VADER - The Ultimate Incantation
Co dodat.... Stálice slušného poctivého death...

VADER - The Ultimate Incantation
Debut jako hrom, bezchybné album!

VADER - The Ultimate Incantation
Vader mají pro mě podobný kultovní status jako CC...

VADER - The Ultimate Incantation
Debut se dočkal nové verze ve formě alba "Dark...

MOTÖRHEAD - Motörizer
Díky, poslední díly se tvořily sice už hůř, ale...

MOTÖRHEAD - Motörizer
Ďakujem za výborný seriál, vďaka ktorému som sa...

VADER - The Ultimate Incantation
Super, konečně se zas můžu těšit na čtvrtky,...

DARKTHRONE - It Beckons Us All
Eternal Hails je perfektní deska. Jedna z jejich...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Re Audi: Skus si vypočuť posledný album...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Ve své době jsem spor " o Citron" dost sledoval a...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku ANTHRAX - Fistful Of Metal


- Guns

Konečně Anthrax :) Mě první deska Anthraxu nějak nevadí. Rád se k ní vracím. Jasně, že to ještě není tak výborné jako následné desky, ale už tu bylo hodně náznaků, kam se kapela dostane. Hudebně je to takový výběr Thrashe,Speedu a Heavy metalu. Dokazuje to z čeho tahle parta vzešla a taky, že sleduje co se děje ve světě. Myslím, že to není nutně špatně. Deska tak aspoň různorodá a nemůže se stát, že by mě deska splývala v jednu dlouho píseň, jako to mám hodně u Slayer. Takže trochu nechápu ten negativní pohled Pepsiho. Ale beru to tak, že můj názor by se nemusel zase zamlouvat. Každopádně mě hlas a způsob zpěvu Neila Turbina nepřijde nějak špatný a už vůbec, že by se nutně snažil napodobit Halforda. Ale je fakt, že v písni Death From Above je to frázování a výškování hodně podobné písni od Jidášů Stained Class ze stejnojmenné desky. Tady mi kromě Halforda připomíná sem tam i Geneho Simonse z Kiss. Ovšem písnička je to hodně dobrá. Více podobností tam asi ani moc neslyším. Naopak si myslím, že Neil odvedl sakra dobrou práci a to i kdyby se snažil Halforda napodobit. S čím souhlasím je, že celkový zvuk není úplně nejlepší, ale ani nejhorší. Kdybychom ho srovnali třeba s první deskou od Metallici Kill Em All, tak se to nemůže rovnat. Oni ten zvuk měli fakt výborný a na první desku špičkový. Jinak si myslím, že odvedli všichni dobrou práci. Kytarová sóla jsou jak psal Pepsi hodě povedená a působivá. Za povšimnutí určitě stojí skladby jako singlovka Howling Furies, kde se mi strašně líbí ten Heavy metalový riff a basa. Thrashová trojice Deathrider, Metal Thrasing Mad a Panic. Poslední dvě jmenované jsou fakt hodně podařené, ale ještě lepší jsou verze z EP Armed and Dangerous, kde se poprvé představil Belladonna a kde ty písně mají už ksicht desky Spreading The Disease. Dále předělávku od Alice Coopera Im Eighteen, která mě se teda líbí dost. Death From Above a bez zpěvné intro k poslední písni Across The River. Za mě je to deska podařená. Nedá se moc porovnávat s dalšíma, ale mě se ve výsledku líbí, tak že bych ji dal 7/10.

30. 05. 2022 12:10

Best - greg

Ten poslouchá to a ten zas tohle,a všichni dohromady poslucháme muziku. Tomu se líbí to a tomu zas tohle,dle hudobního vkusu. môj prvý Anthrax:):):)… dlho u Anthraxu nevydržím, ale tento je najoblúbenejší … a to som ho počúval na kazete nahratej z LP bez predzosilovača … mozno práve preto:):):) … pre mňa navždy 10/10, pre mňa nie thrash, ale speed metal

15. 05. 2022 13:10

Přesně tak, Kolíku! - Deny

Hrubosti sem nepatří, naopak respekt k Pepsimu ano. 7/10 je zcela přesné hodnocení. Víc není třeba dodávat.

