NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku SONATA ARCTICA - Clear Cold Beyond


- Štěpnička

Oproti předešlému zápisu "Talviö" jde samozřejmě o posun, ale to nebyl problém překonat. :-) Ozvučení nového alba se nese v intencích produkčně podobně nevýrazné desky "The Ninth Hour". Poslední fošnou se slušným soundem byla "Stones Grow Her Name". Ani tam to nebyl top, ale kdyby takhle zněla novinka, jsem spokojenej.

7. 04. 2024 20:05

- - Petronius

Ve svých příležitostných komentářích se věnuji soundu u nových alb celkem hojně, někdy to asi vyvolává až povytažení obočí :-) , proto si dovolím vetřít se i do této debaty. Můj základní úsudek je ten, že na albu Clear Cold Beyond došlo – oproti předchozímu bídnému Talviyö – po stránce soundu k výraznému zlepšení. Avšak musím souhlasit i s recenzentem, že mohlo být ještě lépe. Výsledný zvukový mix mi zní jako docela plochý, uvítal bych větší rozvrstvení, rozprostření, prohloubení či jak to nazvat... Tím, že jsou potlačena některá pásma hloubek, vzniká (u rychlých písní) cosi jako jednolité syčivé pozadí, syčivá výplň. Ale jak všude hlásám, díkybohu za obrat Kakkovy bandy do tradičnějších vod a za povedené rychlopísně, jako jsou California či First In Line.

7. 04. 2024 14:52

- Štěpnička

Moderním standardem rozumím skutečnost, aby album neznělo jako (plus mínus) demo. Pokud se budeme bavit o producentech zavádějících normu, napíšu dvě jména: Andy Sneap a Jens Bogren.

6. 04. 2024 15:04

- Pavol

Ďakujem za recenziu. Ani proti hodnoteniu nemám nič. Ale že sa recenzent vôbec nezmieni o titulnej skladbe, ktorá je jedna z najlepších na albume, temná, melancholická a mrazivo melodická...A o zvuku môžme polemizovať. Čo si predstavujete pod pojmom, že zvuk nedosahuje vysoké moderné štandardy? Zvuk je ďaleko lepší ako napr.Talvyio... Kto podľa Vás tie vysoke zvukové štandardy nastavil resp. ich určuje? Charlie Bauerfeind, Dennis Ward, Roland Grapow? Albumy, ktoré produkujú posledné roky, možno považovať za zvukovo nepodarené(nová Angra, Blind Guardian éra(po albume Nightfall...), posledny Helloween, Lords of Black, atď...). Toto album má konecne zvuk priamo úmerný kvalite materiálu. Typický kvalitný finnvox zvuk.

6. 04. 2024 10:25

- Peťo

Výborný album, výborná produkcia. 9/10

20. 03. 2024 10:41

1

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08607 sekund.