TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




PHIL CAMPBELL AND THE BASTARD SONS - The Age Of Absurdity

Přestože se to z počátku zdálo skoro nemožné, kytarista Phil Campbell se po konci Motörhead, kteří zanikli se smrtí Lemmyho Kilmistera na konci roku 2015, znovu dokázal etablovat na scéně a k životu přivést zajímavý projekt Phil Campbell And The Bastard Sons. Pro neznalé a pro ty, kteří se s tímto názvem setkávají poprvé připomeňme, že se jedná o formaci, kterou kromě exkytaristy Motörhead tvoří jeho tři synové a zpěvák Neil Starr. „Kromě manželky a naší kočky jsem dneska ten nejhorší muzikant v rodině já,“ šklebí se Campbell a zdůrazňuje tím, že jeho potomci jsou skutečně zdatnými hudebníky. Ostatně, to prokázali už na konci roku 2016, kdy vyšlo jejich bezejmenné EP.

Kupodivu toho se světem Motörhead nemělo společného tolik, kolik se původně čekalo. Vždyť v posledních letech se stal právě Phil Campbell tou hlavní tvůrčí pákou uvnitř britské legendy, přestože styl byl jasně nastavený před mnoha lety samotným Lemmym. Jako kdyby chtěl kytarista utéct očekávání a zbytečnému srovnávání. Jeho nová tvorba se prokázala jako vzdušnější a nablýskanější, inklinující ke klasickému hard and heavy a naopak postrádající punkové kořeny, což bylo u Motörhead nedílnou součásti jejich výrazu. Otázka stála, jestli bude kytarista na plnohodnotném debutu pokračovat v nastoleném trendu nebo zda se bude snažit trochu zalovit ve vlastní minulosti a nabídnout svou část motörheadovské podstaty.

Oficiální debut „The Age Of Absurdity“ je trochu tvrdším dílem než bylo bezejmenné EP. Je o něco špinavější a pochytává mnohem více dirty rock n`rollové tváře než první vlaštovky tvorby této party. Campbell se přece jen na této desce ohlíží do minulosti a prostřednictvím (zejména) skladby „Gypsy Kiss“ jasně ukazuje, kdeže strávil třicet let svého života. I basa jeho syna Tyly zde zní, jako kdyby jí nahrál sám Lemmy. Tato místa se na albu objevují například v dalších skladbách „Dropping The Needle“ nebo v úvodní „Ringleader“, ovšem nejsou oproti dalším skladbám, které jsou i tak trochu stadionového ražení, dominantní. Ano, Campbell jako kdyby se chtěl vypořádat se svou minulostí, jako kdyby vpustil do současnosti ducha Motörhead, ale činí to s maximální rozvahou.

Pak jsou tu ale věci, které se tomuto konceptu desky vymykají a nemají mnoho společného se stadionovým rockem - ten reprezentují třeba „Freak Show“, „Skin And Bones“ nebo „Get On Your Knees“, a ani s tou divočejší částí tváře kapely. Jedná se o trojici skladeb, které uvozuje houpavé boogie „Welcome To Hell“, jenž zní tak trochu jako naspeedovaní Aerosmith, westernově laděná bluesovka s potemnělou náladou „Dark Days“ a zejména závěrečná lahůdka „Into The Dark“, což není nic jiného než skvělá popmetalová hymna, hrající si na jedné straně s leskem toho nejčistšího heavy metalu a na straně druhé až s odérem sluncem rozpálených ulic Los Angeles. A zde by se dalo říct, že je tahle parta kompozičně nejsilnější a právě tato poloha dodává jejich albu punc rozmanitosti, aniž by bylo nutné hovořit o něčem nesourodém.

„The Age Of Absurdity“ se proto povedla, ačkoliv nemůže starým Lemmyho fanouškům suplovat alba, které ještě Motörhead mohli vydat. Tuto kapelu je proto nutno brát jako zcela nový subjekt, který nabízí léty prověřenou kvalitu v novém balení.

Jan Skala             


www.philcampbell.net

YouTube ukázka - Ringleader

Seznam skladeb:
1. Ringleader
2. Freak Show
3. Skin And Bones
4. Gypsy Kiss
5. Welcome To Hell
6. Dark Days
7. Dropping The Needle
8. Step Into The Fire
9. Get On Your Knees
10. High Rule
11. Into The Dark

Sestava:
Neil Starr - zpěv
Phil Campbell - kytara
Todd Campbell - kytara
Dane Campbell - baskytara
Tyla Campbell - bicí

Rok vydání: 2018
Čas: 41:15
Label: Nuclear Blast
Země: Velká Británie
Žánr: hard rock/heavy metal

Diskografie:
2018 - The Age Of Absurdity

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 23.02.2018
Přečteno: 2143x




počet příspěvků: 2

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Deska má otřesný...16. 03. 2018 10:32 Motör
Neleze to, neleze!...28. 02. 2018 22:47 orre


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.10468 sekund.