PEARL JAM - Dark Matter
to Demonick: člověče už si přešlápni, tys to...

PEARL JAM - Dark Matter
Moje velice oblíbená kapela. Je pravda, že...

PEARL JAM - Dark Matter
Zvykni si, tento "redaktor" inak pisať ani nevie...

PEARL JAM - Dark Matter
Jsem fanouškem od roku 1993. Když vynecháme Když...

IMPERIAL AGE - New World
No, je vidět, že co člověk, to názor. Protože za...

NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku NIRVANA - Live At The Paramount


- - Metal fan

GRUNGE JE SRAČKA!!!

21. 09. 2020 19:55

- Meresz

Hahaha, nedávno som s chuťou potočil staršie Limp Bizkity a stále to funguje. Parádna muzika aj po 20 rokoch. Len škoda že mali toľko hejterov :-)

3. 05. 2019 12:56

V. Ještě - b.wolf

větší odpad, nez grunge, to nehodlám vůbec komentovat. Hrůzy jako limp bisqut, Korn nebo jak, otřes...

3. 05. 2019 9:04

- V.

Ještě bych dodal, že se neustále řeší grunge, ale co nu-metalová vlna z konce století? Všichni kolem mě chtěli hrát jako Korn a jim podobní! Kdo chtěl hrát něco tradičnějšího, byl za exota... I letitý kapely do toho šly. To vám nevadilo?

3. 05. 2019 8:44

Nirvana - rumcajs

Mě Nirvana taky dlouho srala, ale takhle nesmiřitelný bych vůči ní nebyl. Jednu dobu to byla jediná rocková kapela, která byla ke slyšení a nebyla to dle mě zrovna jejich vina. To, že s ní byly neúspěšně poměřovány jiné kapely je jedna věc, to, že se rapidně změnil vkus mládeže, která hlavně udává směr hudebnímu byznysu, je věc druhá. Pokud si vzpomenete na hitparády a hudební pořady, s přehledem jim dominovaly poptaneční kapely ala 2 Unlimited, Ace of Base, Twenty 4 Seven a další. Já byl alespoň za tu Nirvanu v těch letech vděčný. A grunge jako styl bych už vůbec neodsuzoval, Nirvana byla možná jeho nejznámějším představitelem, ale rozhodně ne nejlepším - a to je možná ten problém. Před časem jsem začal např. poslouchat Alice in Chains, a to je úplně jiná liga. Navíc byli a jsou dostatečně metaloví. Takže ano, grunge kdysi rockovou (a metalovou scénu) totálně převálcoval, ale upřímně, nebylo to trochu i únavou klasického metalového materiálu? A jakou měl potom člověk až posvátnou radost, když v té době vyšlo něco heavy metalově ryzího, jako např. The Triumph of Steel nebo Louder than Hell od Manowar. Ta éra nás naučila si vážit klasických kapel a paradoxně je nakopla k parádním výkonům.

2. 05. 2019 23:03

Adrian: - b.wolf

lip to vystihnout nejde

2. 05. 2019 19:59

- adrian

Jeste ted se mi chce zvracet, kdyz si vzpomenu na dobu, kdy tahle NESKUTECNA sracka byla doslova vsude! Kdyz se sel clovek vysrat, nikdy si nemohl byt jistej, ze na hajzlu nebude zrovna sedet zfetovanej Cobain ve svetru a knourat ty svoje svetoboly. Pochopitelne unplugged. V MTV musej jeste dneska padat smichy na drzku z toho, jak se jim dokonale podarilo vymejt mozky jedny generaci.

2. 05. 2019 19:40

- V.

Čekám argument, že na západě na ně chodí jen přistěhovalci z bývalého východního bloku :-D

30. 04. 2019 14:15

- Kain

jo jo, třeba o Pearl Jam není na Západě vůbec žádná poptávka a proto vyprodají O2 Arenu v Londýně (dokonce 2x za sebou) nebo velké dvacetitisícové haly po celé Evropě a v USA hrají na stadionech pro 90 tisíc lidí. Nemáš ve svém arzenálu ještě nějaké podobně zábavné tvrzení? :-)

30. 04. 2019 14:00

V.: - b.wolf

logicky, protože tuhle hrůzu jsou ochotní poslouchat jenom v bývalém východním bloku, na západě už po nich poptávka není...

25. 04. 2019 11:52

- vn

Grunge byl odpad, ale Alice in Chains je trosku jinde, k nim si cestu rád najdu. :))

25. 04. 2019 4:37

- V.

