VADER - The Ultimate Incantation
Co dodat.... Stálice slušného poctivého death...

VADER - The Ultimate Incantation
Debut jako hrom, bezchybné album!

VADER - The Ultimate Incantation
Vader mají pro mě podobný kultovní status jako CC...

VADER - The Ultimate Incantation
Debut se dočkal nové verze ve formě alba "Dark...

MOTÖRHEAD - Motörizer
Díky, poslední díly se tvořily sice už hůř, ale...

MOTÖRHEAD - Motörizer
Ďakujem za výborný seriál, vďaka ktorému som sa...

VADER - The Ultimate Incantation
Super, konečně se zas můžu těšit na čtvrtky,...

DARKTHRONE - It Beckons Us All
Eternal Hails je perfektní deska. Jedna z jejich...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Re Audi: Skus si vypočuť posledný album...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Ve své době jsem spor " o Citron" dost sledoval a...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku TÝR - Valkyrja


- Crust

Od Moonsorrow se mi hodně líbí první album. Jinak musím souhlasit s tím, že v tomhle žánru se sem tam vyskytne hodně kýče, ale pro mě je ten kýč právě reprezentovaný hlavně kapelou Ensiferum. Ty kolovrátkové melodie a halekačky v tomhle stylu fakt nemusím. Viděl jsem je i živě před COB a bylo to fakt utrpení.

10. 01. 2014 11:07

- Anonim

Moonsorrow jsem viděl naživo a nějak mě to neoslovilo. Jak říká Eyrekr, je to pomalé a zdlouhavé.

10. 01. 2014 0:26

- Eyrekr

Ukon Waka a Tervaskanto mi dodnes nějak unikají mezi prsty.. První dvě alba mi zas příjdou takové docela suché.. Moonsorrow jsem dosud moc nepřišel na chuť, jedno album zaujalo, druhé (v jiném období) ne.. Asi na to musí být správná melancholická nálada (je to pomalé a zdlouhavé)..

9. 01. 2014 22:52

- Eyrekr

U těch Finntroll mi taky sedí víc ty blackovější (Ur Jorden Djup, Nattfödd ale třeba i to nové mě dost zaujalo.. Equilibrium jsou vynikající, ale kýč to rozhodně je.. Ale dobrý kýč - epický, bombastický nátěr.. Karkelo mi doposud docela uniká, možná za to může Vodka apod., které mi lezou na nervy.. Manala mě celkově hodně zaujala, ale po několika posleších mě docela štvala Kunnia.. Ale jen tak dál, snad budou pokračovat vážnějším a šamanštějším směrem, protože těch halekaček bylo už dost.. Moje top - Korven Kuningas, Manala, Tales Along This Road.. Ensiferum - Iron je jedno z nej folkmetalových alb vůbec.. Společně se Spirit od Eluveitie, které považuju za ryzí esenci pohanství (Of Fire, Wind and Wisdom, Your Gaulish War, Siraxta)..

9. 01. 2014 22:43

- Hellhammer

Jj Karkelo a Manala jsou moje nej od Korpiklaani, a na druhou stranu mě moc nebaví Ukon Wacka a Tervaskanto.. :).Jinak já považuju za nejlepší folk/pagan kapelu jednoznačně Moonsorrow...

9. 01. 2014 22:21

- Anonim

Mimochodem Finntroll společně s Týr odehráli loni v Praze vynikající koncert. Podle mě jedna z nejlepších akcí uplynulého roku. K těm Korpiklaani: Mám tuhle kapelu hodně rád, ale Karkelo se jim fakt nepovedlo. Podle mě jejich jednoznačně nejslabší album. Jsem rád, že se alespoň někomu tenhle počin líbí. A co se týče špičky folk/pagan metalu, tak u mě vede finská trojice: Korpiklaani, Finntroll, Ensiferum.

9. 01. 2014 20:32

Crust - Hellhammer

Jo a ti Eqiulibrium jsou opravdu dobří..Na to,že německej folk metal je v 90% kýč a odpad,tak je to fakt dobrá kapela..

9. 01. 2014 12:50

- Hellhammer

Jinak docela dost pomalých věcí je od Korpiklaani na albu Karkelo,které nemají fanoušci moc v lásce.Stačí přeskočit otravnou Vodku a hned jsou tam skvělé songy:Uniaika,Kohmelo,Metänpeiton Valttialle atd..A poslední album Manala mě baví celé..

