PEARL JAM - Dark Matter
to Demonick: člověče už si přešlápni, tys to...

PEARL JAM - Dark Matter
Moje velice oblíbená kapela. Je pravda, že...

PEARL JAM - Dark Matter
Zvykni si, tento "redaktor" inak pisať ani nevie...

PEARL JAM - Dark Matter
Jsem fanouškem od roku 1993. Když vynecháme Když...

IMPERIAL AGE - New World
No, je vidět, že co člověk, to názor. Protože za...

NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



komentáře k článku CITRON - Vypusťte psy!


to magua - ashgard

Dej email

25. 10. 2007 12:14

Pro Pavla - magua

Zdravim, neposlal bys mi tu verzi s Krizkem, za nejaky ten dobrovolny prispevek ?

17. 10. 2007 1:52

To Rudo - Pavel

...jako prd :-D Ale ty myslíš asi na jakém nosiči, domnívám se, že to mají všichni na CD, stejně jako já

16. 10. 2007 16:26

- Rudo

Ta verze s Krizkem sa da sehnat jako?

16. 10. 2007 11:21

Zpěváci - Johan

Já jen dodám, že v původním vydání vinylu byl vloženej cár papíru, kde byly personálie uvedeny na pravou míru.

15. 10. 2007 7:21

- Rockline

To Marek-JANESESSION:Není se proč hádat. Desku Vypusťte psy prostě nazpíval Fany Michalík, to je holý fakt! On Tibor Šándor ji původně nazpíval taky, ale ta verze nikdy nevyšla. Ke slyšení byla jen skladba Hraběnky,hrabata což byl klip z Trianglu a tam je jasně slyšet ten rozdíl ve zpěvu Tibora a pozdější verzi Fanyho. Ta Tiborova verze měla aranže stejné jako Křížkova. To Savapip: Není se zač omlouvat, tenkrát okolo CITRONU byly opravdu velké zmatky. Deska skutečně vyšla na jaře 1990 a v květnu ji Radim Pařízek s Vaškem Vlasákem představovali v rozhlasovém Větrníku, kde všechny omyly a dohady uvedli na pravou míru. Jinak Tibor Šándor přišel do CITRONU v létě 1989 po odchodu Ládi, odehrál pár koncertů na Slovensku, natočil desku(tu nevydanou)a záhy byl vyměněn Fany Michalíkem a ten desku nazpíval znovu (v podstatě už třetí verzi!). Kapela pak koncertovala dokonce ve Francii. Podle mně je deska instrumentálně o něco dál než Radegast, hlavně po kytarové stránce. Přítomnost Pala Chodelky a Henryho Tótha je tam hodně znát.

12. 10. 2007 14:55

- Venca

Doufám, že to bude slušivý digipack s třetím diskem, což by bylo dvd z tehdejšího turné. Pak pošli na recenzi :-))))

12. 10. 2007 13:40

Snadné žití - Ifa

Dobře Venco, tak já to vydám! Přesvědčil jsi mě :). Trošku mě zaráží, že jste ani jeden nezmínili skladbu Snadné žití. To je zase moje ta nej...

12. 10. 2007 12:35

Rockline - Marek-JANESESSION

No neviem či Fany. Nehádam sa, lebo to nikdy nevieš kto to u Citronu kedy nahral, ale Fanyho hlas poznám a poznám aj Tiborov a podobnost hlasu zo Psou je podla mna jednoznačne s Tiborom. Asi mu napíšem mail a budem vyzvedať!!!:-)))

12. 10. 2007 8:30

- Venca

Pavel: V případě Červeného smíchu samozřejmě mluvím o demo verzi, což je vlastně Není marné žít. Pokud se nemýlím, tak jsem to napsal takhle - "Jasná tutovka je "Červený smích", ovšem ve verzi s Láďou Křížkem." Asi jsme se špatně pochopili...

