NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




ELECTRIC BOYS - Starflight United

Electric Boys jsou dnes v podstatě už zapomenutou záležitostí. Kdo si dnes vzpomene na kapelu, na kterou renomované světové časopisy v roce 1989 pěly tolik chvály, když vyšla jejich debutová deska „Funk-O-Metal Carped Ride“? Bohužel se i tehdy jednalo jen o záblesk slávy, protože dvojka „Groovus Maximus“ vyšla až v roce 1992, kdy už pro Electric Boys bylo pozdě. Deska z komerčního hlediska propadla a naděje, že se tahle švédská parta stane nástupcem svých slavných krajanů Europe, v tu ránu pohasla. Trojka „Freewheelin´“ ze čtyřiadevadesátého totálně pohořela a zajímala jen už pár přeživších fanoušků.

Jméno dvou členů kapely – kytaristy a zpěváka Connyho Blooma a basisty Andyho Christella - se na veřejnosti objevilo zase o dekádu později a to, když Michael Monroe a Andy McCoy hledali spohráče pro comeback slovutných Hanoi Rocks. Ten vydržel jen tři desky a když Monroe a McCoy opět přišli na to, že jim společný vzduch nedělá dobře, rozhodli se Bloom s Christellem pro obnovu jejich domovské kapely. Comebacková deska „And Them Boys Down Swang“ vyšla v naprosté tichosti, ovšem následující klubové koncerty kapele dodaly energii. I když se pak znovu mluvilo o rozpadu, najednou, opět za nezájmu médií, vychází další deska „Straflight United“.

Jasně, i na ní Electric Boys těží z toho, co si vytyčili úspěšným debutem na konci osmdesátých let, ovšem je tady také hodně znát působení obou hlavních mozků kapely po boku Monroea a McCoye. Proto prvních pár skladeb se nese spíše v přímočarém rockovém duchu, kde nechybí právě nádech Hanoi Rocks, zejména „Spaced Out“ a „If Only She Was Lonely“ by mohly klidně být na desce těchto finských průkopníků glampunku.

Ovšem pravá tvář Electric Boys se přece jen ukáže. S příchodem páté skladby „Tramp“ se všechno láme a najednou to vypadá, jako kdyby se do jamu pustili Mötley Crüe, Hanoi Rocks, Faith No More a Red Hot Chili Peppers, což ostatně je původní tvář této kapely. Se kterou navíc přišli v době, kdy teprve na piánu Jima Martina vznikala slavná „Epic“ a o „Give It Away“ a multiplatinových prodejích si Flea a Kiedes mohli zatím nechat jen zdát.

S postupem stopáže je na desce stále více funkových riffů, což korunuje „Lucy Bar“. To je v podstatě jen čistě funková věc a následující „Basf“, jejíž náladu umocňuje rapovaná sloka podpořená šlehy dechů, pak exploduje ve vynikajícím stadionovém refrénu. Nutno zmínit je třeba vynikající baladu "Ain´ t No Gettin´ Over You" načichlou sedmdesátými lety a dobou, kdy v Deep Purple hrál Tommy Bolin.

Mám radost z toho, že tahle kapela stále existuje a že se jí podařilo vydat tuhle rozmanitou, velice nápaditou desku, která ukazuje, jaký potenciál v Bloomovi stále třímá a jak byla tahle formace hrubě nedoceněna. Možná ji někdo ještě někdy objeví pro budoucí generace. Stálo by to za to.

Jan Skala             


www.electricboys.com

You Tube ukázka - Spaced Out

Seznam skladeb:
1. Spaced Out
2. Desire
3. If Only She Was Lonely
4. Life Is So Electric
5. Tramp
6. Ain't No Gettin' Over You
7. Junk In The Trunk
8. Gangin' Up
9. Lucy Fur
10. Basf
11. Starflight United
12. 59 High Mountain St.

Sestava:
Conny Bloom – zpěv, kytara
Franco Santunione - kytara
Andy Christell - baskytara
Niclas Sigevall - bicí

Rok vydání: 2014
Čas: 43:06
Label: Ninetone Rec.
Země: Švédsko
Žánr: funky hair metal

Diskografie:
1989 - Funk-O-Metal Carped Ride
1992 - Groovus Maximus
1994 - Freewheelin´
2011 - And Them Boys Done Swang
2014 - Starflight United

Foto: archiv kapely


Vydáno: 21.06.2014
Přečteno: 2363x




počet příspěvků: 1

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Tak jsem si to...1. 07. 2014 23:22 down


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09384 sekund.