RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...

RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




VOICES OF EXTREME - Break The Silence

Předtím, než jsem slyšel desku „Break The Silence“, bylo jméno Voices Of Extreme pro mě velkou neznámou. Jejich debut „Hypocrite“, pod který se jako producent podepsal bývalý kytarista Anthrax Dan Spitz, jsem zaregistroval jen tak, že „něco takovýho“ vyšlo. Pak jsem o kapele neslyšel. Až letos jsem je objevil na MySpace, když oznamovali vydání nové desky „Break The Silence“. Navíc zjišťuji, že v nich působí i starý známý bubeník John Macaluso (mj. ex-T.N.T.). Zvědavost se násobí ještě tím, na jaké vlivy tahle kapela odkazuje – Thin Lizzy, Alice In Chains, Tool, Slipknot, Van Halen, Mötley Crüe, Iron Maiden, System Of A Down. Zajímavá kombinace. Navíc když kapela ještě píše, že hraje hard rock se silnými vlivy AOR. Co má sakra Slipknot společného s AOR? Zvědavost je čím dál silnější.

Ticho prořízne hutný riff. Právě kytarové riffy společně s hlasem Dona Chaffina (jeden z opravdu velkých hardrockových hlasů) jsou hlavní devizou téhle desky. Úvodní věc „Damned“ je ostrý moderní hard rock, který nemá daleko k takovým Stone Sour. Druhá v pořadí „Tell Me What It Takes“ má asi z celé desky nejblíž ke zmiňovanému AOR, ovšem pokud si představujete něco jako Journey nebo Foreigner, tak na to zapomeňte. „Tell Me What It Takes“ je sice melodická tak, že by fanoušci zmíněných kapel měli určitě radost, ovšem v refrénu nepostrádá pořádnou dávku agresivity.

Brzy se začne přiostřovat. „Apocalypse“ je pořádně syrový rockmetalový kus, kde zaslechnete vlivy Skid Row z období „Slave To The Grind“. Titulní „Break The Silence“ je zase věcí, kterou by třeba dneska nahráli Thin Lizzy, poučeni vývojem hudební scény. Ale od páté „Numb“ vystrkují Voices Of Extreme svou moderní, místy až nu-metalovou tvář. V „Did It Again“ zaslechnete v rapových pasážích vlivy Limp Bizkit a v „Hollow“ Chaffin místy řve jako Corey Taylor. „Made Of Stone“ ve slokách čerpá trochu z grungeových nálad a její refrén může být řazen například k power metalu starého střihu – Metal Church, Riot nebo Armored Saint. Další „Blown Away“ má zase trochu nádech staré newyorské hardcorové školy, ovšem zase řádně výrazný refrén ze skladby dělá jakousi power rockovou záležitost. A závěrečná „Sorry“ je jen normální uvolněná, lehce grungeová věc.

Dá se říci, že Voices Of Extreme nahráli pestré rock/metalové album. Někdo by tomu řekl crossover, já tomu říkám moderní hard rock. Je jasně vidět, že pětice ostřílených muzikantů neměla posledních dvacet let zavřené oči a vstřebala všechno, co za tu dobu rocková scéna přinesla. Kapela se nebojí experimentovat, má chuť hrát a soudě podle téhle desky jí ani nechybí nápady.

Jan Skala             


www.voicesofextreme.com

Seznam skladeb:
1. Damned
2. Tell Me What It Takes
3. Apocalypse
4. Break The Silence
5. Numb
6. Did It Again
7. Hollow
8. Made Of Stone
9. Blown Away
10. Sorry

Sestava:
Don Chaffin - zpěv
Rob Kithrikh - kytara
Bob Brennan - baskytara
Mike Khalilov - klávesy
John Macaluso - bicí

Rok vydání: 2010
Čas: 34:55
Žánr: hard rock/power rock
Label: Nicko McBrain Entertainment
Země: USA

Diskografie:
2006 - Hypocrite
2010 – Break The Silence


Vydáno: 04.11.2010
Přečteno: 2559x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08905 sekund.