20.09.2018
KISS
Další z legend ohlásila rozlučkové turné. Příští ..více

20.09.2018
U.D.O.
Basista Fitty Wienhold oznámil, že opouští kapelu ..více

20.09.2018
EXCITER
Kanadská heavy/thrashová legenda se smrskla už jen na ..více

20.09.2018
GORGOROTH
Bývalý frontman těchto norských blackmetalových ..více

20.09.2018
MASTER
Americká deathmetalová legenda, mající už delší dobu ..více

19.09.2018
Dion BAYMAN
Australský hudebník vydá 21. září studiovku "Better ..více






URIAH HEEP - Outsider
Pod vlivem toho, že kapela vydala nové album Liv ..

WALDA GANG - Je tu léto
Přesně tak, Vláďa byl fenomenální zpěvák, ..

WALDA GANG - Je tu léto
Zemřel Vláďa Šafránek. :( Obrovská ztráta p ..

METAL ALLEGIANCE - Volume II - Power Drunk Majesty
Jasně překonávají trochu nedotaženou první d ..

Ozzy OSBOURNE - Down To Earth
Po dvoch dokonalých albumoch musel prísť pád d ..

Ozzy OSBOURNE - Down To Earth
mě poslední dobré Madmanovo album. Ta tvrdost m ..

Ozzy OSBOURNE - Ozzmosis
Je to subjektivne hodnotenie. Beriem, o tom su rec ..

ALICE IN CHAINS - Rainier Fog
Grohla zmiňuji proto, že čím více uhýbal z g ..

Ozzy OSBOURNE - Down To Earth
V době vydání jsem album neměl moc rád, ale d ..

SATAN - Cruel Magic
Ale jo, chápu co chceš říct tím vývojem, ale ..




Za poslední měsíc:
ALICE IN CHAINS - Rainier Fog
1005x

CATASTROFY - Besnota
944x

Ozzy OSBOURNE - No More Tears
915x

DORO - Force Majeure
898x

Ozzy OSBOURNE - No Rest For The Wicked
833x

U.D.O. - Steelfactory
815x



29.09.2018
PANYCHIDA, MALLEPHYR, KAAR, BLOODY CREEK...
Spáňov u Domažlic, začátek od:19:00, vstupné: 200 Kč

30.09.2018
DIRT RIVER RADIO (Australia), SILENT SESSION..
Praha, Klub Vagon, začátek od:21:00, vstupné: 299,-

04.10.2018
BLACK MAJESTY (AUS), SQUEALER (DE), DEAD DANIELS (CZ)..
Cemetery Pub - Krakow, Pl, začátek od:20:00, vstupné: 10 Zl



článků celkem: 6533
recenzí: 5312
reportů: 531
rozhovorů: 360













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


LOUDNESS - Rise To Glory

Kdo by si v době, kdy se snažili tihle Japonci dobýt svět s deskami „Thunder In The East“ nebo „Lightning Strikes“, pomyslel, že tu tahle parta kolem kytarového poloboha Akiry Takasakiho bude ještě v roce 2018. Navíc se sedmadvaceti deskami na krku… Je to vlastně taková anomálie, protože v době, kdy drtivé většině jejich souputníků (Loudness začínali paralelně s Novou vlnou britského heavy metalu) pomalu dochází, Loudness stále působí vitálním a tvůrčím dojmem a posluchači se jejich desek dostává se železnou pravidelností. A ač jsou dnes už populární především v Japonsku, nezdá se, že by světu ještě sdělili vše, co mají na srdci. Další jejich výpovědí je novinka „Rise To Glory“.

Loudness mají svou tvář definovanou už dávno. Ta spočívá v nejklasičtějším heavy metalu, který byl sice zejména v druhé polovině devadesátých let oděn do modernějšího odéru, ovšem nikdy se zcela nezpronevěřil. Proto je také tahle kapela brána jako jistota. Stylová i kvalitativní. Protože v jejich diskografii neexistuje deska, která by se dala označit za vyloženě podprůměrnou. Ale je zároveň fakt, že od počinu „Hurricane Eyes“, který byl na dlouhou dobu poslední pro zpěváka Minoru Niiharu, nedokázali Loudness přijít s opravdovou bombou. Ani poté, co se Niiharu v roce 2000 vrátili do řad kapely zpět, nevzniklo nic, co by fanoušky muselo nutně přibít k zemi. Čili takové status quo…