Jasně, proto vloni hráli Pearl Jam v O2 aréně. A Alice In Chains letos ve Forum Karlín :-D

24. 04. 2019 21:34

Souhlas s b.wolfem... - Kolík

...je to sračka. A ze strany médií mnoho povyku pro nic. A pokud se někdo kvůli ní odklonil od hard rocku či metalu, pak je to jen jeho věc. Nechť si každý poslouchá třeba rachot poklic padajících z kuchyňské linky. Jiná věc je, že tuto sračku začaly adorovat vydavatelství - ty a jejich nezájem nalomily v 90. letech řadu hard rockových a metalových kapel. No ale podívejte se dnes: Iron Maiden, Whitesnake a další jsou tu pořád a hrají, pokud jsou ještě při síle, za aplausu obrovského zástupu fanoušků. A i když jednou nebudou, bude se jejich hudba poslouchat pořád. A kde je Nirvana, Pearl Jam a ostatní seatlleské sračky? Na ty je dávno zapomenuto, protože dohromady si od všech těch flanelových kapel vzpomenete tak možná na dvě písně. :-)

24. 04. 2019 19:02

- Martin

Přikláním se k názoru, že doba si o tohle prakticky říkala. Přeslazený mainstreamový metal konce osumdesátých let byl pro lidi ale hlavně vydavatele již do nového desetiletí nevýdělečný a tak koukali na čam zase vydělat. Nirvana (resp. grunge) byla, jako svého času Sex Pistols, ideální záležitost pro ryhlý výdělek, ale zárověň i jako živná půda pro budoucí reuniony a návraty metalových legend + výroba několika nových jmen na poli obrozeného metalu. Vše bylo a je jen o penězích. Osobně této etapě hudebního vývoje vděčím, že kapely jako Kiss mají skvělé Carnival of Souls, W.A.S.P. mají Kill, fuck, die atd... chápu že tenkrát, a mnozí i dnes, tyto dobové úskoky neberou. Ale mě baví poslouchat svoje tehdejší idoly, jak se snaží udžet krok s dobou a vydat ze sebe víc než se od nich očekává.

23. 04. 2019 22:19

To V. - b.wolf

Led Zeppelin, Pink Floyd, Queen, Rush, Black Sabbath, Accept, Iron Maiden, Judas Priest, Uriah Heep, UFO, Deep Purple a mraky dalších, teď třeba jedu Sanhedrin, Riverside, Indukti a Demonlord... Skupiny, u nichž i přetržená struna na kytaře je oproti té hrůze fantastická hudba. Nevím, co to to má společného s věkem, blil jsem, když jsem toho pablba slyšel poprvé a na tom se nic nezmění ani týden před smrtí...

23. 04. 2019 19:48

- Demonick

Ten plač nad témou "grunge zabil metal, a preto som ho prestal počúvať" ozaj asi nikdy nepochopím, tak som si dnes pustil tento živák a aj po rokoch ide o parádnu vec. Veľmi rád mam aj trocha zabudnutý záznam "From The Muddy Banks..." s geniálnym introm :-)

23. 04. 2019 19:04

- Kain

jedna z kapel, přes kterou jsem se dostal k tvrdé muzice. Na střední v naší partě jeli Nirvana, Offspring, Green Day, R.E.M., Sex Pistols, Rammstein, Red Hot Chilli Peppers, ale i Tři sestry, Znouzectnost a podobně, jenže já furt hledal něco dalšího nebo jiného. V době před masivním rozvojem internetu to nebylo zrovna jednoduché a člověk byl odkázaný hlavně na svoje okolí, klipy z TV, půjčovny CD apod. Až ve třeťáku jednou o osm let starší kamarád pustil v hospodě Iron Maiden ... a bylo to jako když na zem sestoupí Bůh :-) nicméně Nirvana a obecně grunge formovala můj hudební vkus a občas se k němu vracívám, byť téměř výhradně jen k Pearl Jam. Nirvana je kapela, která pro mě měla kouzlo hlavně v době, kdy měl člověk -náct. Dneska už její kouzlo trochu vyprchalo. Občas mě přitom napadá, kam by se Cobain, Novoselci a Grohl hudebně vyvíjeli dál, jejich poslední řadovka In Utero je vyspělejší a o parník dál než debutová Bleach, podle mě je i lepší než slavná Nevermind. Nicméně to se samozřejmě už nedozvíme. Díky za recenzi živáku, bylo fajn zase zavzpomínat :-)

23. 04. 2019 15:04

- Avram

V souvislosti s Nirvanou se zdůrazňuje, jak to dalo ťafku metalu. Jenže hodně diskoušů ta kapela přivedla ke kytarové muzice (a velká část z nich pak zakotvila právě u metalu). Sranda je, že velká část čerstvých nirvanistů říkala, že začali poslouchat metal - Nirvanu.

23. 04. 2019 13:01

- xxx

Grunge ?? kde je ho konec .Jak prislo tak odeslo .bez fanfar bez slz .Ano byla to ledova sprcha kdyz siis pustil MTV a 24 denne Nirvana a jeji kopírky jak kolovratek porad dokola ..Byla to vypoved generace stejne jako byli 60-s hipiie 70 -s klasickym rockem a Punkem .80-NVHM ..90 .Tedy patrili Grunge a jak se ten styl vůbec jmenuje ? takovy to tuc tuc -gramofon rap a trochu kytar ? Nektere věci proste přetrvají nektere proste ne ..

23. 04. 2019 10:48

- JonathanGray

Možná úzkoprsé, nicméně prodejní úspěch Nevermind přiměl velké labely přehodnotit obchodní strategii a spousta hair metalovych particek se ocitla na ulici nebo ztratily veškerou promo podporu. Blbé časy

22. 04. 2019 21:25

1 2 >>

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08154 sekund.