20.08.2019
HEAVENS EDGE
Po boji s rakovinou jater zemřel basista George "G.G." ..více

20.08.2019
ALŽBĚTA
Česká bigbítová kapela upozorňuje na nové album "Duše ..více

20.08.2019
HEFAISTOVA LYRA
Svébytná metalová formace z Brna vydala novinku ..více

20.08.2019
WOLFPAKK
Německá kapela podepsala smlouvu s labelem Massacre ..více

19.08.2019
VISION DIVINE
Novinka italských melodiků ponese titul "When All The ..více

17.08.2019
KALIDIA
Powermetalová kapela z Itálie stvořila singl s názvem ..více






SHADOWSTRIKE - Legends of Human Spirit
Jako sorry, ale po třech youtube ukázkách tomu ..

TURILLI/LIONE RHAPSODY - Zero Gravity (Rebirth and Evolution)
Nové album mi nepřipadá jako pokračování dvo ..

ARAKAIN - předvoj
A hlavně na Plný Energie je slyšet ještě ta z ..

ARAKAIN - předvoj
Bude to tím, že Radegast je o dvě ligy jinde. D ..

ARAKAIN - předvoj
Přesně ..

ARAKAIN - předvoj
Citron a Plni energie je plnohodnotný nadupaný h ..

ARAKAIN - předvoj
Citron to byl jen náznak metalu i když v tý dob ..

ARAKAIN - předvoj
Citron to byl jen náznak metalu i když v tý dob ..

ARAKAIN - předvoj
První ofiko metal vydaný na desce u nás byli Ci ..

ARAKAIN - předvoj
O Nerakainu jsem slyšel nebo někde četl hodně ..




Za poslední měsíc:
MASTERS OF ROCK 2019 - Vizovice, čtvrtek (11.7.) a pátek (12.7.)
1242x

SABATON - The Great War
1211x

MASTERS OF ROCK 2019 - Vizovice, sobota (13.7.) a neděle (14.7.)
1172x

ARAKAIN - předvoj
997x

SLIPKNOT - We Are Not Your Kind
952x

HOLLOW HAZE - Between Wild Landscapes and Deep Blue Seas
848x



31.08.2019
HOLY MOSES, TROLLECH, NORNIR, DYSANGELIUM, MALLEPHYR, LAID TO WASTE, DOUPOV...
Plzeň-Kalikovský mlýn., začátek od:14:00., vstupné: 399 Kč.

04.09.2019
GOSPEL OF THE FUTURE + MOBIUS..
Olomouc (SF Mini), začátek od:20:00, vstupné:

02.10.2019
PROTECTOR (Ger/Swe), DENET (Ova)..
Barrák Music Club, Ostrava, začátek od:19:00, vstupné: 250/300



článků celkem: 7095
recenzí: 5795
reportů: 561
rozhovorů: 376













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


NIGHTWISH - Once

Je těžké objektivně hodnotit hudební dílo, které je pro mě srdeční záležitostí. Do této kategorie bych bez dlouhého zaváhání zařadil i pátou desku od finských Nightwish, které mě ostatně přivedlo i k samotnému žánru. Podle zdejších reakcí je však patrné, že názory na vrchol v diskografii této kapely nejsou zcela jednotné. Všichni se ale asi shodneme, že Finové během své první éry (kdy za mikrofonem stála fenomenální Tarja Turunen) dokázali vytvořit naprosto originální styl, jímž se inspirovaly stovky muzikantů po celém světě.

Nebudu zbytečně chodit kolem horké kaše. „Once“ i s odstupem času hodnotím ve svém hodnotícím žebříčku ze všech desek Nightwish nejvýše. A to jsem si vědom, že se kapela (počínaje deskou „Century Child“) vydala trochu „komerčnější“ cestou. Tento vývoj se mi ale prostě jeví jako zcela spontánní. Unikátní směr byl zachován, jenom byly nahrazeny staré přísady za nové. Hudbě už tedy tolik nedominuje atmosféra, která byla tolik patrná u dvojice alb „Oceanborn“ a „Wishmaster“. Protagonisté se zjevně nechtěli opakovat a raději se zaměřili na celkovou strukturu a aranžmá skladeb, které detailně propracovali. Díky symfonickému londýnskému orchestru navíc vytvořili tu správnou „soundtrackovou“ epičnost, rozhodně ale nezapomněli na metalový základ (viz řezavé kytarové riffy v „Romanticide“).

