PEARL JAM - Dark Matter
to Demonick: člověče už si přešlápni, tys to...

PEARL JAM - Dark Matter
Moje velice oblíbená kapela. Je pravda, že...

PEARL JAM - Dark Matter
Zvykni si, tento "redaktor" inak pisať ani nevie...

PEARL JAM - Dark Matter
Jsem fanouškem od roku 1993. Když vynecháme Když...

IMPERIAL AGE - New World
No, je vidět, že co člověk, to názor. Protože za...

NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku SODOM - Decision Day


- htaedas

Angelripper je skutečný hlasový chameleon a po minulém albu, kde si s úspěchem zahrál na deathového zpěváka, tak zde opět kvalitně předvádí black. Přitom hudebně se na poměry kapely jedná o melodické album. Z téhle stránky se kapela vyvinula podobně asi jako Death viz. jejich Human. Důležitý však je, že neztratila nic ze své tvrdosti a rychlosti. Nové album je stylově vlastně pokračovatelem alba minulého, což potvrzuje i způsob hry nového bubeníka, jehož metronomové střídání virblu a dupáku v rychlovkách je perfektní. Jako součást alba opět považuji i bonusovku Predatory Instinct, protože je to dokonalý uragán na konec. V rámci své kariéry si velkou pochvalu zaslouží kytarista Bernemann, protože v Sodom předvedl krásnou ukázku vývoje a změny riffů na jednotlivých albech a moc by mě zajímalo, jak velký vliv na něj měl Angelripper. Myslím si, že v něm kapelník ztratil velkého spoluhráče a současní dva! kytaristi se mu nevyrovnají, a to i když je jedním z nich Blackfire.

31. 03. 2023 8:38

- mr.deadhead

Tohle se klucům velmi povedlo! Snad jen ten poslední song se mi zdá už trochu navíc. Ale jinak paráda nad parádu. U mě jasná devítka, možná devítka a půlka. Jen jsem zvědav, co se bude dít v nové sestavě. Mám z toho trochu obavy...

3. 03. 2018 4:54

- Demonick

Na KREATOR nešahať! Maju neskutočne vyrovnanú diskografiu a Renewal jednoducho vládne - to môžu ísť všetky Destructiony, Sodomy atď do riti :) Sorry ORRE: s tym tvojim opisom OVERKILL súhlasim všetkými desiatimi, prakticky si dokonalo vystihol moje pocity z tejto bandy :) Prvé dosky genialita, neskor nejaké také hociaké (I Hear Black, Bloodletting, Immortalis), slabé (ReliX, Necroshine), ale i výborné (WFO, The Killing Kind, From Underground...), až sa dostávame k novej ére započatej fantastickou doskou Ironbound. Od tej doby síce kapela hraje dobre, ale vždy je to na jedno brdo - rovnaký zvuk, postupy, nulové napredovanie. Preto dúfam, že sa novinke posunieme do trocha iných teritórií...

19. 09. 2016 20:08

Když jsme u Overkill... - Kolík

...tak ty jsem v 80. letech skutečně obdivoval, pak to zesláblo na respekt a některá pozdější alba vůbec nemusím. Ale prvních 5 alb je nesmrtelných. S nimi nesnese srovnání žádný Kreator, Sodom, ani Destruction (ten se jim jen trošku blíží) atd. Největší pecky jsou pak Taking Over a The Years of Decay. Kdo má kvalitní stereo, tak ví, o čem mluvím (nejen po hudební stránce).

19. 09. 2016 19:10

To Pagan - Kolík

Já to nepopírám, že Destruction považuji za lepší, než Kreator. Sentence of Death, Infernal Overkill, Eternal Devastation, Mad Butcher, Release from Agony - jsou podle mě prostě dost dobré desky. Ovšem slovo "obdivuji" je poněkud silné. To jsem nepoužil. Stejně jako slovo "přeceňovaná" se mi v tomto kontextu moc nelíbí. To je fakt. Kdo je vlastně přeceňuje? To mi nějak uniklo.

19. 09. 2016 19:03

- Meresz

W.F.O. je preceňovaná fošňa. Medzi perly by som zaradil skôr From Underground and Below, nedocenený kúsok OVERKILL.

19. 09. 2016 19:03

- orre

V žádném případě není každá deska Overkill perla! Taková Relix se strašná hovadina a Necroshine taky zázrak není. Dost nudná. Poslední 3 sice šlapu, ale splývají v jedno! Pokud vydají Ironbound part 4, budou zase nudní! Horrorscope, Years Of Decay, W.F.O. a The Killing Kind! To jsou perly. Každému dle jeho libosti, ale celkově mě thrash punk z posledních desek moc nebere. Všechny skladby na jedno brdo, tempo atd.

19. 09. 2016 14:48

- Pagan

Ten dojem jsem nabyl u recenze KREATORU "Pleasure To Kil", kde jsi mojí poznámku o přeceňování DESTRUCTIONU nenechal bez odezvy, stejně jako u recenze na novinku Němců, kde reaguješ na nižší hodnocení :-)

19. 09. 2016 11:25

To Pagan - Kolík

Jak jsi přišel na to, že obdivuji Destruction? :-) To jsem někde napsal? Že už bych byl tak senilní? :-) Tady to po sobě nikde nemohu najít. :-) Teď vážně. Destruction považuju jenom za o něco lepší kapelu (v začátcích o dost lepší), ale rozhodně ne za první ligu. Opakuje se tu "Overkill". I když nesouhlasím úplně s tím, že by každá jejich deska byla perla, jak psal Rumcajsův synek, přece jen mu musím dát za pravdu v tom, že Overkill k thrashové špičce dlouhodobě patří. Němci, až na některé čestné historické výjimky, ti to valí furt dokola. Toť můj názor.