15. 05. 2022 11:13

Pánové, pánové, pánové... - Kolík

...už jsme tu od Pepsiho četli leccos. S něčím souhlasit lze, s něčím ne. Většinou snad ano. Já se přikláním k hodnocení 7/10, protože na pětku to skutečně není - to Pepsi zbytečně podcenil. Ale zase má pravdu v tom, že se skutečně o žádný základní kámen thrash metalu nejedná, jak zde kterýsi >znalec< tvrdil. :-) Pepsimu fakt není třeba tvrdě nenadávat, není to fér, nejsme na vláknu politického extrémismu. A navíc je třeba ocenit práci, kterou si s recenzemi dává. Děkuji za pozornost.

15. 05. 2022 9:50

- Savapip

na rozdíl od Pepsiho si myslím, že nějaká hranice existovat musí a v minulosti i ke smáznutí některých vulgárních příspěvků došlo, ale uchylovat se k cenzuře vidím až jako krajní řešení, možná jsem už za ta léta dostatečně otrlý, ale myslím, že diskuse tady jsou docela v pohodě. Spíš mě ubíjí, že se vždycky jednou za čas někteří jedinci proberou a začnou řešit x-krát vysvětlovaný problém, ale to je běžný kolorit, se kterým se dá naučit žít :-)

15. 05. 2022 7:16

- Pepsi Stone

Já jsem proti jakékoliv cenzuře, ať si každý do diskuze napíše svůj názor. Takový, jaký mu jeho vyjadřovací schopnosti dovolí. Normální člověk to umí říct slušně a věčně.

14. 05. 2022 22:04

- orre

Trochu méně vlivné než Kill´Em All a Show No Mercy, ale na 7/10 určitě jo. Zpěv možná působí dneska směšně, ale tenkrát to byla pumovice! Mimochodem, názor o základním kameni není daleko od pravdy.

14. 05. 2022 16:37

!!! - PetrR

Už to tady bylo tisíckrát vysvětlováno, jak je to s tím hodnocením, ale přesto se najdou kdo to nepochopí. V rámci Anthrax deska není opravdu nic moc takže fakt 5/10. A nesrovnávat to s Colorado, které je zase v rámci Kabátů 9/10. Ale myslím, že recenzenti jsou zvyklí na podobné úlety diskutujících... Za mě za recenzi i hodnocení palec nahoru a nezkazit si chuť...

14. 05. 2022 14:42

??? - Jiří

Tady je zase těch duševních mrzáků (a rozhodně nemám na mysli pana Skalu), že se člověk nestačí divit...., oni tady snad někde mají hnízdo nebo co... Fakt neuvažujete o moderovaných diskusích a necháte si dál nadávat do hovad a podobně? Taky kolikrát s recenzemi nesouhlasím, ale abych tady někomu sprostě nadával nebo pořád dokola mlel ty stejný kraviny, to by mě fakt nenapadlo... Lidstvo už je opravdu totálně zdegenerované...

14. 05. 2022 13:29

- Chroust

.... všechny tyhle diskuse by se měly zakázat, neboť veskrze kazí charakter .... nechápu, jak se někdo po těch letech "kvalitního" hodnocení může ještě nad něčím pozastavovat.. :-), navíc, teď, když je ta válka a vlastně to máme všichni za pár .......

14. 05. 2022 9:24

Nejslavnější recenze . - lukáš

Neslavnější recenze: Časopis melodie - debustrol - neuropatolog. Známý Petr Hanzlík dal desce maximum. Časopisu se to nelíbilo - recenze jsou v časopise 2 ! Jedna od Petra Hanzlíka, druhá od "neznámého " autora. Hanzlík - 6, Neznámý autor - 2 z 6.

