Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax



bulvární koutek

Prázdniny plné hudebních festivalů ---> Dobře nebo špatně?

První prázdninový měsíc máme za sebou a s ním i mnoho hudebních festivalů, na kterých se vystřídala řada známých interpretů. Z těch největších můžeme jmenovat např. Masters Of Rock ve Vizovicích, Metalfest v Plzni, Basinfirefest ve Spáleném Poříčí atd. Mnoho rockových fanoušků bere tyto festivaly již jako nepostradatelnou součást svého života a také jako příjemnou, letní dovolenou. Pokud se však člověk ohlédne na seznam festivalů v naší republice, tak ho může překvapit to obrovské množství větších či menších festivalů a člověka může napadnout otázka, zda se vůbec vyplatí na některý z nich zajít.

Na tuto skutečnost se můžeme podívat dvěma pohledy. Na jednu stranu je teoreticky dobře, že se téměř v každém koutu naší malé země odehrává jeden festival s českými kapelami, na který mohou tamní fanoušci tvrdé hudby dorazit a pobavit se. Kolik lidí si však může dovolit navštívit x festivalů za léto? Stačí se podívat na seznam účinkujících kapel. Na většině akcí se objevují stále ta samá jména jako např. Arakain, Alkehol, Harlej, Škwor, Dymytry, Debustrol a mnoho dalších. Navíc se tyto sestavy kapel během poměrně krátké doby objeví na dalším festivalu, který se může konat pouze o několik desítek kilometrů dále. Uvedu jeden příklad za všechny. Minulý rok se v Plasích na Plzeňsku konal festival ČECH ROCK PLASY. V ten samý den se však konal podobný festival přímo v Plzni, kde dokonce hrály i dvě stejné kapely. Nakonec to dopadlo tak, že do Plas dorazilo jen něco málo přes 200!!! fanoušků a to si řekněme na rovinu, že je katastrofální účast.

Kolik fanoušků sáhne do kapes? Kolik nadšenců rozbije svá prasátka a vyrazí na pět a více festivalů za léto? Nebylo by lepší udělat několik málo putovních festivalů po českých městech s danou sestavou kapel, na kterou by se sešlo mnohem více lidí než vytvářet tyto "rádoby" festivaly, u kterých budou pořadatelé rádi, když dorazí alespoň tisícovka rockových nadšenců?

Využijme svoji představivost a představme si třídenní festival "Czech Rock Fest", který by se každý víkend odehrával v jiném městě (Karlovy Vary, Plzeň, Praha, Pardubice, Brno, Ostrava) a na kterém by účinkovaly již zmíněné kapely, ale s mnohem lepší propagací, větším zájmem o to, aby si to fanoušek opravdu užil apod. Samozřejmě je fakt, že představovat se dá vše a snadno a uskutečnit takový festival je v dnešní době riziko, ale skutečně je páni pořadatelé tak těžké usednout ke stolu a domluvit se na jednom pořádném festivalu, který by nahradil těch x festivalů, na kterých účinkují stejné kapely? A co si myslíte vy? Reakce k tomuto článku (nachází se vlevo v sekci "Bulvární koutek") můžete psát do diskuze.

Ať už na to máte názor jakýkoli, tak druhá část prázdnin právě začala a pokud se na nějaký festival či koncert chystáte, tak si ho pořádně užijte. Já vám za celou redakci přeji krásnou druhou polovinu prázdnin. Hodně sluníčka a tvrdé hudby!

František Šafr

František Šafr             



Vydáno: 02.08.2013
Přečteno: 2668x




počet příspěvků: 6

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
festyVíce festivalů se...26. 08. 2013 13:14 IFA
Proč už nechodím na koncerty?Úvodník dobrý,...26. 08. 2013 12:35 Štěpán Šimek
Jmenované kapely...11. 08. 2013 15:31 arpad
Kéž by šlo jen o...11. 08. 2013 8:36 Dejvátor
S přemírou...7. 08. 2013 22:47 Crust


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09072 sekund.