27.02.2020
DEEP PURPLE
Britské hardrockové legendy nekončí! Přestože se o ..více

27.02.2020
BEARTOOTH
Rychle stoupající hvězda na metalcorovém nebi kuje ..více

27.02.2020
KAMELOT
O americké progresivní formaci vyjde knižní biografie ..více

27.02.2020
SLAUGHTER MESSIAH
Belgičané, kteří vzývají staromilskou směs thrashe, ..více

27.02.2020
TREURWILG
Nizozemská čtveřice hrající melodický doom metal se po ..více

27.02.2020
THE PANT
Severomoravské hardrockové trio THE PANT přichází po ..více






VAN HALEN - Van Halen
Na zivo bomba ..jejich DVD z pocatku 80 let ..sup ..

VAN HALEN - Van Halen
Založili americký osmdesátý léta Holanďani v ..

DEBUSTROL - Válka
Po 20 letech nahrávka Debustrolu, která nezní j ..

VAN HALEN - Van Halen
Tady je ten zvuk hodně důležitý, protože i d ..

DEBUSTROL - Válka
Tak tohle už opět zase mohu. Výborný valivý z ..

DEBUSTROL - Válka
Sedm let mezi Rwandou a Válkou v podobě odpočin ..

OZZY OSBOURNE - Scream
Sakra, jsem jsem to nechtěl napsat :) ..

OZZY OSBOURNE - Scream
Dle mého Ozzy má od Ozzmosis poměrně podobný ..

VAN HALEN - Van Halen
Van Halen?No konečně :) Tahle deska je naprostá ..

OZZY OSBOURNE - Scream
Debata k Ordinary Man a srovnávání se Scream m ..




Za poslední měsíc:
DEBUSTROL - Pád do hrobu mrtvol
1677x

Dan HORYNA (MERLIN, VITACIT) - Nemám s Danem ze sedmdesátých let žádný problém
1443x

DEBUSTROL - Apokalismus
1271x

Ozzy OSBOURNE - Ordinary Man
1163x

DEBUSTROL - Steak
1054x

Aleš BRICHTA (ALEŠ BRICHTA PROJECT) - Voda teče v Labi a ve Vltavě
1047x



07.03.2020
POWER 5 - heavy/power metal, Bad Jokers Cream - hair metal..
ZLÍN, Bamboo club, Nad Stráněmi 4512, Zlín, začátek od:20:30, vstupné: 110.-

13.03.2020
DEAD DANIELS (Praha), ERAR EŠUS (Ostrava)..
RC KAIN, Praha, začátek od:20:00, vstupné: 150 Kč

14.03.2020
POPPY SEED GRINDER - deathmetal / HC Praha (poslední koncert s frontmanem Eddie..
Praha - Modrá Vopice, začátek od:18:00, vstupné:



článků celkem: 7475
recenzí: 6133
reportů: 571
rozhovorů: 389













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


CHILDREN OF BODOM - Relentless Reckless Forever

Tahle kapela mně svými výtvory přivodila pocity nekonečné posluchačské rozkoše, stejně jako reakci zcela zívavé letargie. Do první skupiny patří dvojice počinů z přelomu milénia, konkrétně album "Hatebreeder" (to je jasný kult!) a o něco méně strhující, ale přesto drtivě nadupaný počin "Follow The Reaper". Jenže další deska "Hate Crew Deathroll" byla najednou nepochopitelně nudná, a ty následující tento jakostní zlom ještě potvrdily. Zdá se ovšem, že (téměř) okamžitá popularita, jež přinesly rané počiny CHOB, má věčnou setrvačnost, a tak je každé další album této kapely očekáváno s obrovskou netrpělivostí, která je pro mě z výše uvedených důvodů už zcela nepochopitelná. A nový kotouč s divným názvem "Relentless Reckless Forever" ("Nelítostný Bezohledný Navždy") můj apatický postoj určitě nezvrátí.

Ačkoli je zřejmě atraktivnější, než předešlá bída "Blooddrunk", stejně byla má pozornost při poslechu zalarmována jenom velmi fragmentově, že by mě strhla některá ze skladeb v celé své délce, o tom si můžu nechat nadále jenom zdát. Když už je pak některý z hudebních motivů přece jenom napínavější, skoro vždy se jedná o x-krát slyšenou verzi z desek předešlých. Alexi se už pár let docela hustě vykrádá, a pokud některý riff přece jenom zavoní neznámým aroma, tak to není ani zdaleka tak působivé, jako v dobách, kdy bylo Laihovi nějakých slabých 20 let. Je tak vlastně přesným opakem vína: čím starší, tím horší...

...a to navzdory tomu, že se jeho technika hraní slušně vyvinula a řada mladých kytaristů ho považuje za svůj velký vzor. Co však Alexi nabral na řemesle, o to více potratil v chytlavosti svých kompozic. Skladby zase nepříjemně splývají, a přesto (ale spíš proto), že se v nich slévá asi miliarda žánrových proudů (heavy, power, prog, thrash, thrash’n'roll, groove, moderní metal, punk, náznaky deathu), není dost dobře možné zachytit nějaký silný motiv, který nás bude MOTIVovat k mnohonásobnému poslechu.

Za to, že je novinka poslouchatelnější, než předešlé placky, dávám lehce nadprůměrnou známku. Jinak je to ale šeď šedivá a nebýt onoho zázračného startu této kapely, jen těžko by dnes mohla slavit takový úspěch. Úspěch, který už dávno nekoresponduje se skutečnou kvalitou studiových počinů a charismatem hlavního představitele.

Pagan             


www.cobhc.com

YouTube vzorek

Seznam skladeb:
1. Not My Funeral
2. Shovel Knockout
3. Roundtrip to Hell and Back
4. Pussyfoot Miss Suicide
5. Relentless Reckless Forever
6. Ugly
7. Cry of the Nihilist
8. Was It Worth It?
9. Northpole Throwdown

Sestava:
Alexi "Wildchild" Laiho - zpěv, kytara
Roope Latvala - kytara
Janne "Warman" Wirman - klávesy
Henkka T. "Blacksmith" Seppälä - baskytara
Jaska W. Raatikainen - bicí

Rok: 2011
Čas: 01:04:05
Label: Universal Music
Země: Finsko
Žánr: extrémní power metal

Diskografie:
1997 - Something Wild
1999 - Hatebreeder
2000 - Follow The Reaper
2003 - Hate Crew Deathroll
2005 - Are You Dead Yet?
2008 - Blooddrunk
2011 - Relentless Reckless Forever


Vydáno: 18.04.2011
Přečteno: 3319x




počet příspěvků: 5

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
5/10Tak toto je...12. 11. 2019 7:43 Aldys83
Tahle deska se mi...15. 01. 2012 18:27 Nejsem
Původně jsem...19. 04. 2011 10:11 Anonim
já jsem zas novou...18. 04. 2011 23:02 Rainmaker
uplne suhasim. prve...18. 04. 2011 15:01 dzuzo


 
Metalforever.info © 2006 - 2020     RSS - články

stránka byla načtena za 0.2287 sekund.