PEARL JAM - Dark Matter
to Demonick: člověče už si přešlápni, tys to...

PEARL JAM - Dark Matter
Moje velice oblíbená kapela. Je pravda, že...

PEARL JAM - Dark Matter
Zvykni si, tento "redaktor" inak pisať ani nevie...

PEARL JAM - Dark Matter
Jsem fanouškem od roku 1993. Když vynecháme Když...

IMPERIAL AGE - New World
No, je vidět, že co člověk, to názor. Protože za...

NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku SIRENIA - Riddles, Ruins & Revelations


- orre

Mi naopak sedí. Já nemusím to operní vytí ala Epica! Zvracení a operní vytí je pro mé uši vražedná kombinace.:-)

4. 03. 2021 13:39

- an

Já nevím, ale ta Emanuelle je neskutečně tuctový, obyčejný, nudný alt, který mi tam vadí a necítím už z toho vůbec žádnou "éteričnost", kterou Sirenia kdysi měla. V podstatě ten zpěv zní jak každá druhá tuctovka z konkurzu na Superstar. Chápu že Ailyn nesedla každému, ale s ní byli alespoň originální a to jméno kapely se k ním fakt hodilo.

23. 02. 2021 11:17

- orre

A to je problém! Zvukově jasný sešup dolů! Člověk nemůže zvládat všechno. Holt Hansen je Hansen. Celkově jasně horší než minule, nápady chybí.

20. 02. 2021 19:17

Veland znovu vrac úder - Dragoth

Člověk se bál, co bude u Sirenie nového po Arcane Astral Aeons, který také řadím jako jejich nejlepší album...ale pan Veland to zase dokázal, přidání elektroniky by dobrý nápad, pan kapelník totiž umí psát opravdu dobré melodie, na tomto albu se taky více využívá harsh vokáků a Ema je opravdu výborná zpěvačka. Chorály byly vynechány z důvodu covid krize, protože je nebylo možné nahrát ve Francii, v některých písničkách jsou tedy použity chorály jako samply, většinou letmo na začátku nebo závěru skladby. Jinak album mixoval i masteroval samotný Veland.

20. 02. 2021 13:32

Skvělé album - VH

Skvostná deska. Vůbec nemám problém s tím, že působí elektronicky a přijímá vlivy z osmdesátek. Jsem rád, že se Sirenia nesnažila vytvořit kopii předchozí AAA, kterou samozřejmě považuji jako jednu z vrcholných desek kapely. Nicméně si myslím, že by potenciální sázka na jistotu nemusela vyjít. I když - kdo ví? Možná se Sirenia chtěla svést na vlnách Amaranthe a Amberian Dawn a... podle mě jí to vyšlo. Naopak se mi líbí, že došlo k omezení několika tradičních faktorů. Sbory kupříkladu vůbec nechybí. K tomuto omezení mělo dojít již v době, když se Sirenia snažila o popovější vyznění v případě desek Nine Destinies a The 13th Floor, které podle mě jsou docela přeplácané, až kýčovité - i když se jim nemůže upřít smysl pro chytlavé melodie. RRR každopádně i přes elektroničnost nepůsobí vůbec kýčovitě, všechno do sebe pěkně zapadá, nic neruší, k tomu zvuk je na velmi dobré úrovni, což u Sirenie také bývá občas problémem. Skladby jsou dosti variabilní a líbí se mi i vyvážení hlasů, i když je zřejmé, že si prostor pro sebe krade hlavně Zoldan. 7,5 je pěkné hodnocení, ale klidně bych šel ještě o kousek výš. Deska zatím dostává sodu od metalových fanoušků, ale myslím si, že bude plně doceněna až po čase. Jinak vrchol alba? Odzbrojující Downwards Spiral - láska na první poslech. :-)

19. 02. 2021 9:42

1

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08089 sekund.