PEARL JAM - Dark Matter
to Demonick: člověče už si přešlápni, tys to...

PEARL JAM - Dark Matter
Moje velice oblíbená kapela. Je pravda, že...

PEARL JAM - Dark Matter
Zvykni si, tento "redaktor" inak pisať ani nevie...

PEARL JAM - Dark Matter
Jsem fanouškem od roku 1993. Když vynecháme Když...

IMPERIAL AGE - New World
No, je vidět, že co člověk, to názor. Protože za...

NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku SALIERI - Memento


- htaedas

Donor je na zdejších stránkách zpropagován dvěma recenzema! Jinak z letošního melodického českého poweru překvapil Rebel! Opět je zde recenze. Není to sice naspídovaný, ale ten zbytek je hodně kvalitní.

8. 12. 2023 22:27

- Deny

Co se poměrně solidně povedlo Rimortis na jejich posledním albu, i když s mnohem slabším zpěvákem, než byl nenahraditelný superhlas prvního vokalisty Milana Hloucala, to se bohužel klukům ze Salieri nepovedlo vůbec. Těžko se mi to jako velkému fandovi jak Rimortis, tak právě i Salieri říká, ale po dvou excelentních albech je to nyní totální průser (pardon průšvih), protože drtivá většina skladeb je naprosto bez šťávy a uspávacích. Kdyby se jednalo o tuctovou zábavovkovou kapelu, zavřel bych obě oči a řekl, dejme tomu, ale v případě Salieri je to prostě slabé, jak nevylouhovaný čaj :-(. Tak snad příště, kluci :-). P. S. Díky Luizi za tip, Donor vůbec neznám, na první poslech sice slabší zpěv, protože Milan Hloucal či Láďa Křížek tu nastavili laťku hooodně vysoko, ale hudba vypadá zajímavě, tak to prozkoumám ;-).

8. 12. 2023 21:44

- htaedas

Po předchozím nářezově spídovém albu jde skutečně o zklamání. Melodie se naštěstí stále najdou, i když kopírka svařáku je fakt nepochopitelná, zvlášť když ze slokové linky udělají refrén. To asi aby to nebylo tolik do uší bijící. Skladby jsou někdy fakt zbytečně natahovaný omíláním stejného motivu nebo i refrénu. Minule taky měly dlouhé skladby, ale tohle se tam nedělo. Pomohlo by proškrtání toho mnohdy zbytečného preludování. Zůstávají aspoň sice opět jednoduchá, ale funkční melodická kytarová sóla.

8. 12. 2023 14:43

- - Stm213

Celou desku jsem ještě bohužel neslyšel, ale už podle ukázek to vypadá, že materiál na nové desce nebude tak silný jako na předešlých dvou počinech. Při poslechu (a hlavně tedy sledování této kapely...) mě ale vždy zarážela jejich práce s vizuální a dramaturgickou podobou. Jak píše autor recenze, videoklip opravdu patří do "škatulky" hrůzostrašnosti. Obdobný případ byl i obal minulé desky Chernobyl a tak trochu i videoklip k titulní písni. O popěvku "Pec nám spadla, pec nám spadla..." který zazní na začátku videoklipu raději ani nemluvě. Přijde mi, že kapela se pokouší tyto věci podat vyloženě epicky a výpravně. Bohužel to ale většinou absolutně nefunguje a některé věci ve finále vyznívají a vypadají opravdu směšně. Je to velká škoda, protože takovouhle prací si kapela spíše sama uškodí, než aby nalákala nové posluchače a fanoušky. A u kapely, kde to po hudební stránce bezpochyby funguje, je to škoda dvojnásobná...

29. 11. 2023 16:08

- Luiz

Deny, doporučuji si čekání zkrátit albem Děvět Křížů od vsetínské kapely Donor. Album je také česky, energické a šťavnaté. Power speed jak víno.

28. 11. 2023 22:06

- Deny

Hodnocení mě trochu zklamalo, přece jen českých a navíc česky zpívajících power-speed metalových kapel je tu méně než šafránu, ale podle ukázek souhlasím, že znějí méně energicky a štavnatě, než předchozí dvě skvělá alba, no, až budu mít, poslechnu a uvidím, zač je toho loket :-D.

28. 11. 2023 19:06

1

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.07765 sekund.