RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...

RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




ADOR DORATH – Symbols

Přiznám se, že debutové album kapely ADOR DORATH „Adon Nin Edeleth Ador Dorath“ šlo tak nějak mimo mě. I když jsem samozřejmě nemohl nepostřehnout jaký mohutný kráter po sobě na naší UG scéně zanechalo. Celkově jsem se kapele nevědomky vyhýbal, asi jsem se bál, jak moc jejich kouzlu propadnu. Nedávno mi ale přišlo na recenzi novinkové album „Symbols“ a to jsem již přejít nemohl... A stalo se neočekávané! Opravdu jsem kapele ADOR DORATH totálně propadl! „Symbols“ je naprosto famózní nahrávka, která u nás nemá obdoby...

Samozřejmě jsem do sebe také musel naplno narvat debutové album, abych se nevyvaroval různým nesrovnalostem. A vyšel jsem s tím, že „Symbols“ je snad po všech stránkách lepší než svůj předchůdce. Vím, že hodně lidí se mnou nesouhlasí, ale myslím, že teprve tady se kapele podařilo naplno prokázat svůj um. Naprosto geniálně načasované výměny zpěvů, skladby silné jak skála, zvuk křišťálový, obal neotřelý... Je to všechno skvostný a jsem hrdý, jakou další výbornou bandu naše malá zemička vyprodukovala. Ze všeho nejvíc bych vypíchl famózní výkon Lenky Machové. Vždycky, když se její hlas dostane na scénu, tak je to dechberoucí a nahrávku to posouvá do dalších dimenzí. Je určitě dobře, že je jejímu talentu dáno tolik prostoru. Za vrchol tohoto veledíla bych označil křehkou baladičku „Desert“. Je to krása a dost mě překvapuje, že takový typ skladby nacházím na takové desce. Ono to ale k sobě všechno zapadá víc, než bychom možná čekali. Někomu sice nemusí vonět až přílišná náklonnost ke kapelám typu NIGHTWISH, ale právě tato, dá se říct, komercionalizace, zvedá úroveň celé nahrávky výš. Ortodoxní „smrtonoši“ můžou ohrnovat nos, ale je to jenom jejich problém... Ještě bych vyzdvihl tutovku „Balance“, která obsahuje výtečnou vokální linku a má skvělý tah na bránu. Deska drží výborně jako celek. Každý si může najít svojí skladbu, kterou bude hýčkat a hrdě vyvolávat na koncertech.

Obal koresponduje s názvem, ale cover debutu se mi líbil víc. Texty, které pochází z většiny od Lenky, jsou nadstandardní a nutí k hlubšímu zkoumání. Tomuto albu prostě není co vytknout. Bránil jsem se dát maximum, ale která jiná deska si to momentálně zaslouží?

Venca Votruba             


www.adordorath.com

Seznam skladeb:

1. Rosa
2. Vitriol
3. Earth
4. River
5. Desert
6. Mountain
7. Balance
8. Limits
9. Nin-E
10. Island (bonus)

Rok vydání: 2005
Vydavatel: Shindy Productions
Stopáž: 43:08


Vydáno: 05.04.2006
Přečteno: 4143x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.19114 sekund.