SEBASTIAN BACH - Give´Em Hell
Tento bol super 8/10, nechápem, že nepokračoval v...

MOTÖRHEAD - Motörizer
To bol môj "prvý motorhead" pamätám na recenzie...

BLACKRAIN - Hot Rock Time Machine
Až na to, že tohle vůbec nová deska není. Jsou to...

DARKTHRONE - It Beckons Us All
Poslední dobrá deska Darkthrone je Old Star....

VADER - The Ultimate Incantation
Co dodat.... Stálice slušného poctivého death...

VADER - The Ultimate Incantation
Debut jako hrom, bezchybné album!

VADER - The Ultimate Incantation
Vader mají pro mě podobný kultovní status jako CC...

VADER - The Ultimate Incantation
Debut se dočkal nové verze ve formě alba "Dark...

MOTÖRHEAD - Motörizer
Díky, poslední díly se tvořily sice už hůř, ale...

MOTÖRHEAD - Motörizer
Ďakujem za výborný seriál, vďaka ktorému som sa...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku WITHIN TEMPTATION - Hydra


- Hellhammer

Je mi to jasný, i když to jméno tady v článku a i na netu už bylo několikrát zmíněný, že je lepší říct "negr"...

16. 02. 2014 22:10

- ov42

to Hellhammer: pravděpodobně má i příjmení. Jenže já mu nějak nemohu přijít na jméno :-):-):-)

16. 02. 2014 21:12

- Hellhammer

Díky zkusím.).Mě se noví Fleshgod celkem líbí,když vezmu skladbu po skladbě,ale poslechnout to na jeden zátah je hodně těžký,ubíjí to.Vzal bych jim na to poslední album hodně velký nůžky a o třetinu zkrátil:)

16. 02. 2014 19:21

- Crust

Hellhammer: chtěl jsem ještě nějak reagovat, ale bylo by to asi k ničemu, máme na to prostě (opět) jiný pohled :-) Místo toho ti doporučím finské Whorion a jejich EP Fall Of Atlas, to by tě mohlo zaujmout. Mě to třeba baví mnohem víc, než tolik vyzdvihované poslední album Fleshgod Apocalypse.

16. 02. 2014 16:47

- Hellhammer

Ten "negr" má jméno,ty bělouši.. Jinak spíš než nabroušná,je ta deska slušně nakrabičkovaná..ale nevadí to..

16. 02. 2014 10:44

- ov42

Mě tedy připadá Hydra daleko méně popová než The Unforgiving, kde mi doopravdy nadchly tak 3 skladby, tady se mi líbí skoro celé album, jen tomu negrovi nějak nemůžu přijít na chuť. Naopak mi album přijde daleko nabroušenější, což jen kvituji. I závěrečná balada mi přijde lepší než cajdáky na albu minulém. Akorát nepovažuji za nutné mít na albu tolik hostů, hlavně s ohledem na pozdější živé provedení těch písní. Tarja nebo Howard Jones s nimi těžko pojedou turné.

16. 02. 2014 1:32

- Hellhammer

Asi si to trefil,to bude ono:).

15. 02. 2014 22:44

- mousemaker

hellhammer- myslim, ze nase odlisne vnimanie spociva v tom, ze u mna nemusi byt fuzia automaticky i progresom. Ale tak to je uz jedno. Pocuvajme co nas bavi a na zanre serme! :-)

15. 02. 2014 22:07

- Hellhammer

OK,všechny definice jsou subjektivní,i ta Tvoje:) Už to nepitvejme,pro mě je fůze úplně něco jiného,než mainstreamový,rádiový soft metal ze zpěvulí,řízlý popem a pár nalepenými smyčci:) ..Myslím,že jsem to popsal dostatečně, už se v tom nebudu šťourat,jdu pokračovat v poslechu starých alba Boknagar.Což je mimochodem asi stokrát větší progres a fůze než cokoliv od Within...Pěkný večer:)

