RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...

RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




INNERSPHERE - InnerSphere

Po jednom roce existence kapely se na světlo světa dostává debutové EP plzeňské formace InnerSphere. Minialbum je bez názvu a obsahuje pět melodicko-death metalových pecek. Kapelu tvoří čtyři muzikanti, kteří už mají poměrně bohaté zkušenosti a tak se u InnerSphere dá očekávat určitá hudební vyzrálost.

Pětici skladeb začíná minutové intro „Prologue“, zahrané jen na akustickou kytaru a po něm už zazní první metalové tóny v „Thread“. Tempo je rozvážné, kapela se nikam nežene a zaujme především souboj dvou growlujících hlasů. První patří zpěvákovi a kytaristovi Tomáši Sršňovi (ex-Mean Messiah), druhý pak kytaristovi a muži s ostrým hlasem Mírovi Litomerickému (Return Of Innocence). Hudebně se kapela pohybuje v melodickém death metalu a dominuje střední tempo. Zvuk je velmi slušný, nikoliv však precizní. V dnešní době najdete i o dost lépe znějící desky nahrané v domácím studiu, na druhou stranu však nahrávka působí živým dojmem.

„Creation“ na vás vyštěkne pořádným zrychlením a salvou dvoukopáků bubeníka Tomáše Lebenharta (Alter In Mind). Zároveň zazní hluboký growling a skladba má pořádné koule. Troufnu si říct, že v rámci žánru se tenhle kousek dá nazvat opravdovým hitem. Skvěle se povedlo krásné kytarové sólo a dobře zní i probublávající baskytara Davida Hradílka (Adagio Funebre). Z pořádného fofru se opět zpomalí v „Inner Sphere“. Najednou je tu skoro až doom metalová atmosféra a první půle písně se mi zdá až utahaná. Jenže potom přichází momenty, které vás ke skladbě připoutají. Ať už se jedná o krásnou akustickou mezihru nebo závěrečné sólo. Navíc řev v pozadí dodává písni zlou, ale zajímavou atmosféru.

Závěrečným zářezem je „Distant Space“. Tenhle kousek je asi tím nejtvrdším, co na minialbu najdete. Nezapomíná se však na atmosféru a melodie. V druhé půlce skladby pak přibude i progresivních prvků. Práce kytar je skvělá a jeden motiv střídá druhý. V pozadí dokreslují náladu i decentní klávesy. Závěr je jedním slovem epický, a kdyby bylo takhle strhující celé EP, tahám z klobouku i desítku.

InnerSphere vstoupili na scénu sebevědomou nahrávkou, která může sloužit jako takový jejich základ, i když se mi „EP“ líbí, pořád jsem se nezbavil pocitu, že mají prostě ještě navíc. „Distant Space“ je strhující, „Creation“ se bude vyjímat na koncertech, „Inner Sphere“ je mírně utahaná, ale nakonec přesvědčí svou atmosférou a „Thread“ mi přijde spíš jako průměrná skladba, která mi tolik k srdci nepřirostla. Dobrou zprávou je, že InnerSphere si hledají svůj vlastní výraz a já vlastně ani nemám je ke komu přirovnat, znějí osobitě. Rozhodně doporučuji všem fandům melodického death metalu a já se budu těšit na další nahrávku, třeba už v podobě dlouhohrajícího alba.

Tomáš Marton             


FB INNERSPHERE

Seznam skladeb:
1. Prologue
2. Thread
3. Creation
4. Inner Sphere
5. Distant Space

Sestava:
Tomáš Sršeň - kytara,zpěv
Míra Litomerický - kytara, zpěv
David Hradílek - baskytara
Tomáš "Lebi" Lebenhart - bicí

Rok vydání: 2016
Čas:
Země: Česká republika
Žánr: Melodic Death metal

Diskografie:
2016 - InnerSphere (EP)

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 20.11.2016
Přečteno: 2444x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.52072 sekund.