RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...

RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




IRON REAGAN - The Tyranny Of Will

No jo no, když není nikdo delší dobu schopen přijít s pořádným thrash metalovým masakrem, musí se toho chopit zajetí a ostřílení borci. Třeba i z jiných žánrů. Kořeny mimořádně kvalitních Iron Reagan totiž nalezneme v Darkest Hour, Cannibal Corpse a mnou dlouho vzývané thrashcoreové smečky Municipal Waste, ke kterým má vyznění dnes hodnocené kapely nejblíže. Pojítkem je zpěvák Tony Foresta, jenž vše spáchal společně s kámošem ze střední, Ryanem Parrishem. Výsledkem je nekompromisní crossoverový nářez schopný rozpařit i nejlínějšího metláka, stejně jako, pokud si otočíte ovladačem hodně doprava, nasrat všechny sousedy v okolí. A řeknu vám na rovinu, že v jiném, než ultra hlasitém módu, nemá smysl tuhle muziku vůbec poslouchat.

Název kapely odkazuje na jednoho nechvalně proslulého amerického prezidenta (i když popravdě řečeno, kolik prezidentů proslulo chvalně?), aby jako vše společně s textovou složkou vypadalo patřičně naštvaně, ale je to spíš z povinnosti, celkově jde hlavně o zábavu a srandu (viz videoklipy či názvy skladeb). Přímo ozdravně působí ENERGIE, jež ŽHNE z každého tónu. Základnímu thrash metalovému sevření podává pokérovanou pracku hardcore punk a je to zatraceně znát. Pokud jsem psal o absenci dobrých thrash metalových alb, je to často dáno i nekvalitní zvukovou produkcí, která spolehlivě zabije třeba i schopný hudební matroš. Zde je vše díkybohu v naprostém pořádku. Posluchač je roztříštěn o masivní kytarové stěny a utopen rytmikou valící se jako zuřivá tsunami. Nejde ale o krutou smrt, nýbrž o znovuzrození vlévající do znuděných pórů blahodárnou mízu svěží chuti k životu. Tohle není hudba ke klidnému vychutnávání, člověk je přímo nucen k nějaké živočišné akci. Jedno je jisté, na koncertech zavládne peklo.

Celkem půlhodinová metalová krmě je rozsekána na pětadvacet zuřivých soust. A je to přesně tolik, aby byl konzument příjemně zasycen a nikoli přežrán, což by u delší stopáže přece jenom hrozilo. O nějaké široké hudební variabilitě nemůže být z logiky věci řeč a nikdo o ní ani nestojí. Sice uslyšíme (na poměry kapely a žánru) nebývalý počet kytarových sól či dokonce jeden song přesahující čtyři minuty. To jsou ale pouze kosmetické změny. Takovou dávku nespoutané energie by stejně nikdo déle než půl hodiny nebyl schopen ustát. Takhle je vše koncentrováno v doktorsky odměřené infuzi nejvyšší kvality. Asi po mně nechcete, abych rozebíral každý track zvlášť. Zkrátím to konstatováním, že novinka je lepší než (už tak dost dobré!) první album a letošní EP této smečky, dokonce je lepší, než poslední placka Municipal Waste - "The Fatal Feast". Tam už byla cítit jistá únava, zde je vše opět maximálně dynamické a akční. Tato recenze měla jediný účel. Upozornit na výjimečnou nahrávku v žánru, ve kterém sice vychází několik alb denně, na konci roku bychom ale ty opravdu skvělé spočítali na jedné ruce. Desce „The Tyranny Of Will“ bezesporu jeden z prstů náleží. Je to vztyčený prostředníček, jaký jiný?

Petr Štěpnička             


FB IRON REAGAN

YouTube ukázka - Miserable Failure

Seznam skladeb:
1. Tyranny of Will
2. I Won’t Go
3. Eyeball Gore
4. Close to Toast
5. Bet on Black
6. Miserable Failure
7. The Living Skull
8. In Greed We Trust
9. Glocking Out
10. Rat Shit
11. U Lock the Bike Cop
12. Broken Bottles
13. Bleeding Frenzy
14. Bored to Death
15. Class Holes
16. Obsolete Man
17. Nameless
18. Exit the Game
19. Your Kid's an Asshole
20. Patriotic Shock
21. Bill of Fights
22. Consensual Harassment
23. Just Say Go
24. Four More Years
25. The Sentence is Death

Sestava:
Tony Foresta - zpěv
Landphil Hall - kytara
Mark Bronzino - kytara
Rob Skotis - baskytara
Ryan Parrish - bicí

Rok vydání: 2014
Čas: 32:50
Label: Relapse Records
Země: USA
Žánr: thrashcore

Diskografie:
2013 - Worse Than Dead
2014 - The Tyranny Of Will

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 13.10.2014
Přečteno: 2656x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09194 sekund.