TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




Acey Slade And The Dark Party, Lord Of The Lost, Venefica, Jackie Chash, 10.10., Matrix Praha

Pražský klub Matrix uvítal v neděli vzácného hosta – Aceyho Sladea. Fanoušků dorazilo skoro málo na ex-kytaristu Murderdolls, ale poměrně dost na nedělní koncert. Ještě před hlavní hvězdou jsme ale měli možnost si poslechnout tři předskokany – kytaristu Jackieho Cashe s akustickým setem, českou kapelu Venefica a německou goth-rockovou partu Lord Of The Lost.

Večer otevřel zmíněný Jackie Cash. S doprovodným kytaristou předvedli celkem na poslech příjemný akustický koncert na barových stoličkách, který bych ale možná viděla v kavárně či baru, jakožto produkci spíše k poslechu, než k tanci. Několik příchozích ovšem nakonec přiměli zvednout se ze židlí a tak alespoň nebyl parket úplně prázdný.

Další na řadě, olomoučtí Venefica, se se svým progresivním rock/metalem přiblížili stylu večera už o něco víc. K pódiu přilákali o poznání víc lidí než předchozí Jackie Cash, občas se dokonce objevilo nějaké to skákání či házení hlavou. V hudbě Venefica jsem nejdřív postrádala melodii, ale to se později zlepšilo a taky se pánové neposlouchali špatně. Venefica má na kontě jedno album s názvem 'Refllections Of Reality' a právě z něj jsme dostali asi třičtvrtěhodinovou nálož muziky.

Třetí účinkující kapelou byli Lord Of The Lost z Hamburku. Na ty jsem se těšila z celého večera nejvíc, hudbou a zjevem mě na Myspace oslovili, a tudíž jsem byla zvědavá na to, co předvedou naživo. Pro LOTL to byl první koncert v České republice.

A rozhodně jsem nebyla zklamána. Až na třetí kapelu jsem se zvedla od stolku a šla se podívat blíž a musím říct, že atmosféra, kterou Lord (samozřejmě společně s fanoušky) vytvořili, byla odzbrojující. Kapela vtrhla na pódium s neuvěřitelnou energií, které se nevzdala ani během celého vystoupení. I když zde by bylo spíš na místě mluvit o charismatickém zpěváku Chrisu Harmsovi, jehož strhujícímu projevu šlo jen těžko nepropadnout. Hned zkraje ještě frontman potěšil dámskou část publika odhozením roztrhaného trička a zbytek koncertu strávil napůl ohýbáním se do všech úhlů, napůl plazením se po všem, od fanynek v první řadě, po podlahu před bubny. Naštěstí ne v obráceném pořadí. I když některé z přítomných slečen by možná uvítaly i to.

Neznamená to ale, že by zbytek kapely neodehrál stoprocentní koncert – zejména výkon křehké dívčiny za bicí soupravou by se dal označit za ne méně než velmi dobrý. Jako bonus ke skladbám z debutového alba 'Fears' a novince 'Sex On Legs' (autobiografická skladba, mistře?) zazněl i cover hitu 'Bad Romance' od Lady Gaga. A musím říct, že tohle podání předčilo i deathmetalovou verzi od Finů Beyond The Dream. Publikum se po skončení setu horlivě dožadovalo přídavku, ale na pódiu už se objevil jen zpěvák s omluvou, že už opravdu musí skončit, protože dorazí hvězda večera, a nechal fanoušky vytleskat Aceyho Sladea. A nakonec vytřel ručníkem podlahu. Jakýmsi, řekněme, goth-rockovým způsobem. Jestli to takhle dělá i doma.. :)

Veronika:
Pro většinu přítomných byl ale pochopitelně zcela jasným vrcholem večera právě již výše zmiňovaný Acey Slade a jeho Dark Party. Na pódium nastoupil s českou vlajkou a klasickým pozdravem „Ahoj Praha!“ a po vzoru tomto, pak prokládal celé vystoupení českými poděkováními, pozdravy a kratičkými průpovídkami. Osvědčená metoda, jak si získat srdce českého publika, od jiných znějící možná lacině, ale tomuto zaoceánskému „šílenci“ snadno uvěřitelná.

Tedy kapela nastoupila nejen s českou vlajkou, ale i s energií a hravostí, která z ní nespadla ani během celého setu. Acey se projevil jako profesionální muzikant a nikoliv jako nafoukaný americký hejsek. Ačkoliv Matrix opravdu nebyl plný ani z poloviny, měli jsme možnost shlédnout show, za jakou by se nemusel stydět ani před vyprodanou O2 Arenou.

Ne každý z přítomných asi znal momentální Aceyho repertoár, většina si ale alespoň pustila klip k „She Brings Down The Moon“ a tak zmiňovaný song potěšil většinu posluchačů a diváků. Acey rozproudil nejen přišedší fanoušky, ale dokonce i členy Lord of the Lost, kteří se přimotali do publika a téměř zahanbili český národ v užívání si koncertu. Němci pařili skoro víc než Češi.

A narozdíl od Lorda, se Aceyho Dark Party vrátila na přídavek a samozřejmě ještě pár máchnutí českou vlajkou a nadšených vět a zdání, že se přeci jen, i přes nízký počet publika, kapele v Praze líbilo.


Karolína             


www.thedarkparty.co.uk

www.myspace.com/lordofthelost

www.venefica.cz



Fotogalerie


JACKIE CASH



VENEFICA



LORD OF THE LOST



ACEY SLADE


foto:
Veronika Hesounová


Vydáno: 20.10.2010
Přečteno: 4621x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.42769 sekund.