12. 10. 2007 8:14

- Savapip

Za chybu v tracklistu se omlouvám, jde o mojí nepozornost, která se naštěstí dala lehce odstranit. Ostatní nesrovnalosti bych přičetl na vrub různým informačním zdrojům. O roku vydání desky lze polemizovat, ve zdrojích se opravdu liší a neboť přesný termín vydání v hlavě už nenosím, vzal jsem za fakt informaci uvedenou na stránkách Citronu. Ke zpěvu Fanyho Michalíka asi tolik, kdesi vzadu v lebce mi z devadesátých let podobná informace hnízdila, ale neb jsem o ní (a jméno Michalík mi už dávno vypadlo) v žádných análech zmínku nenašel a naopak na stránkách SGP Projekt, kde v současné době působí Tibor Šándor je uvedeno, cituji: „V roku 1989 Tibora oslovuje skupina CITRON, s ktorou následne naspieva platňu Vypusťte psy...", beru tuhle informaci (a vzhledem k tomu, že se jméno Tibor Šándor objevuje i ve všech „oficiálních“ zdrojích), za platnou v celém článku. Zmínka o autorských právech v případě původního „Červeného smíchu“ a následného „Není marné žít“ byl pokus o nadsázku, který měl dokumentovat to, že při vzniku „Vypusťte psy“ se děla docela divočina. Tento pokus mi zjevně nevyšel… :-). Za informaci o účasti Henryho Tótha na desce díky, je pravda, že tenhle skvělý kytarista zmiňuje na svých stránkách spolupráci s Citronem nejen studiovou, ale následně i koncertní. Vydání obou verzí na CD je snem asi přespříliš divokým, schválně zmiňuji, že se mi kolem uší prohnala x-tá, řádně zachumlaná kopie, takže z toho, co z ní lze vydolovat, tvrdím, že jde o hodně zajímavou záležitost, která by si, už jen pro rozdílné „metody“ obou zpěváků, které dost výratné mění i charakter desky, zasloužila doputovat k uším fanoušků. Psaní retro článků je někdy docela detektivní činnost, a tak díky všem, kterým stojí za to nejen články číst, ale na ně i reagovat :-)!

12. 10. 2007 6:23

- Rockline

A tady jsou další omyly: deska vyšla v roce 1990 a ne v roce 1989. Na tracklistu chybí skladba Svět patří nám. A vydat verzi s L.Křížkem bych určitě nedoporučoval. Přeci jen šlo o pracovní demo se spoustou chyb, které nahrála kapela "naživo"a je jasné, že Láďa v některých písních teprve hledá vokální linky(nejvíc je to patrné na Uteč dokud se dá). Proto nechápu, jak můžete tvrdit, že toto demo je oproti desce profesionálnější a propracovanější.

11. 10. 2007 20:09

sestava - Pavel

Ano, máte v tom pěkný guláš, za který ale vy nemůžete... Album opravdu nenazpíval Tibor Šándor, ale Fanny Michalík, takže Marku, koho vlastně dodnes považuješ za super spevaka? :-) Jindra Kvita kapelu tehdy vůbec neopustil. A o čem to mluvíte Savo a Václave v případě Červeného smíchu? Na Křížkem nazpívané verzi je to hudebně pozdější Není marné žít s textem Červený smích, na originální verzi je to hudebně úplně jiná věc, ale s původní textem Červený smích, takže nějaká autorská práva nebo o čem to mluvíte, Vlasák a Křížek vůbec nemuseli řešit...

11. 10. 2007 20:01

- Rockline

...ještě bych doplnil, že Jindra Kvita tenkrát CITRON neopustil a kromě Pala Chodelky nahrával na desce kytary také další skvělý slovenský kytarista Henry Tóth!

11. 10. 2007 17:22

- Rockline

Přátelé, vy zde uvádíte jeden zásadní a obrovský omyl! Desku Vypusťte psy nazpíval Fany Michalík nikoliv Tibor Šándor!!!

11. 10. 2007 17:15

- Marek-JANESESSION

Ja myslim, ze album to je vyborne, ale chyba mu podla mna taka spontannost ako mali predchodcovia. Obe posily z vychodu (???) boli urcite na pravom mieste a Tibora povazujem do dnes za super spevaka(ten prizvuk, to je pravda) a skoda, ze jeho nahravky nie je viac pocut v mediach, no a Chodelka to je hviezda. Nikdy Citron nemali takeho dobreho sekernika. Rad sa k tomuto albumu vraciam. Je tam mnoho vybornych peciek a Krizkovu verzius om pocul iba raz. Kludne mi to spalte a poslite na dobierku:-))) Je skutocne dospelejsia a hlavne spontanejsia.

11. 10. 2007 12:02

<< 1 2

Přidat komentář

Jméno:
Email:
Předmět:
Komentář:
Ochrana proti spamu: Název dnešního dne (bez diakritiky, malým písmem)


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08803 sekund.