PEARL JAM - Dark Matter
to Demonick: člověče už si přešlápni, tys to...

PEARL JAM - Dark Matter
Moje velice oblíbená kapela. Je pravda, že...

PEARL JAM - Dark Matter
Zvykni si, tento "redaktor" inak pisať ani nevie...

PEARL JAM - Dark Matter
Jsem fanouškem od roku 1993. Když vynecháme Když...

IMPERIAL AGE - New World
No, je vidět, že co člověk, to názor. Protože za...

NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku JUDAS PRIEST - Invincible Shield


9/10 - Zdeněk

Řekl bych, že prvních šest skladeb je naprosto excelentních - ale to je věc názoru. Gates of Hell je jasný vrchol. Deska je na více posledchů, s každým dalším roste. Halford je fenomenální. Určitě si zaslouží devítku.

20. 03. 2024 13:28

Prvních pět skladeb... - Kolík

...je naprosto excelentních, po Gates of Hell ale padá řetěz. Nápady jsou slabší, ale přesto pořád lehoučký nadprůměr. Ve srovnání například s příšernou Senjutsu je celé album parádní metalová oslava. I když o něco slabší jak Firepower. Za mě: 8,5/10

18. 03. 2024 14:31

- Kamzo

Vynikajúci album!! Aj ked sa priznám, ze Firepower sa mi o trochen páči viac..ale to bude isto tým, že mám viac napocuvane..každopádne tešme sa z dedkov ktorý nám ponúkajú takuto sqellu muziku!!

16. 03. 2024 12:18

9/10 - Petr O.

U mě jako u kolegy Petroniuse - Firepower mi moc nechytlo, ale tady pro mé uši co skladba to pecka.

15. 03. 2024 10:34

JP - J.A.N

Presne tak 9/10, kde predošlý počin bol jednoznačne za mňa 10/10 (JP počúvam 25 rokov). Od starých pánov som takú nakladačku nečakal. Kde Faulkner stihol minúť nápady a nahrať pred nedávnom kvázi sólo album. TOTO je album hodný kvalitných metalových umelcov, aj po 50 rokoch na scéne prísť s niečím takým, klobúk dole.

13. 03. 2024 14:10

Invincible Shield - Holešovský Drásal

Tak pánové z Judas Priest si na sklonku kariéry nadělili opravdu velmi nadupanou fošnu, která přímo čiší energií a je místy pekelně rychlá. Něco, co bylo skupině vyčítáno u jinak nejlepšího metalového alba předchozí dekády - Firepoweru. Rychlost je hlavním průvodním prvkem celého žánru, bez něhož to nejde. Obrovský a a až neuvěřitelný pokrok jsem zaznamenal v oblasti sól. Neskutečný výkon Faulknera, který nás zásobuje neuvěřitelnými kousky již od úvodního singlu. Ne každý song je hit, ale i kdyby vydali JP jen Crown of Horns a nic jiného, tak je to úspěch jako bejk. Nej song za mne - As God Is My Witness

12. 03. 2024 23:35

- Demonick

U mna to tiez pomaly pomaly rastie, ale dostava sa so toho ťažsie, a to presne preto, že to ku koncu trochu splýva. Chýba mi tam nejaka balada, inštrumentalka alebo niečo v štyle Cathedral Spires ci Beyond The Realms of Death. Uvod je ale fenomenálny a prve 3 pecky su hotovy uragán.

12. 03. 2024 19:02

- Petr Z.

Smekám klobouk před výkony kapely, ale od šesté skladby mi to trošku splývá. Měli více pozměnit tracklist, aby rychlé skladby byly po celou dobu stopáže. Ale na to, jak dlouho Jidáš hraje, je to obdivuhodné, že dokázali vydat takovou desku po víc než padesáti letech existence.

12. 03. 2024 16:11

- ov42

Já se do Vizovic na Judas Priest těšit nemohu, protže vidět kapelu naživo pro mě znamená vidět na pódiu kompletní sestavu kapely a ne najaté muzikanty na záskok. Takže s Judas Priest naživo u mě zůstanou dvě setkání: Liberec 2008 ještě v sestavě nejsestavovaější i s KK a poté 2015 v O2 aréně, to už s Ritchiem. V roce 2022 jsem ve Vizovicích byl, ale jako opravdové Judas Priest už jsem to nemohl brát.

