejslabší článek je určitě A Little Time, s tím souhlasím a taky z ní nikdy nebyl žádnej extra hit. Naopak propíranou Future World žeru maximálně a nejen díky tomu, že mě přivedla k Helloween a metalové muzice vůbec. Pravda, živé zpracování není ono, ale ta studiová verze je prostě super. No a pokud jde o Halloween, tak ta skladba nemá chybu, baví mě i po letech od začátku do konce a trochu mi nejde do hlavy, jak se u ní někdo může nudit. Ale proti gustu žádný dišputát:) Pokud jde o ostatní skladby, souhlasím se vší chválou, možná Twilight bych přeci jen ještě trochu vyzdvihl, dokonalá skladba s parádními sóly. A ještě malý rejp do GNT: Pokud March Of Time zasahuje do speedu jen častečně, tak Twilight je na tom stejně, protože ve slokách taky není speedovej rytmus:D MAálem bych zapomněl na geniální Follow The Sign, která krásně navazuje atmosféru pro věci příští :)

21. 01. 2010 9:47

- GNT

Jsem rád, že někdo vzpomenul dnes už zapomenuté speedové skvosty (I´m Alive a Twilight of the Gods), obě skladby spolu s majestátním a tajemným intrem se mi z celé desky pozdávají nejvíce. Proč se hity staly dvě možná nejhorší písně (A Little Time, Future World), to je mi dodnes záhadou. Nebo vlastně ne - lidé z nějakého neznámého důvodu většinově špatně snášejí speedové tempo a úchvatné melodie na tom nic nezmění. Halloween jsem kdysi hodně mohl, dnes už méně, ale uznávám, že öproti jiným mnohaminutovým opusům jiných kapel je tento narvaný různými melodiemi, vyhrávkami, sóly, odbočkami atp. K ploužáku mám trochu rozporuplný vztah, protože ho zbožńovaly i dívky a jiní "nemetalisté" - hoši vyznávající tvrdší styl metalu (řekněme spíše méně melodický) nám "speedařům" tuhle píseň otloukali o hlavu a považovali ji za důkaz popovosti Helloweenu. I když mně to tu mnozí vytýkají a nad mým názorem se podivuji, přesto je to pravda, že se mnoho lidí v mém okolí po vydání Keeperů od Helloweenů navždy odvrátilo (já se naopak přiklonil). A že na dvě alba, která měla definovat speed, připadá opravdu málo speedových skladeb, to je pravdou, na prvních Keeperech jsou takové věci dvě, na dvojce je jedinou jasnou speeďárnou, od začátku do konce, jen Eagle Fly Free, do speedu ještě zasahuje March of Time (jen refrénem a některými dalšími pasážemi, sloky a bridge se pohybují v pomalejších tempech) a možná i první song od Kiskeho, i když ten nemá pravou speedou náladu. Takže asi tak. Myslím, že Pagan prvního Keepera zhodnotil vcelku přesně. Možná bych hodnotil o bod více. Po Keeperech byla další cesta Helloweenu ke speedu klopotná, plná zákrut, tápání (tím neříkám, že skupina netvořila kvalitní věci). Proč to všechno tlachání - soudím, že legenda a tvůrce speedu (tj. specifické, do té doby nevídané hudební odnože) by speed také měla hrát, což se na řadě alb dělo spíše sporadicky, teprve poslední 2-3 alba H. jdou víceméně v tomto duchu a já volám: "Jen tak dál!"

21. 01. 2010 6:52

<< 1 2

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.07986 sekund.