ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




KILLER BE KILLED - Killer Be Killed

Killer by Killed je americká „superkapela“ o které už před delším časem mluvil Max Cavalera, když chtěl nahrát nekompromisní a tvrdé album s Gregem Puciatem. Často zůstávají tyhle projekty jen v plenkách a nespatří světlo světa, tentokrát se však vše podařilo a první album této formace konečně vyšlo.

Maxe Cavaleru nemusím představovat, on je živoucí legendou tvrdého metalu. Greg Puciato zpěvák bláznivé a šílené kapely The Dillinger Escape Plan (jejich poslech vyžaduje pevné nervy), Troye Sanderse známe z čím dál populárnějších Mastodon, kde zpívá a drtí baskytaru. Posledním do party je bývalý bubeník progresivních The Mars Volta Dave Elitch. Tahle zdánlivě nesourodá čtyřka přichází s koktejlem řízného thrash metalu s pořádnou porcí groovu, hardcoreu, punku a alternativního rocku. Když budete pečlivě poslouchat, uslyšíte i ozvěny každé kapely, ze kterých vzešli tihle čtyři muzikanti.

Už první nářez na desce je…nářez. „Wings of Feather and Wax" se na vás vrhne jak rozzuřený býk nebo nesmlouvavý týpek, co se živí jako profesionální boxer. Řezavý riff, nesmlouvavé bicí a hlas Troye Sanderse. Tomu říkám Mastodon thrash! Přichází refrén, za který by se nemuseli stydět ani Foo Fighters. Mikrofon si bere Greg „všechny vás seřvu“ Puciato a jeho výkon je pro celou desku klíčový. Melodické vokály tu válí nejlíp, jak jsem ho kdy slyšel. Od thrashe k pořádnému rocku a zase zpět k thrashi. Když se ozve Max, je to už totální nadšení. Jak se tihle tři doplňují, je prostě paráda. Tempa se mění, přichází psychedeličtější část a zase tvrdý riff a Maxova chvíle. Závěr opět patří Gregovi s refrénem, který se zakousne do hlavy a nepustí. Ve „Face Down“ Gregovi rupne v bedně a řve jak zblázněný. Hudba hardcoreově burácí, a žezlo si přebírá Max. Tohle není pro žádné slečinky, tohle je opravdu tvrďárna. Hudba se každou chvilku přelívá do všech poloh, které jsem zmínil o pár řádků víše. Melodie jsou chytlavé a metalové pasáže masírují vskutku důkladně. Z hudby je cítit zaujetí pro věc a skutečnost, že to protagonisty muselo hrozně bavit.

Za vrchol desky považuju „Snakes Of Jehova“. Její začátek se valí jak tank, který smete všechno, co mu stojí v cestě. Vynalézavé kytary si vás namotají na udičku a jste chyceni. Hardcore prvky se opět projevují v refrénu, který navíc podkresluje Troyův podmanivý vokál. Skladba se v půli zlomí do naprostého masakru. Je to najednou hroznej fofr. Troy ze sebe vydává maximum, ale to, co předvádí v pozadí Greg, je fascinující. Je to prostě živel. Skladbu zakončí další moc pěkný groove riff.

Posluchač si moc neodpočine. Možná až s „Save The Robbots“ přichází chvilkové vydechnutí, protože skladba je trochu experimentálnější a může spadat do alternativního rocku. Jenže co naplat, i tady si píseň žije svůj vlastní život a neustále se mění. Upozorňuji, že obsahuje jeden z nejlepších riffů, jaké jsem slyšel. Zajímavé jsou rovněž tři poslední skladby z alba. Jsou více orientované na melodické refrény a pracují s harmoniemi. To se projeví zejména v závěrečné „Forbbiden Life“, která je zpočátku velice tichá. Takový „jazzíček“ do pohody. Nebýt tvrdého valivého refrénu. Skutečně zajímavá skladba.

Killer By Killed ukuchtili debut, který chutná prostě skvěle. Pevně doufám, že v projektu budou i nadále pokračovat a my se dočkáme druhého chodu.

Tomáš Marton             


www.killerbekilled.com

YouTube ukázka - Wings Of Feather And Wax

Seznam skladeb:
1. Wings of Feather and Wax
2. Face Down
3. Melting of My Marrow
4. Snakes of Jehova
5. Curb Crusher
6. Save The Robots
7. Fire To Your Flag
8. I.E.D.
9. Dust Into Darkness
10. Twelve Labors
11. Forbidden Fire

Sestava:
Greg Puciato – zpěv, kytary
Max Cavalera – zpěv, kytary
Troy Sanders – zpěv, baskytara
David Elitch – bicí

Rok vydání: 2014
Čas: 45:46
Label: Nuclear Blast
Země: USA
Žánr: groove/thrash/alternative metal

Diskografie:
2014 - Killer Be Killed

Foto: archiv kapely


Vydáno: 07.07.2014
Přečteno: 3317x




počet příspěvků: 5

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
... O nahravce jsem...9. 07. 2014 13:02 Gormit
zatím je u mne...7. 07. 2014 12:51 Supermartonátor
Titan mě docela...7. 07. 2014 12:15 Hellhammer
Hell: mě to baví...7. 07. 2014 11:46 Supermartonátor
7/10Tohle se docela...7. 07. 2014 10:21 Hellhammer


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09563 sekund.