CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
ale predmetem svaru nebylo kdo ma nebo registraci...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
To nerozporuju, ale pořád se bavíme jen o nějakém...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Parizek celou dobu kapelu tahnul a smeroval,...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Není důležité kdo kapelu založil a kdy do ní kdo...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Jana: S tím oprávněním vlastnit značku je to...

ACCEPT - Humanoid
O minulém albu jsem po prvním poslechu...

ACCEPT - Humanoid
Páčila sa mi predchádzajúca doska, páči sa mi aj...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
To Crust : To, že si Pařízek zaregistroval jako...

ACCEPT - Humanoid
Já chápu, že to každý má trochu jinak, ale aby...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Jana: Ok, díky za vyjasnění, pokud je to tak,...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku BURZUM - The Ways Of Yore


- Crust

Hellhammer: já bych to tak s určitostí u toho Varga netvrdil, ono se to třeba zdá jako pohádková fantasy, ale třeba je v tom nějaký skrytý význam, např. titulní skladba z aktuálního alba: "Lights in the lake. Flickering phantoms. Dancers in the deep. White wonderful world." Navíc spoustu věcí má i v norštině, kde si s tím může hrát ještě víc. Netvrdím, že je to jednoznačně závadné, nebo že není, jen je to často velice těžké určit. Což je myslím důvod navíc, i přes nesporný význam textů, to až tak striktně neřešit.

23. 09. 2014 11:57

- Fenris 13

Zastánci armády....jde o to v jakém slova smyslu. Na poslední Sabaton sice nadávám, ale připomenutí (aj českých) hrdinů, díky kterým jsme tam kde jsme nikdy neuškodí. Nemluvě o tom, o kolik bychom byli ochuzeni bez Bolt Thrower či Hail of Bullets. Slovy knížete Přemysla "Nerozkládej mi tady armádu, pacifisto!" :-)

23. 09. 2014 11:57

- Supermartonátor

Hellhammer: chápu tě...no o politice radši nemluvit, tam je to co člověk, tak jiný názor:-) ...každému vadí něco jiného...mě zas takoví ti fakt zarytí satanisti, bojovníci za ryzí heavy metal, pozéři, fašouni, nemusím zrovna moc zastánce armády, no a pak prostě poslouchat zločince fakt ne...ted nemyslím, jestli někdoněco čorkl, ale vraha fakt ne. I kdyby zpíval o pampeliškách, prostě ne.

23. 09. 2014 11:50

- Hellhammer

Tak Vargovy texty jsou "nezávadné", neznat ho, řekl bych že Burzum textuje nějaký milovník fantasy a trochu pokleslých metafor..Ale je jasné že spousta lidí Varga člověka a Varga hudebníka neodděluje.A proč by taky měli, každý máte limity jinde.. Politika a různé "světonázory" u muzikantů je zkrátka zlo..Já kdybych šel do detailů tak bych musel vyházet ze své muziky spoustu věcí..Třeba mám rád muziku Heaven Shall Burn, ale je mi protivná jejich agitka, levičáství a přímá podpora organizací jako Antifa (stejní vymletci jako náckové), SeaShepard (eko-teroristi) nebo ti co pouští chovná zvířata z klecí (a oni venku hned chcípnou)..Všechno tohle nemám rád a HSB to podporují. Ale stejně si jejich muziku nedokážu odepřít:-)

23. 09. 2014 11:31

- Supermartonátor

Souhlas s Fenrisem. Já prostě Varga nemůžu poslouchat už jen z principu. Proč bych měl? Vrah, psychopat, magor. Hodně mě zajímá o čem interpret zpívá a kým je. Někdy je to sporné. Třeba já si furt říkal, co ti Rotting Christ? Jenže mne prostě přesvědčili, takže v pohodě a užívám si je. Kvůly textům teřba nemůžu naprsto vůbec třeba i Manowar:-))) Nicméně zajímavá diskuze..konečně.

23. 09. 2014 11:22

- Crust

Ono je to opravdu dost o úhlu pohledu. Asi se to pokrytecké může zdát, když někdo ze dne na den přestane poslouchat, něco co miloval, jen kvůli vedlejším souvislostem, které s tím samotným uměním nemají nic společného. Asi jako když někdo přestane poslouchat nějakou kapelu, jen kvůli tomu, že se stala populární, a už to není underground, přitom hudba se nijak nezměnila. Někdo má ale holt tak silné morální zásady a vnímání i těch souvislostí, že se mu ta hudba těmi názory/ideologií/činy okamžitě zhnusí. Pak to za pokrytectví nepovažuju, stejně tak se mu mohla zhnusit čímkoliv jiným. Prostě to tak někdo cítí.

23. 09. 2014 10:45

to Hellhammer - Fenris 13

Jasně, ať si každý dělá doma co chce, ale u těch extrémů jako je Varg či Nodtveidt to prostě nepřekousnu. A levice, pravice....v extrémní verzi je nebezpečné obojí, jinak se řídím citátem sira Winstona "Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce, kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum." :-)

23. 09. 2014 10:31

- Hellhammer

Tou tvorbou samozřejmě myslím hudební tvorbu, nic jiného mě od hudebníků stejně nezajímá(názory, texty, které dává někam na web atd.).

