NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




POWER QUEST - Blood Alliance

Předešlé album „Master Of Illusion“ z roku 2008 mě příliš nenadchlo, první tři počiny této kapely mám ale velmi rád, a proto mnou silně otřásly zprávy o odchodu většiny členů sestavy, v čele se zpěvákem Alessio Garavellem, jehož volátko bylo jedním ze dvou základních pilířů veškerého úspěchu POWER QUEST. Ovšem druhý pilíř, tedy klávesák Steve Williams, oné personální vichřici naštěstí odolal, a jako správný kapitán (= zakladatel kapely) setrval na palubě, odhodlán udržet kormidlo a směr dobře rozjeté plavby za každou myslitelnou cenu. Jen díky tomu nešla bárka s nápisem POWER QUEST ke dnu, naopak, podařilo se jí nabrat nový vítr do plachet a po třech bouřlivých letech úspěšně doplout až k přístavu páté desky, nazvané „Blood Alliance“.

Že toto úsilí nebylo marné, napovídá číslo pod recenzí a potvrdí to i následující řádky, které se ponesou v jednoznačně pochvalné tónině, neboť Steve Williams nejen že zachránil svoji kapelu, ale navíc se mu podařilo znovu vzkřísit odkaz prvních desek, k jejichž melodické přítulnosti se struktura většiny nových skladeb nepokrytě hlásí a vrací. Méně pak už k rychlým tónům a spídovému tempu, které je na desce „Blood Alliance“ v menšinovém zastoupení, ale protože je majorita (víceméně) střednětempých položek zdařilá, až zase tolik to nevadí...

...ačkoli trochu přece, neboť je nesporným faktem, že minimálně jeden z oněch šafránově dávkovaných kvapíků patří k jednoznačným vrcholům celé desky. Řeč je hned o úvodním nášlehu „Rising Anew“, ke kterému nás přivede svižné a příjemně netradiční (žádná gradace, jde se rovnou na věc) intro „Battle Stations“. Představoval-li jsem si ve svých fantaziích ideální song, který by znamenal úspěšný kompoziční návrat k hitovým kořenům, pak skladba „Rising Anew“ tato skrytá přání vyplňuje do posledního možného procenta. Nekompromisně hitový speed, kvanta stylových melodíí a hlavně překrásně zpěvný refrén, to vše je zde k dispozici a srdce každého fanouška tak musí při poslechu bít na zrychlené frekvenci pravé a nefalšované radosti. Podobným způsobem zahřejí i další kousky spředené z čisté spídové tkaniny, tedy „Survive“ a závěrečný „japonský“ bonus „Time To Burn“.

Další obsah nové desky už své tempo podstatně zmírní, melodické linky všech možných klenutí ovšem zůstanou přítomny i nadále. Tyto podmanivé motivy jsou přitom zpočátku velmi nenápadné a svoji plnou krásu obnaží až po absolvování několika poslechů, které se ale právě díky tomu stávají příjemným a poutavým ušním dobrodružstvím. Je jasné, že většina oněch melodií stojí na bytelném základu Williamsových kláves, které občas progresivně zasólují, na (velmi) četných místech nás zavedou až k osmdesátkovému hard (pomp) rocku a jinde vytvoří až Uhlířovsky podbarvený, téměř pohádkový motiv („Better Days“). Jisté je, že to skoro pokaždé baví a těch pár hlušších momentů hodně rychle nahradí nápaditost dalšího líbivého motivu.

Zpočátku mě jímaly obavy při představě vokálního projevu již poněkud provařeného zpěváka Chitrala Sompaly, ale toto obsazení se nakonec ukázalo jako šťastné a pro nový materiál totálně ideální. Není proto nutné více litovat Alessiova odchodu (jehož ústup z metalových pozic, který počal ostříháním hára, je v těchto dnech už takřka definitivní záležitostí), a naopak je čas k plnému vychutnání nového počinu kapely POWER QUEST, jejíž „krevní aliance" zůstávám nadále oddaným a věrným členem.

Petr Štěpnička             


www.power-quest.co.uk

YouTube vzorek

Seznam skladeb:
1. Battle Stations
2. Rising Anew
3. Glorious
4. Sacrifice
5. Survive
6. Better Days
7. Crunching the Numbers
8. Only in my Dreams
9. Blood Alliance
10. City of Lies
11. Time To Burn (japonský bonus)

Sestava:
Steve Williams - klávesy
Chity Somapala - zpěv
Andy Midgley - kytara
Gavin Owen - kytara
Paul Finnie - baskytara
Rich Smith - bicí

Rok: 2011
Čas: 01:04:05
Label: Napalm Records
Země: Velká Británie
Žánr: melodický power/speed metal/rock

Diskografie:
2002 - Wings Of Forever
2003 - Neverworld
2005 - Magic Never Dies
2008 - Master Of Illusion
2011 - Blood Alliance

Související články:
POWER QUEST - Wings Of Forever
POWER OUEST - Neverworld
POWER QUEST - Magic Never Dies
POWER QUEST - Master Of Illusion


Vydáno: 02.04.2011
Přečteno: 4439x




počet příspěvků: 18

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Power Quest je zpět!https://www.youtube....8. 05. 2016 11:35 htaedas
Jinak ted koukam,...29. 11. 2011 14:12 Stepan
Alessio byl stejne...28. 11. 2011 21:47 adrian
To jsou velmi...28. 11. 2011 18:07 Pagan
Colin CallananTak jsem prave...28. 11. 2011 0:04 Stepan


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09749 sekund.