NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




LYNCH MOB - Sound Mountain Session

Asi není sporu o tom, že George Lynch (ex-Dokken) je jedním z nejzručnějších hardrockových kytaristů všech dob. Jeho nesmrtelné kytarové laufy a feeling z alb „Under Lock And Key“ nebo „Back For The Attack“ se už dávno staly legendami a rozhodně, vedle charismatického hlasu frontmana kapely, dotáhly Dokken v osmdesátých letech zaslouženě do pozice hvězd. Co se ale pak stalo? Před sedmnácti lety to v rozhovoru Don Dokken řekl jasně: „Najednou jsme prodali miliony alb. Nosy nahoru. Přestali jsme se jeden s druhým bavit.“ Největší problém byl samozřejmě mezi ním a Lynchem. Oba hlavní kohouti si založili na samém konci osmdesátých let boční projekty. Kytarista postavil své Lynch Mob a zpěvák zase svou doprovodnou kapelu složil ze známých jmen jako John Norum (Europe), Peter Baltes (Accept) nebo Mikkey Dee (Motörhead).

Úspěšnější byl Don Dokken, ovšem prodejní čísla jeho alb nedosahovala ani náhodou úspěchů, které Dokken s Lynchem zažili společně. Reunion byl proto nasnadě. Ovšem dopadl neúspěšně a po dvou průměrných albech se Lynch nadobro pakoval. Obnovil Lynch Mob, se kterými nahrál ostudné album „Smoke This“, kdy jeho kytara zní vedle tehdy velice populárního hip-hopu a rapu. Směšné. Právoplatný réunion proto Lynch Mob zažili v roce 2009, kdy vyšla deska „Smoke And Mirrors“. Od té doby z kapely odešel basista Michael Devin, který se přidal k Whitesnake a nahradil jej někdejší hráč Ratt Robbie Crane. Bubeníka Scota Coogana (ex-Brides Of Destruction) zase kmenový hráč Whitesnake Brian Tichy. S nimi se Lynch Mob v těchto dnech prezentují čtyřskladbovým mini albem „Sound Mountain Session“.

Lynch už je asi starý pán (vždyť mu také táhne na šedesátku), protože doby velmi hloupých experimentů „Smoke This“ jsou nenávratně pryč. Všechna hudba se zde podřizuje jeho kytaře, se kterou důstojný souboj svádí původní zpěvák Lynch Mob Oni Logan (nazpíval nadprůměrný debut „Wicked Sensation“ z roku 1990). Jenže, co chybí, to jsou nosné nápady. Lynch má dobré riffy, Logan se místy až překonává (jako v „City Of Freedom“), jenže v některých místech se to vždycky zadrhne a když už už očekáváte nějaký pořádný stadiónový refrén nebo ostřejší tempo, nedočkáte se ničeho.

Čtveřice skladeb tak okolo vás prošumí, protože ohromit vás Lynch svou hrou mohl v osmdesátých letech, dneska už je moc průhledný. Zručný, výborný, ale průhledný. Časomíra jako kdyby se zastavila v roce 1990, ale už je to takové upachtěnější, čehož je důkaz hned první věc „Slow Drag“. Skladby jsou také zbytečně dlouhé (mezi pěti a šesti minutami), což rozhodně rockovým vypalovačkám nesvědčí. Deska se poslouchat dá, neurazí, ale nikomu ani nic nedá. Takový průměr.

Jan Skala             


www.georgelynch.com

Seznam skladeb:
1. Slow Drag
2. World Of Chance
3. City Of Freedom
4. Sucka

Sestava:
Oni Logan - zpěv
George Lynch - kytara
Robbie Crane - baskytara
Brian Tichy – bicí

Rok vydání: 2012
Žánr: hard rock
Label: vlastní náklad
Země: USA

Diskografie:
1990 - Wicked Sensation
1992 - Lynch Mob
1998 - Syzygy EP
1999 - Smoke This
2003 - REvolution
2009 - Smoke And Mirrors
2012 - Sound Mountain Session EP

Související články:
LYNCH MOB - Smoke And Mirrors


Vydáno: 03.09.2012
Přečteno: 2373x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.1006 sekund.