15. 02. 2014 21:59

- mousemaker

Hellhammer- to, co si napisal su len tvoje subjektivne definicie. Ja skutocne nevidim problem pomenovat to, co hraju WT ako fuziu. Praveze u WT bola na Mother Earth a Silence Force ich metalova a popova stranka uplne vyvazena. Konkretne na Mother Earth je mozne najst 3 typy skladieb: velkolepe symfo-metalove hymny ( Deceiver of Fools, Mother Earth, Promise), viac odhlacene rockove, svizne kusky, hoci stale velmi atmosfericke ( Ice Queen, Dark Wings) a potom na klavesach vystavene, prakticky cisto popove balady ( Perfect Harmony, Our Farewell, Neverending story). Album Mother Earth bolo vyrazne ovplyvnene popovymi interpretmi ako Enya, Sarah Mclachlan, Kate Bush, Enigma, Tori Amos a pod. a je to velmi dobra ukazka nadzanroveho albumu, kde su jednotlive zanre vzajomne uplne vyvazene :-)

15. 02. 2014 21:35

to Anonim - Hellhammer

Já nejsem expert,nehraju si na něj a o muzice píšu rád.To máš pravdu:).Nevím kolik toho vím o muzice,podle Tebe asi prd,ovšem dát na internetové encyklopedie,není podle mě směrodatné..Prostě a jednoduše,u mě jako u posluchače,aby dostala kapela přídomek symfonický musí to být opravdu fůze,nikoliv jen lepení orchestrů složených cizím člověkem do vlastní hudby..Ono je to strašně hezká a vznešená berlička,a dobře to láká posluchače,nazvat hudbu symfonickou.. ..Opravdu symfonických kapel je podle mě málo a ani současní Dimmu ani Nightwish ani Within tam podle mě nepatří:)

15. 02. 2014 19:32

- Hellhammer

Vidím,že dostávám slušnou sodu:DD Crust:Nevím kolik toho vím o muzice,nejsem žádný škatulkový expert,ale postavit symfonično u SeptiFlesh a "symfonično" u Dimmu a Within Temptation na jednu rovinu je podle mě blbost...Ano stačí si vzít ty bonusové desky se samotnou orchestrální hudbou,skvělý příklad:)U Dimmu to funguje skvěle,jako samostatné skladby dokonce lépe bez jejich jednoduchých kytar a Shagratova skřehotu..U Septiců je to sice dobré,ale nefunguje to samostatně ,je to vytržené z kontextu fůze s kytarami...Prostě nechápu postavení symfoničnosti u těhle kapel na jeden level,podle mě je to od sebe na míle daleko,o WT a jejich smyfo složce ani nemluvě:) mousemaker:mluvit u WT o fůzi je podle mě mimo,to by pak musela být fůzní dneska každá kapela,neb čistých žánrovek je minimum.Na fůzi musí být dle mě dva téměř neslučitelné žánry(Pestilence-death metal/jazz) a musí si to opravdu spolu "povídat" a stát to vedle sebe rovnocenně..Within Temptation byli a jsou ovlivněni popem a klávesovou muzikou(jak píše Enya),ale do fůze žánrů mají podle mě sakra daleko....

15. 02. 2014 19:27

- Crust

a přesně jak píše mousemaker, já ve WT cítím výrazný vliv popu už od Mother Earth, takže nechápu, proč se tomu teď někdo po 14 letech diví :-D

15. 02. 2014 16:39

- Crust

Hellhammere, trochu spojím tvoje příspěvky k této desce s tím, co o tom píšeš tady a na MM. Chápu, jak to myslíš, ale je nutný si uvědomit, že to, v jakým momentě dojde k fúzi a ne jen k "lepení", je samozřejmě dost subjektivní věc, nemám třeba problém s tím, pokud někdo nazve symfonickým metalem něco co je sice jednoduché, ale ta symfonická složka tam hraje výraznou roli ve zvuku. Pokud ale vezmu tvoje měřítko "symfoničnosti" v metalu, tak to bez problému splňují jak Septicflesh, tak Dimmu Borgir (zvlášť DCA) i Nightwish. Oni píší prostě skladby, které byly složeny a aranžovány se záměrem, že v nich bude hrát živý orchestr a pokud by jsi ho vymazal z mixu, tak by byly dost osekané a zjednodušené. Myslím, že všem vyjmenovaným se tam povedlo zajímavě kooperovat orchestr s kapelou, nehledě na to, že ta orchestrální část jde poslouchat i samostatně a taky se tím ty kapely "chlubí" tím, že to realizují alespoň jako bonustracky. Ono ve výsledku není až tak podstatné, že např. Christos ze SF na transkripci not pro nástroje nepotřebuje tolik pomocnou ruku někoho dalšího, jako DB nebo NW, to mu maximálně pomůže lépe realizovat svojí vizi, ale nedělá to z jeho kapely víc symfonickou než jiné.

