RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...

RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




HARDCORE SUPERSTAR - Split Your Lip

Hardcore Superstar před deseti, dvanácti lety působili jako blesk z čistého nebe. V době kdy byla v kurzu elektronická hudba a nu-metal se do hitparád vyšvihli se svou druhou deskou „Bad Sneakers And A Piňa Colada“, která kombinovala odkaz hairmetalové vlny osmdesátých let jako Mötley Crüe, Faster Pussycat či L.A. Guns s punkovou explozí sedmdesátých let typu Sex Pistols nebo The Damned. Každopádně spolu s jejich severskými kolegy Backyard Babies, The Hellacopters nebo Gluecifer pomohli Hardcore Superstar nastartovat Novou vlnu skandinávského glam metalu, které se rázem stali mluvčími.

Zažili sice hubenější roky kolem alba „No Regrets“, ovšem nejpozději od roku 2005, kdy přišli s eponymním albem, z nich čiší obrovské množství energie a právem se derou na stále vyšší a vyšší mety. Od svého znovuzrození v roce 2005 přicházejí letos s už čtvrtou deskou „Split Your Lip“, která navazuje na loňskou „Beg For It“ a znovu dokazuje, že jsou Hardcore Superstar při chuti. Oproti předchozímu počinu je „Split Your Lip“ trochu vzdušnější, melodičtější a jaksi drzejší. Mnohem víc je z ní cítit vliv osmdesátých let, kdy patřičná dávka drzosti a řada sprosťáren ve slovní zásobě byla pro hvězdy hairmetalového hnutí naprostou nezbytností.

Úvodní „Sadistic Girls“ je pravděpodobně nejlepší otvírák, jaký se Hardcore Superstar kdy podařilo napsat. Právě hned z téhle úvodní skladby srší nepřeberné množství energie. Ta doslova exploduje v hymně „Last Call For Alcohol“ a v následující titulní „Split Your Lip“. Obě skladby mají neskutečně silný refrén, který bude zajisté ozdobou řady open air festivalů po celém světě. Zajímavě zní věc „Moonshine“, která je na poměry této švédské kapely moc členitá, ovšem má zase nesmírně silný refrén. Akustická „Here Comes That Sick Bitch“ je na druhou stranu docela zbytečná pijácká countryovka, která by mnohem více sedla Guns n´Roses v období „Use Your Illusion“. Navíc v ní Jocke Berg kvílí stejně jako Axl Rose, což by mi sice na jednu stranu vůbec nevadilo, ale prostě od Hardcore Superstar očekávám přece jen něco trochu jiného.

Zmíněná „Here Comes That Sick Bitch“ tak mimoděk otevře druhou část alba, která je oproti té první přece jen trochu slabší. Stejný případ ale už Hardcore Superstar předvedli na „Beg For It“ i na „Dreamin´ In A Casket“. Skladby „What Did I Do“ nebo „Bully“ nejsou rozhodně špatné kousky, ale když se člověk namlsá „Last Call For Alcohol“ nebo „Split Your Lip“, působí tyhle skladby vatovitým dojmem. S „Won´t Go To Heaven“ se zase začne blýskat na lepší časy a když dojde na závěrečnou, na poměry Hardcore Superstar až nečekaně citlivou baladu „Run To Your Mama“, uvědomíte si, že posloucháte jednu z nejlepších desek téhle kapely.

Osobně ji stavím nad oba předešlé počiny „Dreamin´ In A Casket“ a „Beg For It“, ovšem status „Bad Sneakers And A Piňa Colada“ a „Hardcore Superstar“ zůstal zatím nepřekonán. Ovšem uvidíme, jak tomu bude v budoucnu, protože jak je vidět, tedy spíše slyšet, v Hardcore Superstar dřímá obrovský tvůrčí potenciál.

Jan Skala             


www.hardcoresuperstar.com

Seznam skladeb:
1. Sadistic Girls
2. Guestlist
3. Last Call For Alcohol
4. Split Your Lip
5. Moonshine
6. Here Comes That Sick Bitch
7. What Did I Do
8. Bully
9. Won´t Go To Heaven
10. Honeymoon
11. Run To Your Mama

Sestava:
Jocke Berg - zpěv
Vic Zeno - kytara
Martin Sandvick - baskytara
Adde Andreason - bicí

Rok vydání: 2010
Čas: 40:58
Label: Nuclear Blast
Země: Švédsko
Žánr: glam metal

Diskografie:
1998 - It´s Only Rock n´Roll
2000 - Bad Sneakers And A Piňa Colada
2001 - Thank You (For Letting Us Be Ourselves)
2003 - No Regrets
2005 - Hardcore Superstar
2007 - Dreamin´ In A Casket
2009 - Beg For It
2010 – Split Your Lip


Vydáno: 02.01.2011
Přečteno: 5061x




počet příspěvků: 6

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Děkuju za...17. 12. 2011 19:14 Veronika
Hlavní problém...18. 03. 2011 16:27 Stray
Období No Regrets...18. 03. 2011 16:22 Stray
Aha, děkuju za...18. 03. 2011 16:21 Veronika
Tak mě osobně se...14. 03. 2011 14:39 Pepsi Stone


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.1266 sekund.