13. 05. 2022 17:09

To Pepsi stone. - lukáš

To pepsi stone : Podle Vašeho hodnocení maj Kabát , Dymytry o hodně slavnější desky, než Anthrax či Pink Floyd. Kdo zná ve světě Kabát, či Dymytry ? Fistful of metal znají metalisty po celém světě. O dalších deskách ani nemluvě. Pink Floyd má horší hodnocení - Endless river než Kabát ??!! Děvky ty to znaj dostane 10, Master of puppets také... Udělejte s tím něco !

13. 05. 2022 17:00

To Pepsi stone - recenze ? - lukáš

To pepsi stone : Anthrax Fistful of metal - 5, Kabát - Colorado 9, Pink Floyd Endless river 8 Jakej to dává smysl ??????????????????

13. 05. 2022 16:46

- themooncrow.217

Nějak to zbytečně zhrublo. Diskuse jsou proto, aby sme se podělili o své poznatky, postřehy, dojmy a pocity z poslechu, protože každý má na kvalitu či význam nahrávky rozdílný názor, ne aby se to zvrhlo k osobním útokům. Každý hudbu vnímáme jinak a je zajímavé a obohacující přečíst si názor, byť pro nás někdy neuvěřitelný, toho druhého. A to nás na tom přece baví, ne? Apropos: Anthrax skoro vůbec nesjíždím, neberou mě, nerozumím jim, nehodnotím, nemám k nim víceméně co říct.

13. 05. 2022 15:11

- Pepsi Stone

Ano, měli by být veřejně lynčováni, zbaveni všech práv a pro výstrahu by jim měly být vypáleny sluchovody a zpřeráženy ruce, aby si něco podobného už nikdy nemohli dovolit... Chce to brát víc s nadhledem. Apropos Fistful Of Metal není základní kámen thrash metalu. Od toho jsou jiná alba.

13. 05. 2022 13:30

Neskutečné… - Davy

…co si recenzenti zde v poslední době dovolují! Když haní nahrávky mladých, talentovaných a nadějných kapel, tak jen tiše skřípu zuby… Ale dát 5/10 základnímu stavebnímu kamenu thrash metalu může dát pouze HOVADO!!! Zdejší recenzenti jsou k smíchu, úplně ztratili soudnost…

13. 05. 2022 13:21

Neskutečné… - Davy

…co si recenzenti zde v poslední době dovolují! Když haní nahrávky mladých, talentovaných a nadějných kapel, tak jen tiše skřípu zuby… Ale dát 5/10 základnímu stavebnímu kamenu thrash metalu může dát pouze HOVADO!!! Zdejší recenzenti jsou k smíchu, úplně ztratili soudnost…

13. 05. 2022 13:21

opak je pravdou - pan Shimi

Já mam tuhle desku rád a ani k Turbinovi bych nebyl tak přísnej. Ano, nedá se srovnávat s tím, co dělali potom, ale je to kvalitní hudba, 7/10.

13. 05. 2022 2:33

zvláštní hodnocení - Honza

za Anthrax jsem rád, ale to hodnocení je podle mě úlet. Naprosto genericky znějící kapely tu běžně dostávají 7-8 a takováhle klasika 5? Jasně, není to Kill Em All ani Show no Mercy, souhlas, ale 8 bych jí dal bez váhání, a to jsem se k ní dostal později, nemá pro mě kultovní status z mládí, jako dvě výše zmíněné desky. Přijde mi to hodnocení vytržené z kontextu a času.

12. 05. 2022 18:18

Divnodebut - David Svoboda

Celá 80s tvorba Anthrax mě kvůli otřesnému ječáku Beladonny baví pouze po hudební stránce. Ale Neil Turbin je ještě horší. Nicméně pomineme-li zpěv, tak už na debutu jsou parádní Mosh nářezy, které kdyby měli lepší vokální základ, vyniknou ještě víc. Debut je za mě na 5/10.

12. 05. 2022 6:59

1 2 >>

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08175 sekund.