19. 09. 2016 10:43

- Cipísek*

Vidím, že se tu vede spor, tak taky přispěju s troškou do mlýna. Německá thrashová scéna je podle mě taky okresní přebor. Nikdy se mi nelíbila. "Rubačky jak prase" to sice jsou, ale nedají se poslouchat. Už tu taky kdosi načal Overkill. Jářku, Bobby Ellsworth, to je zpěvák! A co deska to perla. Od osmdesátek až po dnešek. Kdo má uši, tak to asi uslyší podobně jako já.

19. 09. 2016 10:02

- Pagan

Kolíku, mohl bys mi prosím nějak erudovaně vysvětlit rozdíl mezi produkcí Destruction, které obdivuješ a Sodom, kteří "už nemají čím překvapit"? S čím zajímavým, abych použil tvoje slova, přichází zas a znova prvně jmenovaná kapela oproti jiným? :-)

16. 09. 2016 18:23

- raf

Jediná německá kapela, která u toho přemýšlí,a ještě je to rubačka jako prase , je Kreator. A taky jediná thrash kapela, u které si troufnu tvrdit, že ještě nedosáhli zenitu. Ale znáte to. 100 lidí, 100 chutí. A nový Sodom není špatný, minulý mě na první poslech chytil víc, uvidíme za půl roku.

16. 09. 2016 15:39

- orre

Poslouchat jen staré desky, unudil bych se k smrti! Jasně, poslouchat to kvůli bordelu u piva to beru, ale mě baví očekávání a naposlouchávání!:-) Němci se stím nikdy nemazali! Takoví Anthrax a Testament už moc přemýšlejí a na posledních deskách se to myslím projevilo. Thrash je o energii a tu tam němčouři dávají. Možná působí buransky, ale to ten pravý metal musí trochu být.:-))

16. 09. 2016 15:07

- Demonick

KOLIK: len či si si ty poriadne prečítal môj príspevok, keďže sa v nom vyjadrujem k ZDENKOVEJ úvahe a nie tvojej, hoc slová "lehce nadprumernych Persecution Mania a Agent Orange" ma tiez tak trochu rozosmiali...

16. 09. 2016 14:32

- -k-

S trochou nadsázky řečeno: jediný a pořádně zvířecký thrash se hrál vždycky jen v Německu :-) SODOM, PROTECTOR, KREATOR, DESTRUCTION, DEATHROW, ASSASSIN, HOLY MOSES, EXUMER, TANKARD.....jistě že ne vše bylo od všech super. Ale rádobynablýskaná US produkce nezněla nikdy tak nekompromisně. Pouze názor... A "nová alba" starých kapel? Takové "Code Red" od SODOM? pokud jej stále považujeme za spíše novější album....to je přece neskutečná řežba :-)

16. 09. 2016 14:15

- Deny

Taky patřím spíš k těm, kterým se líbí kvalitní alba 80. let, než novinky starých kapel. I když třeba letošní Kai Hansen nebo Metal Church jsou skvělí. Ale takových alb je bohužel málo. Sodom nebo Kreator jsem nikdy neposlouchal. Tu křeč, jak psal Zdeněk, jsem tam cítil vždycky - už u Endless Pain a In the Sign... To Overkill, to je jiná klasa. Ty můžu skoro všechny. Proti gustu žádný dišputát, ne?

16. 09. 2016 13:57

To Demonick - Kolík

1. Napsal jsem, že Persecution Mania a Agent Orange patří k těm lepším, tak si to nejdřív přečti, než se vyjádříš. 2. Že Sodom nepřišel s ničím dalším zajímavým je prostě můj názor, tak nevím, co bych to zde nemohl napsat. 3. To, co napsal Zdeněk výše, tak úplně nesdílím, byť produkce Overkill, Flotsam, Testament nebo Anthrax je mi taky mnohem bližší, než třeba Kreator. Tak jakej problém? To musíme nutně všichni baštit Petrozzu a spol.?:-)

16. 09. 2016 13:51

- Miro

To je dobrý podnet... ak je pre niekoho vrchol SODOM ich prvé EP z roku 1984, nechápem na čo potom počúva ďalších 15 albumov...

16. 09. 2016 11:26

- htaedas

Fakt se musím smát těm neustálým komentářům ortodoxních odmítačů nových alb starých kapel. Proč to teda vůbec posloucháte? Proč se k těm kapelám vracíte, když Vás na předešlých albech tak moc zklamaly, respektive se Vám nikdy ani moc nelíbili?

16. 09. 2016 11:04

okresní přebor? - Fenris 13

Souhlas s Demonickem, tvrdit o Kreator, že hrají okresní přebor, to už chce fakt odvahu :-) Coma of Souls, Renewal, Phantom Antichrist...pokud toto není prvotřídní thrash, tak pak už nic.

16. 09. 2016 11:01

1 2 >>

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09018 sekund.