RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...

RAGE - Afterlifelines
Nikde není psáno, že se to musí poslouchat...

MONTROSE - Montrose
z dílny hard rocku. Debutní fošna je skvělá,...

RAGE - Afterlifelines
6/10. Tak dlhý album NIKOMU netreba!

MOTÖRHEAD - We Are Motörhead
Jasne, ale to by sa dalo povedať aj o iných...

MOTÖRHEAD - We Are Motörhead
Možná proto, že skladby podobného ražení měli...

MOTÖRHEAD - We Are Motörhead
Za mňa veľká spokojnosť 8/10.Len neviem prečo sa...

RAGE - Afterlifelines
9/10

MONTROSE - Montrose
Montrose je fenomenální kytarista, jeho kytara...

SONATA ARCTICA - Clear Cold Beyond
Oproti předešlému zápisu "Talviö" jde samozřejmě...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




SIX DEGREES OF SEPARATION, INTERITUS, STRANGEMIND - 1.4.06 Divadlo Pod Lampou - Plzeň

Na tuto akci, která byla pod záštitou vydavatelství Élysion, jsme se s kolegou vadderem vypravili s velikým očekáváním. INTERITUS a STRANGEMIND jsem už živě zažil několikrát, ale SIX DEGREES OF SEPARATION měli u mě premiéru a protože jejich poslední desku "Triotus, Tricephalus And Tribadism" stále považuji za naprosto geniální dílo, tak jsem byl opravdu zvědavý, jak se s tímto materiálem poperou naživo...

Hned na začátku se dozvídám, že kapela SCENERY, která měla nahradit původně ohlášenou CARPATII (stále nenašli bubeníka), kvůli nemoci nevystoupí. Škoda, ale přiznám se, že kvůli této kapele jsem nepřijel. Dalším velkým překvapením bylo, že SDOS celou akci otevírali. Bohužel si to tímto dramaturgicky špatným tahem odskákali, protože lidi byli velice vlažní a zvuk měli nejslabší. Nevím, jaký je standart SDOS, ale jejich výkon v Plzni byl výborný! Playlist byl postavený hlavně na novinkovém albu, což je jedině dobře. Zaznělo tudíž všechno podstatné. I když na desce vyhrává skladba "Evening Star", tak vrcholem koncertu byla jistě závěrečná megašleha "Separated". Zpívající basák Doctor je jasná osobnost, která dokáže naplno ovládnout podium. Rozhazoval úsměvy na všechny strany a dával najevo, jak moc ho to hraní baví. I přes ne zrovna nejlepší atmosféru jasný vrchol večera!!!

Následující STRANGEMIND to neměli vůbec lehké. Bylo však vidět, že jsou doma a také toho náležitě využili. Koncert byl hodně sebevědomý, ale přesto jsem je zažil již ve větší formě. Myslím, že v kapele dřímá celkem silný potenciál, který se však ještě nepodařilo naplno využít. Takhle je to jen standartní kapela, která ničím nepřekvapí. Zpěvačka Broňa v sobě něco má, ale její hluboký hlas si umím představit spíše v jiném stylu.. Uvidíme s čím STRANGEMIND do budoucna přijdu. Debutová deska by prý měla být již naspadnutí..

Celou akci uzavírala kapela, na kterou bylo zvědavo nejvíce lidí - INTERITUS. Banda kolem barda Ioanna si byla plně vědoma své pozice a rozjela to opravdu stylově. "Srdce krále" celý set pěkně rozjelo. Chybělo jen jedno a to možná nejdůležitější - Bára. Ta totiž nedávno kapelu opustila. Nevím, co všechno hrálo v pozadí, ale je to opravdu škoda, protože to byla velice sympatická osoba a výborná zpěvačka. Není to ale poprvé, co se musel sólového zpěvu zhostit Ioannes, takže to nebylo nic překvapivého. Byly skladby, kde to fungovalo dobře i bez ženského zpěvu (Např. "Frozen Darkness", což mě mile překvapilo), ale některé věci byly opravdu znatelně ochuzené - skvostná "Křídla" prostě neměla ty správné grády. Nutno však podotknout, že i bez ženské to jde, takže uvidíme, jak se s touto ztrátou kapela vyrovná. INTERITUS jsem si užil a atmosféra byla již konečně pěkně hustá, i když plno nebylo. Za vrchol jejich vystoupení bych označil závěrečnou "Noc".

Když to všechno shrnu, tak až na pár věcí to byla velice podařená akce. Víc takových! Stay heavy!!!

Venca Votruba             


foto: vadder

www.triotus.com
www.strangemind.tk
www.interitus.com


Vydáno: 03.04.2006
Přečteno: 3638x




počet příspěvků: 10

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
To Ludek;o) Ty vole, Ludku,...18. 05. 2006 10:37 Milan
Milan: Taky hraješ...17. 05. 2006 15:25 Luděk
To LudekPredved co umis ty...5. 05. 2006 8:47 Milan
Interitus je velká...4. 05. 2006 15:53 Luděk
To Evil. Naprosty...28. 04. 2006 12:47 Milan


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09953 sekund.