To pokračuje i na novince „Rise To Glory“. Od té se čekala slušná porce heavymetalové hudby made in Takasaki a té se posluchači také dostává. Žádné velké vrcholy, ani žádné velké pády. Slušná místa a pak momenty, kdy se budete nepokrytě nudit a přemýšlet, kde tohle ta čtveřice Japončíků už hrála. Proto nečekejte vyloženě zázrak, ale za poslech to stojí. Nejvíce síly mají Loudness ve svižnějších věcech a proto začátek v podobě „Soul On Fire“ nemůže být šlápnutím vedle. Tady se koncentruje síla současných Loudness (samozřejmě oproti osmdesátým letům už trochu omezená), naplno propukající v následující „I`m Still Alive“, která stojí na strojových Takasakiho riffech a pak zejména ve skvělé moderně pojaté a thrashující „Massive Tornado“, která jako kdyby chtěla vzpomenout na časy, kdy se klasický heavy metal začal transformovat do svých tvrdších a temnějších podob. Zde je cesta, kudy by se Loudness mohli v dobách příštích vydat. Ovšem chuť zkoušet něco nového už bude této kapele bohužel chybět.

Proto jsou zde ponejvíce zastoupeny sázky na jistotu, ať už jsou to trochu nudnější kousky jako „Go For Broke“ a „The Voice“ nebo slušná „No Limits“, kde se ozývají klasické hardrockové nálady, a nakonec i titulní věc, která ale svou hurrrááá speedmetalovou náladou a trochu infantilním popěvkem dokáže i iritovat. Nechybí pochopitelně ani povinná balada „Until I See The Light“, která ovšem svou unylostí zaujmout nemůže. Mnohem lépe pak vyzní instrumentálka „Kama Sutra“, kde Takasaki ukazuje, proč právě on má v Japonsku pověst naprostého fenoménu. Malmsteen by se mohl učit, jak se dá vytvořit zajímavě znějící kousek. Takasaki jej právě v této skladbě poráží jeho vlastními zbraněmi.

Kvůli výše zmíněnému je ale jasné, že je „Rise To Glory“ vcelku nevyrovnaná deska. Nabízí slušné vrcholy, ale i nevyhnutelné pády. Loudness ukazují, že umí znít slušně moderně (opět je zde nutné zmínit skvělé rifforáma „Massive Tornado“), ale spíše se ohlíží do osmdesátých let. V tu chvíli zní méně nápaditě a zbytečně zpátečnicky. Ovšem na to, že jde o jejich sedmadvacáté album, je nutné smeknout, že studnice nápadů ještě nevyschla úplně.

Pepsi Stone             


www.loudnessjp.com

YouTube ukázka - Soul On Fire

Seznam skladeb:
1. Soul On Fire
2. I`m Still Alive
3. Go For Broke
4. Until I See The Light
5. The Voice
6. Massive Tornado
7. Kama Sutra
8. No Limits
9. Bad Loser
10. Rise To Glory
11. Rain
12. Who And For Whom

Sestava:
Minoru Niihara - zpěv
Akira Takasaki - kytara
Masayoshi Yamashita - baskytara
Masayuki Suzuki - bicí

Rok vydání: 2018
Čas: 1:01:01
Label: Universal Music Group Japan
Země: Japonsko
Žánr: heavy metal

Diskografie:
1981 - The Birthday Eve
1982 - Devil`s Soldier
1983 - The Law Of Devil`s Island
1984 - Desillusion
1985 - Thunder In The East
1986 - Lightning Strikes
1987 - Hurricane Eyes
1989 - Soldier Of Fortune
1991 - On The Prowl
1992 - Loudness
1994 - Heavy Metal Hippies
1997 - Ghetto Machine
1998 - Dragon
1999 - Engine
2001 - Spiritual Canoe
2001 - Pandemonium
2002 - Biosphere
2004 - Terror
2004 - Racing
2006 - Breaking The Taboo
2008 - Metal Mad
2009 - Everlasting
2010 - King Of Pain
2011 - Eve To Dawn
2012 - 20-12
2014 - The Sun Will Rise Again
2018 - Rise To Glory

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 28.02.2018
Přečteno: 944x




počet příspěvků: 5

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Kvalitní muzika...4. 03. 2018 17:52 mr.deadhead
Já myslel, že...2. 03. 2018 9:34 Pepsi Stone
Tady někdo nezná...1. 03. 2018 20:36 The Keeper XIV.
M.Z.A.? Co to...1. 03. 2018 7:36 Pepsi Stone
M.Z.A....28. 02. 2018 19:45 The Keeper XIV.


 
Metalforever.info © 2006 - 2018     RSS - články

stránka byla načtena za 0.16991 sekund.