12. 03. 2024 10:08

Sázka an jistotu - David Svoboda

Narovinu. Až ( a jestli) se dožiju tolika let, jaké mají Rob, Glenn, nebo Ian, budu asi rád, že nějak držím pohromadě a udržím moč. Nový JP jsou to, co jsou. Nezničitelná Heavy Metalový mašina, která je kategorií sama pro sebe. Od Panic Attack po Giants In The Sky je deska jediným. Neotřesitelným nářezem. Těším se do Vizovic, až je podruhé na tom samém místě uvidím a opět budu slintat blahem nad takovým kusem umění, kterou umí jen oni.

12. 03. 2024 9:52

8,5/10 - rublik05

Letošní rok je na muziku opravdu velmi bohatý, sotva člověk vstřebá výbornou desku Bruce Dickinsona, hned tu máme novou muziku od další legendy, kapely Judas Priest. Opět se jedná o událost roku, se kterou jsou spojena nemalá očekávání, vzhledem k obrovskému úspěchu předchozího alba „Firepower“. V pořadí již devatenácté (!) řadové album „Invincible Shield“ však údajně nemělo primárně navazovat na předchozí nahrávku, mělo být více progresivní a skladatelsky pestřejší, o to víc jsem byl zvědavý a natěšený, co si pro nás fanoušky kapela tentokrát připravila. Začátek odpálí dvě svižné pecky, singly „Panic Attack“ a „The Serpent of the King“, což jsou řízné vypalovačky, zejména kytaristé se zde pořádně vyřádili (jak už je u Judas Priest zvykem), prvně jmenovaná skladba mi svým tempem a strukturou trochu připomínala některé momenty z předchozího alba, což ale nevnímám nikterak negativně. V tempu nepoleví ani „Invincible Shield“, jež však mohla být klidně o něco kratší. „Gates of Hell“ je pak oproti ostatním skladbám taková více uvolněnější, písničkovější. První polovinu alba pomyslně uzavírá „Crown of Horns“, kterou řadím mezi nejvýraznější položky, a to zejména díky její atmosféře a chytlavému refrénu. Druhá polovina mi pak přijde o něco slabší, některé písně nejsou zas až tak výrazné, nejvíce se mi líbila dvojice songů „As God is My Witness“ a „Giants in the Sky“, na obou mě zaujalo jejich tempo, struktura a také perfektní kytarová práce. U „Invincible Shield“ se rozhodně nedostavil takový ten wow efekt, jak tomu bylo v případě předchozí nahrávky „Firepower“, jež mě svého času hned od prvního poslechu totálně posadila na zadek a dodnes ji vnímám jako jednu z nejlepších desek Judas Priest vůbec. „Invincible Shield“ naproti tomu své krásy a trumfy ukazuje hezky postupně, album roste s každým dalším poslechem, takže i když se může zdát, že materiál tentokrát není tak chytlavý a sympatický, chce to jen trpělivost a více poslechů. Tak či tak se každopádně jedná o prvotřídní, profesionálně zahranou i nahranou heavymetalovou desku, která mně nakonec udělala ohromnou radost a jsem moc rád, že Judas Priest fanouškům opět naservírovali takovou porci kvalitní muziky.

12. 03. 2024 6:17

- - Petronius

Jedno z pěti nejlepších alb JP za celé půlstoletí jejich kariéry, znatelně lepší než Firepower. Dílo komplexní po všech stránkách. Hodnocení 9/10 je zcela výstižné.

12. 03. 2024 5:29

- Hellhammer

Chtělo by se tu zmínit i o bonusech, které se také povedly a je škoda, že nejsou pevnou součástí desky, protože jedenáctka nezní jako závěr alba. Jinak velká spokojenost. Dědové metalu potěšili. 8/10

12. 03. 2024 0:33

- Pepa z Depa

Naprostá euforie. Rob Halford zpívá tak, že bych ho okamžitě zapsal do Guinessovy knihy rekordů, protože to je něco neuvěřitelnýho. Kdyby album vyšlo v devadesátých letech, tak bych dal 7,5. Vzhledem k tomu, že kapele je přes padesát let a je schopna vydat tak energickou placku (která sice ke konci už maličko ztrácí elán), tak dávám 9 bodů. Když si vzpomenu, jak v podobných letech jsou ostatní kapely laxní a pomalé, tak prostě žasnu. Tohle je heavy metalový svátek! Prostě bohové metalu.

12. 03. 2024 0:28

1

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.07851 sekund.