15. 02. 2014 16:36

- mousemaker

Hellhammer- WT svojim gitarovym soundom a tempom nemajú s powermetalom nic spolocne. Tvrdit, ze WT nerobia fuzu zanrov je tiez mimo. Pocuval si vobec ich albumy? Co take skladby ako Perfect Harmony alebo Neverending story z Mother Earth? Prvá skor pripomina Enyu, druha nieco, co by mohla zlozit taka Tori Amos. WT nikdy neboli metalovou kapelou v pravom slova zmysle. V ich pripade vzdy islo o akusi fuziu rocku, metalu a popu s gotickou atmosferou a symfonickou pompou. Akurat ten pop zacal s kazdym albumom viac a viac prevladat :-)

15. 02. 2014 16:19

to Hellhammer - Anonim

Nechci zase rozpoutávat zbytečné války, ale jak už jsem Ti jednou napsal, je zjevné, že se k muzice rád vyjadřuješ, ale moc o ní nevíš. A tvoje poslední reakce mě v tom ještě víc utvrzuje. Škatulkování je věc hodně diskutabilní a některé kapely se prostě nedají přesně zařadit, ale spojení WT a power metal je ale opravdu hodně mimo. Encyklopedie udává styl WT jako Symphonic Metal (early), Symphonic/Alternative Rock (later) a u toho bych zůstal. Jasně v tý jejich muzice najdeš prvky třeba gotiky, popu nebo doomu (v začátcích), ale power metal tam fakt není. Za druhé házet WT a Nightwish do jednoho pytle, jen proto že v obou kapelách zpívá ženská je taky hodně mimo. Každá z těch kapel je hudebně úplně někde jinde. To je jako tvrdit, že Helloween a Sepultura hrajou stejnej styl, protože v obou kapelách zpívá chlap.

15. 02. 2014 15:50

- Hellhammer

Zaprvé,symfonická kapela vypadá trochu jinak než Within Temptation,Epica,Nightwish a podobné kapely..Aby byla muzika symfonická,musí dojít k propojení orchestru s kytarami,v ideálním případě k fůzi,nikoliv k pouhému lepení kláves na jednoduché kytarové party...Within Temptation nikdy nebyli symfonickou metalovou kapelou..Zadruhé,podle mě se dají hodit WT klidně do škatulky powermetal se ženským zpěvem(stejně jako Nightwish),já to zas tak neřeším,vadí mi jenom ty přídomky symfonické,pro kapely které symfonické fakt nejsou...Ale budiž,není to čistý powermetal,říkejme tomu tedy frontwoman metal..Zatřetí,snažíš se vytvořit dojem,že WT nejsou pro ortodoxní metalisty souhlasím,na ně je to měkké.. Ovšem,že by byli progresivní,nebo nedejbože fůzovali styly to ani náhodou..Od třetího alba se začali otírat o pop,na Unforgiving rozvinuli popovou část tak na 70%,a letos je to již 100% pop..na tom není nic neortodoxního,nebo progresivního,to je rozumný a dobře zvolený vývoj:)

15. 02. 2014 14:37

- mousemaker

hellhammer- ty absolutne netusis, co je powermetal. Mother Earth a Silent Force nemaju nic s powermetalom spolocne. Hudba na tychto albumoch by sa dala charakterizovat ako symfonicky rock-metal s prvkami popu a gothickej hudby. Jedine album od WT, ktore by sa dalo charakterizovat ako cisto metalove bolo Enter, pricom na tomto albume hrali klasicky gothic/ doom alebo inak povedane styl ala kraska a zviera. Uz na minialbume The Dance vsak WT zacali vyrazne experimentovat s nemetalovymi zanrami. WT nikdy neboli kapelou pre ortodoxnych metalistov.

15. 02. 2014 12:29

- Hellhammer

Co je podle tebe Mother Earth a Silent Force jiného,než powermetal s nabalenými klávesami a ženským zpěvem? Gotický metal to není(to byl Enter a jen částečně),symfonický metal už vůbec ne(to by museli dělat víc,než jen lepit do kytar klávesy a pár smyčců),tak jak to mám zaškatulkovat?

15. 02. 2014 11:12

- Anonim

WT dřív hráli powermetal??? V těch diskuzích se člověk někdy dočte opravdu zajímavé věci. -:)

15. 02. 2014 10:02

1 2 >>

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08226 sekund.