Tarja odvádí jako vždy skvělou práci. Je opravdu neuvěřitelné, s jakou lehkostí dokáže všechny party vyzpívat. Na některých místech se dokonce nově ukazuje i v dosud neslyšených („neoperních“) polohách. Její projev se mi tak oproti minulé desce zdá emotivnější. Toho si můžeme všimnout třeba ve skladbě „Dead Gardens“, kterou jsem vždy považoval za černého koně na albu. Její hlas zde skutečně hladí po duši. Marco svým dravým vokálem opět tvoří skvělý kontrast, jeho častější využití je tedy pochopitelné. Písně jako „Wish I Had An Angel“ či „Planet Hell“ jsou ostatně i dnes koncertní povinností.

Nightwish ukázali také velkou sílu v delších kompozicích (což už naznačili skladbou „Beauty Of The Beast“ z již zmíněného předchůdce). Řeč je jednoznačně o nejepičtější záležitosti „Ghost Love Score“, kde jsou díky orchestru využity některé prvky filmové hudby. Nechybí tak dramatičnost, gradace ani početný sbor. Na podobném principu je postavena i baladická „Creek Mary's Blood", která je navíc okořeněna působivým indiánským zpěvem.

Album „Once“ uzavírá jedno krásné a úspěšné období, na které mnoho fanoušku vzpomíná s velkou nostalgií. Já osobně ho poslouchám už několik let a ještě mě neomrzelo. Styděl bych se tedy, kdybych nesáhl po nejvyšším hodnocení.

Mikka             

Jsou desky, které jsou nadčasové a tím pádem vlastně nesmrtelné... In Rock, Sabbath Bloody Sabbath, Toxicity... Pak jsou desky, které způsobí v době vydání humbuk, ale jejich životnost je velmi rozporuplná. V tomto případě je Once naprosto ukázkovou záležitostí. Je to tak navoněné, naleštěné pozlátko, že dostalo do kolen snad každého, kdo k němu jen přičuchl. S přibývajícím poslechem se ale bombastičnost pomalu vytrácí a vy zjistíte, že pod těmi všemi diamanty vlastně nic není. Možná to zjistíte až po letech... Once je deska, která je psaná tak, aby zaujala hned na prvním rande. Má všechny atributy veliké nahrávky. Ve své podstatě je ale malá až běda...

Václav Votruba 5/10

www.nightwish.com

NIGHTWISH - Ghost Love Score
Seznam skladeb:
1. Dark Chest of Wonders
2. Wish I Had an Angel
3. Nemo
4. Planet Hell
5. Creek Mary's Blood
6. Siren
7. Dead Gardens
8. Romanticide
9. Ghost Love Score
10. Kuolema Tekee Taiteilijan
11. Higher than Hope

Sestava:
Tarja Turunen - zpěv
Emppu Vuorinen - kytara
Marco Hietala - baskytara, zpěv
Tuomas Holopainen - klávesy
Jukka Nevalainen - bicí

Rok vydání: 2004
Čas: 60:51
Label: Nuclear Blast
Země: Finsko

Diskografie:
1997 - Angels Fall First
1998 - Oceanborn
2000 - Wishmaster
2002 - Century Child
2004 - Once
2007 - Dark Passion Play
2011 - Imaginaerum


Vydáno: 13.06.2013
Přečteno: 3623x




počet příspěvků: 52

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Nightwish a Epicak Nightwish mám...20. 06. 2013 16:36 Svářeč
MARA91: Jo, s těma...19. 06. 2013 12:31 Eyrekr
to Eyrekr - k Metallice...jako Ride a...19. 06. 2013 0:27 MARA 91
to Eyreker - k Metallice...já mám od...19. 06. 2013 0:26 MARA 91
to EyrekrS tou Epicou máš...19. 06. 2013 0:25 MARA 91


 
Metalforever.info © 2006 - 2019     RSS - články

stránka byla načtena za 0.18995 sekund.