23. 09. 2014 10:18

Fenris13 - Hellhammer

Zajímavý distanc kolego.Lidsky a sociálně je Varg debil a vymaštěnec, to souhlasím. Já mám tu hranici v textech. Pokud umělec mě svoji tvorbou přímo nevnucuje svoje "závadné" myšlenky a texty, tak mi jeho soukromý život v podstatě nezajímá. Varg nikdy ve své muzice neměl neo-náckovské nebo extrémistické texty, tím je to pro mě zavřeno. V soukromí ať si dělá co chce, když mi to "nepředává" muzikou.. Víc mě serou kapely které své extrémistické smýšlení přímo dávají do textů a cpou to lidem. Ať už pravičáci jako Nokturnal Mortum, Impaled Nazarene, Goat Moon, A nebo pseudokomunističtí levičáci typu Toma Morella,SKA-P nebo Serje Tankiana na které se často zapomíná..

23. 09. 2014 10:15

- Fenris 13

Pagan: tak to potom ja :-) Varg: jasně že to není na google, tohle se musí hledat na youtube, případně na youporn :-)

23. 09. 2014 10:13

- Pagan

Fenris 13: na tvůj koment jsem vůbec nereagoval, nedovolil bych si nikoho nazvat pokrytcem, mluvil jsem spíš o sobě...Varg: ano, musím to potvrdit, to je naprostá pravda! :-)

23. 09. 2014 9:58

18 - Varg

Kluci, na co pouzivat Google, kdyz JEZIS zna prece odpovedi na vsechny otazky !!! Krom toho na google nenajdete to, ze kazdej vecer brutalne nakladam Pepsiho do rite svym mamutim kyjem a u toho mi saje varlata tech 10 skolacek od Pagana :)

23. 09. 2014 9:55

to Pagan - Fenris 13

Pokrytectví? Jak jsem psal, Dissection jsem opravdu miloval a Storm... poslouchal skoro denně. A pak Nodtveidt provedl to co provedl. A já jsem minimálně rok nebyl schopen to cd poslouchat. Prostě se mi zvedal žaludek, v hlavě mi rezonovalo "Je to vrah". Jedna věc je zabití v sebeobraně, druhá věc je brutální promyšlená vražda. Proč by mělo být pokrytecké přestat to poslouchat? Ale to je každého věc, holt to máme každý nějak nastavené :-) A jinak pokud se mi kapela zalíbí, pak si o ní logicky hledám nějaké info a v "google age" je to otázkou několika vteřin...takže mohu velice snadno zjistit, zda dotyčný opěvuje Satana protože je to dobrý marketingový tah nebo protože právě obětoval souseda na oltáři ve sklepě :-)

23. 09. 2014 9:50

- Pagan

Tohle je celkem složitý téma. Může posluchač oddělit hudbu a osobu, která ji tvoří, ale s jejímiž názory nesouhlasí. Sám za sebe jednoznačně říkám, že to nelze, pokud jde o názory extrémní, potlačující svobodu ostatních. Je nemožné, aby se povaha autora hudby neprojevila ve vytvořených tónech. Když pak takovou hudbu poslouchám, buď to znamená, že s jeho postojem souhlasím, nebo že mně je nějaké sociální smýšlení těžce u prdele. Může se ale stát, že postavu autora neznám. Co když se mně muzika líbí a posléze zjistím, že ji skládá někdo, s kým se nemůžu ztotožnit? Přestat pak poslouchat jeho hudbu by bylo vlastně určitým pokrytectvím. Šel bych sám proti sobě. Sám za sebe můžu říct, že se mně BURZUM a podobné kapely nikdy nelíbily, aniž bych tušil, kdo za nimi stojí. Stejně tak ale nemůžu přísahat, že doma pravidelně neposlouchám hudbu někoho, kdo má ve sklepě schovanejch deset nebohejch školaček. Jak jsem psal v úvodu. Ta věc je prostě složitá :-)

23. 09. 2014 9:26

88 - Varg

"Jediné, co se mi na téhle desce líbí a díky čemuž dávám trojku, je skutečně skvělý obal. " Tak tak, Pepsi, je videt, ze jsi znalec, zvlaste povedene je krasne lemovani, ze? :) http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/d/d3/Burzum_The_Ways_of_Yore.jpg

23. 09. 2014 9:12

- Fenris 13

Pro mně je hudba a postava která ji tvoří neoddělitelná. Proto Burzum ne, děkuji. I kdyby nahráli tu nejlepší desku na světě - ne. Naprosto nejsem ochoten věnovat pozornost třeba náckovským kapelám z východu. A svého času jsem měl velké problémy poslouchat své velké oblíbence Dissection. Storm of the Light´s Bane bych bez váhání zařadil mezi TOP 10 desek, které vzešly z mrazivého severu. Pak se zpěvák a hlavní mozek přichomýtl k vraždě...a najednou jsem si to nedokázal pustit, natož užít.

23. 09. 2014 8:08

<< 1 2

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.16599 sekund.