CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Ve své době jsem spor " o Citron" dost sledoval a...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
ale predmetem svaru nebylo kdo ma nebo registraci...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
To nerozporuju, ale pořád se bavíme jen o nějakém...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Parizek celou dobu kapelu tahnul a smeroval,...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Není důležité kdo kapelu založil a kdy do ní kdo...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Jana: S tím oprávněním vlastnit značku je to...

ACCEPT - Humanoid
O minulém albu jsem po prvním poslechu...

ACCEPT - Humanoid
Páčila sa mi predchádzajúca doska, páči sa mi aj...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
To Crust : To, že si Pařízek zaregistroval jako...

ACCEPT - Humanoid
Já chápu, že to každý má trochu jinak, ale aby...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku HELLOWEEN - Better Than Raw


- Tassadar

Achjo, některé lidi fakt nepochopím.. do té doby nejlepší album s derisem u mikrofonu. Tvrdší, riffovější, agresivnější.. Veselé intro výborně kontrastuje s ovtíracím nářezem Push -> jedna z nejlepších věcí na albu, hodně tvrdá s obrovským tahem na branku a prvními derisovými pokusy o jakýsi ječák. Škoda, že skvělý dojem, který skladba zanechá, následující falling higher úplně pohřbí -> veskrze průměrná a nudná skladba. Hey lord dojem vylepšuje, ba pouze o krapítek, ovšem don't spit of my mind, to už je jiná, další z řady tvrdých, temných skladeb, opět povedená, nutno uznat, že tahle tvář hells prostě sluší! Mám pocit, že stratovarius se při psaní svého "phoneixe" inspirovali právě skladbou Revelations. Název je sice to nejklišovitější klíšé, naštěstí skladba samotná, nejdelší na albu, skýtá hromadu zajímavých nápadů, motivů, nálad.. jediné, co mě na ní trochu vadí je derisův zpěv v refrénu, ale to se poddá. Time je nejspíš to nejlepší, co se dá na albu najít, neskutečně temná skladba gradující mohutným refrén, prostě paráda! I can je hit jako prase, s typicky weikathovským textem, ovšem opět nesmírně povedená věc, což s klidem můžu říct i o netradiční Handful of pain. To je sakra ten metal! Věčná škoda naprosto OHAVNÉ Laudate domine, to je ten největší humus, jaký kdy hells napsali a věřím, že tohoto titulu se ona skladba jen tak nezbaví, pustit něco takového mezi lidi, to už chce odvahu a hodně silný žaludek.. ble. Vůbec, celý závěr alba je poněkud zazděný, poněvadž knečná Midnight sun taky nic moc zajímavého nepřinese. Shrnutí, kdyby se na placku nedostaly weikathovky falling.., laudate.. a midnight.., s ledovým klidem bych dal za 10. Takhle by to bylo za 9, ovšem speciálně za laudate -1 bod dolů navíc. Čili krásných 8 bodů, krom několika výjimek našlapané album!

4. 03. 2010 22:09

- ToPi

Masakrální album. Přestože se sama kapela netají tím, že u produkce této nahrávky to s perfekcionismem rozhodně nepřeháněla, pro mě je právě tohle nejlepší zvuk Derrisovské éry. Vrcholem alba je geniální "Handfull Of Pain", ta pecka je bezkonkurenční. Ale není sama, opravdu nevím, co vyzdvihnout dříve. Nádherná hitovka "Hey Lord", atmosferická balada "Time", progresivní nářez "Revelation", masakrální "Push".... Ale najdou se i totální propadáky. "I can" ještě přežiju se skřípěním zubů, ale bezduchý hnus jménem "Laudate Dominum" ve mně vyvolává podobný pocit, jako u někoho skřípání křídy o tabuli nebo praskání kloubů. Nejodpornější song v historii Helloween a možná v dějinách metalu vůbec. O to obdivuhodnější je, že zbytek alba dokáže celý celek povznést tak, že mám na tomto albu stále vzrůstající závislost.

4. 03. 2010 21:30

- dejv

pro me nejlepsi Derisovské album vubec 9/10

4. 03. 2010 14:10

- Venca Votruba

Mot: Sranda, jak to cítíme stejně :-)

4. 03. 2010 11:45

- Mike

Laudate Dominum taky moc nemusím, ale jsou tam některý skvělý pasáže, hlavně ty instrumentální...

4. 03. 2010 11:25

- mot

Album, které obsahuje výborné pecky: Handfull Of Pain, Time, Hey Lord, ale i vyložené sračky jako hnus jménem Laudate Dominum. Kvůli některým skladbám toto album zbožňuju, kvůli některým bycho ho rozšlapal.

4. 03. 2010 11:20

9/10 - Mike

Zajímavý, jak jsou na tohle album rozporuplné reakce. Začnu u zvuku. Když budu reagovat na GNT, tak TOTO má zřejmě nejhorší zvuk na desce Helloween vůbec. Naopak Better je plechovější, tvrdší, důraznější, takže mě vyhovuje daleko víc. A pokud jde o obsah? Osobně tohle album považuju za jedno z nejlepších z Derisem vůbec. Je to pořádnej nářez (Push, Revelation), nechybí melodie (I Can, Hey Lord), ani progrese (Midnight Sun), neí tady žídná vyloženě slabá skladba jako na předchozích deskách. Deris zpívá výborně, kytarově a kompozičně je deska naprosto úžasná a to jsem ještě nezmínil bicí Uliho Kusche, který jsou na této desce prostě nepřekonatelný. Deska mě pohltila i svou skvělou atmosférou, pro mě osobně něco jako Walls Of Jericho nové éry Helloween. P.S.: boží obal:)

4. 03. 2010 10:38

- Ímja

Jedno z těch lepších alb Derisovské éry. Nej songy jsou Push (to je fakt parádní kus) a I Can (klasická dýňová hitovka).

4. 03. 2010 7:18

- GNT

Tak pod tuhle recenzi bych se mohl rovnou podepsat, jak s ní souhlasím. Do tohoto alba jsem se posluchačsky nikdy úplně nedostal - převažuje nuda, snaha o progresi a syrovost (produkce alba je nějaká "podivná", vypadá to spíše jako demo) za každou cenu, po Falling Higher pět songů nudných, šedivých, bez většího melodického nápadu.

4. 03. 2010 6:29

<< 1 2

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08237 sekund.