Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



ankety

Redaktorská bilance roku 2010 (Ascela)

Další rok je za námi a protože u nás v redakci všichni trpíme sklonem k nostalgickému ohlížení, nabízíme vám své bilance uplynulých 12ti měsíců. Ty budou vkládány víceméně abecedně podle nicků (a iniciativy) jednotlivých redaktorů, a to v každý všední den. Dnes startujeme, slovo má Ascela:

Rok 2010 byl pro mne zejména objevováním metalcoru a post-hardcoru/screama. Pronikla jsem do těchto žánrů a jejich odnoží poměrně důkladně, proto předkládám zajímavá alba, která v tomto roce vyšla. Nejsou obyčejná, průměrná, zapomenutelná. Rozhodně stojí za to je mít ve své domácí kolekci.

Alba (abecedně řazeno)

ALESANA – Emptiness
Post-hardcore/screamo banda z americké Severní Karolíny působí v hudebním světě již od roku 2004 a jejich poslední album Emptiness do letošního výčtu určitě patří. ALESANA je postavená zejména na kontrastu – tvrdost a agresitiva vs. čistá melodičnost. Kdo si tedy libuje v moderních stylech, pro něj je Emptiness jako stvořené.

ASKING ALEXANDRIA - Stand Up And Scream
Britští týpci ASKING ALEXANDRIA jsou také novou a moderní skvadrou. Berou si na paškál množství tvrdých stylů, které umně kombinují, mixují, prostě a jednoduše si s nimi hrají – a s jakou lehkostí! Stand Up and Scream je velmi barevná deska pro nekonzervativní posluchače, kteří se rádi nechávají unášet muzikou ve stylu post/synth/metal/core.

Serj Tankian - Imperfect Harmonies
Co se dalo čekat od Serje Tankiana? Kdo tušil nějaký úlet, vsadil na správnou kartu. Tvrdé kytary a hrubé vokály „byly odejity“ a hlavní slovo dostaly jemné melodie orchestrálních nálad. Tankian je prostě střelec, který tento cíl neminul a zasáhl do černého. Imperfect Harmonies je emotivní a melodické album, které však rockové kořeny nezapře.

SHOGUN TOKUGAWA - Y3ARS
Post-hardcore/screamo překvapení z města piva – Plzně. Výborné debutové album Y3ARS vytvořené „pod dohledem“ Kaye Buriánka (SUNSHINE) zní zahraničně a je pořádně našláplé. Jen tak dál, kluci!

UNDEROATH - Disambiguation
Netrpělivě očekávaná placka floridských věrozvěstů přišla na svět na sklonku roku. Zásadní personální změna (výměna bubeníka/vokalisty Aarona Gillespie) však americkými pošuky vůbec neotřásla, a tak mohlo vzniknout výborné temné album, nesoucí se na vlnách moderního metalcoru. UNDEROATH to však umí na jedničku a stojí za to si je vyslechnout do posledního tónu.

KONCERTY:

MUSE – Rock for People, 5.7.2010
Kdo nebyl v létě na Rockáči, ten o dost přišel. První koncert britských alternativních rockerů MUSE v našich končinách stál za všechny prachy. Propracovaná show, projekce, lasery, prostě dotaženost ve všech směrech. A hudební projev? Muzika zněla jako z CD až mrazilo, zvuk čistý jak křišťál a husí kůže tancovala celé dvě hodiny. Krása!

SEPTIC FLESH – Abaton, Praha, 2.10.2010
Charismatičtí jižané SEPTIC FLESH vědí, jak udělat správnou show. Na intenzivní koncert z pražského Abatonu určitě mnoho z nás nezapomene. Silné melodie nejen z posledního trháku Communion zaplavily prostor klubu, atmosféra byla úžasná a orchestrální prvky byly skvěle slyšitelné, co více si přát!

Ascela             


Související články:
Redaktorská bilance (Martin)
Redaktorská bilance (Pagan)
Redaktorská bilance (Pepsi Stone)
Redaktorská bilance (Ray)
Redaktorská bilance (Savapip)
Redaktorská bilance (Venca Votruba)
Redaktorská bilance (Veronika)


Vydáno: 06.01.2011
Přečteno: 4338x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09719 sekund.