9. 01. 2014 12:46

- Hellhammer

Od Finntroll jsou jednoznačně nejatmosferičtější,nejblackovější a pro mě nejlepší alba Ur Jorden Djup a Nifelvind..Takový ty hopsačky jako je album Natftodd baví jen chvílí..Od Korpikaalni mám rád jen ty střednětempé a pomalé věci,hopsačky z tématem chlastu,jako Vodka,Beer Beer a Lets Drink mi po čase lezou spíš na nervy..:).Jinak Eluveitie jsou OK,ale jsou hodně trendoví,přijdou mi trochu umělí a dost vykalkulovaní.Za mě se Eluveitie na severský pagan folk( Finntroll,nebo dokonce Moonnsorrow),rozhodně nechytají,spíš mi připomínají takovou dobrou druhou ligu..

9. 01. 2014 12:40

- Crust

Mě z těch zmíněných kapel přijdou Eluveitie taky nejkvalitnější. U Korpiklaani jsem se k těm melancholickým skladbám přes ty hospodský odrhovačky nějak neprokousal a navíc nejsem zrovna příznivcem zpívané finštiny. Finntroll celkem můžu, ale spíš ty starší (Jaktens Tid a Nattfödd). Jinak jsem nedávno objevil Němce Equilibrium a ty bych momentálně postavil úplně nejvýš. Loňský EP je naprosto parádní.

9. 01. 2014 10:38

- Eyrekr

Jo, s těma Korpiklaanama naprosto souhlasím s Hellhammerem.. Já je mám rád právě hlavně kvůli těm rozjímavým a melancholičtějším skladbám, ve krerých se zračí krása a esence samotné přírody (viz album Korven Kuningas).. S těmi Týr je fakt, že dokážou vytvořit zajímavou atmosféru (plnou v mlhách zahalených fjordů) a vystačí si s kytarama, sbory a čistým zpěvem.. A hudba je to docela barvitá.. Nicméně Eluveitie patří ve folk metalu ke špičce, nejde o píšťaly a housličky, ale o kvalitu a náladu hudby samotné, ve které téměř sídlí samotná historie starých Keltů a Eluveitie ji podávají nejdůstojněji (v metalu) jak to jen jde.. Je v tom bolest historie a podstata samotného pohanství.. Finntroll znám z těchto kapel nejméně, ale rozhodně bych je neoznačil za pivní dupačku (i když jim to dupe pěkně) :-D.. Mají zase úplně jinou náladu, někdy hodně blackovou.. Každá z těchto kapel má svoje nepopiratelné kvality a mám je rád všechny..

9. 01. 2014 9:59

- Hellhammer

Recenze je fakt dobrá,to se pak čte samo:).U mě mají můj respekt za to,že dokážou vytvořit atmosferu a dodat tvorbě pagan nádech aniž by potřebovali dva fidlaly,harmoniku,píšťaly atd..Ono s těmato proprietama zní pagan/folkově pak každá šumařina,ale Týr to umí dobře bez jen na kytarách...Jinak lehce přeceněna je většina folk/pagan kapel,jelikož jsou to oblíbené taháky na koncerty..Naopak mě trochu mrzí časté braní takových Finntroll za pivní dupačku(jelikož ti,jako jedni z mála v tomhle žánru mají fakt přesah ..), a opomíjení pomalých a rozjímavých věcí u Korpiklaani(většinou se jedná o to nejlepší od nich..).Skoro každý si ale všimne jen těch chlastacích tupo songů,což je škoda..

8. 01. 2014 19:13

- Crust

Na to já se přesně nalákal, na Kolliase u kredenců a Hansena u šavlí, tak jsem si řekl, že je konečně vyzkouším. Není to špatné, ale pro mě je ta kapela až nepochopitelně přeceněná a nic s tím neudělá ani tahle krásně popisná recenze. Já tam ty úžasný kvality prostě neslyším.

8. 01. 2014 17:16

- Hellhammer

Týr jsou por mě ukázkou toho ,že se dá hrát dobře pagan/folk metal i bez hromady píšťal,harmonik,housliček a podobných propriet (Eluveitie).. Mají pěkně drsný power/heavy meatlový základ a ta pagan složka je v jejich muzice jen dobrý bonus.Jinak tohle album je dobré,i když zase tak divoce skvěle bych to neviděl,přece jen se už trošku opakují(album By The Light..,bylo výrazně originálnější..).Ale rozhodně je to dobré,plnohodnotné,a vcelku i zábavné album. Jinak George Kollias je na tomhle albu pouze dobrým reklamním tahem,bicí se nijak neliší od předchozích alb Týr,kdo by měl chuť na nějaké parádička,ala Georgova hra v Nile,tak si může nechat zajít chuť..Bicí jsou dobré,ale standartní. Celkově dobré:7/10

8. 01. 2014 10:42

<< 1 2

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08077 sekund.