ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




THE DEAD DAISIES - Burn It Down

U The Dead Daisies jde zdánlivě všechno jak po másle. Kapela už má na scéně své místo jisté a i když od minulého alba „Make Some Noise“ z roku 2016 opět došlo k personální změně, tentokrát na bubenické stoličce, kam se po Brianovi Tichym usadil dlouholetý člen Journey Deen Castronovo, kapele to očividně vítr z plachet nesebralo. Od minulé desky se v kapele už plně etabloval kytarista Doug Aldrich (ex-Whitesnake), ba co víc, stal se z něho velmi důležitý člen, protože jeho příchodem se The Dead Daisies trochu změnili. Bylo to patrné už na minulé desce. Kapela totiž přišla nejen o kytaristu Richarda Fortuse, ale především o klávesistu Dizzyho Reeda, když oba dali přednost svým domovským Guns N`Roses. Fortuse nahradil zmíněný Aldrich, ovšem Reedovo místo zůstalo prázdné.

Na „Make Some Noise“ se tak The Dead Daisies opět prezentují jako ta nejklasičtější hardrocková sestava. Zpěv, dvě kytary, basa, bicí… Navíc je nutné zdůraznit, že na každém postu je profesionál každým coulem a proto nemůže taková deska jako je „Burn It Down“ dopadnout špatně. Alespoň po řemeslné stránce. Na první pohled je totiž na tomto albu všechno v pořádku. Muzikantům to jede od samotného „Ressurected“, které rozjede pořádně tvrdou rock n`rollovou jízdu, jenž samozřejmě čerpá z té největší klasiky Led Zeppelin, The Rolling Stones nebo Aerosmith, ale dává skladbě i modernější tvář, kdy vás napadnou rozjeté party jako Hardcore Superstar. Kytary řežou světovou extraligu, rytmika sedí pevně na svém místě a zpěvák John Corabi (pro neznalé, to je ten chlápek, co kdysi nahradil Vince Neila v Mötley Crüe) opět podává svůj nasupený výkon, který jej zařadil mezi uznávané pěvce.

Jenže už právě od „Ressurected“ je znát, jak bude vypadat celá deska. Přesně víte, co můžete od další skladby čekat, co přinesou další minuty a jak budou vypadat následující melodie. Slyšíte vlastně jen přesně to, co byste od The Dead Daisies očekávali. To by ale ještě nebylo vůbec špatné. Mnohem horší je fakt, že na „Burn It Down“ je jasně slyšet, že se kapela rychle skladatelsky vyčerpává. Po výborných dvou prvních deskách, kdy debut uhranul svým skvělým songwrittingem a dvojka „Revolución“ zase experimenty s klasickou, dejme tomu středoamerickou hudbu, kam právě úžasně zapadl výše zmíněný klávesista Reed, se už minulá „Make Some Noise“ sunula někam, kam si asi fanoušci nepředstavovali, že jejich oblíbenci dojdou.

Začala se vkrádat rutina (dalo by se říct, že i trocha nudy) a bylo už jasně slyšet, že začínají docházet nápady. Album nabídlo stále prvotřídní hard rock s příměsí frackovitého hair metalu, ovšem už zde nebylo nic, co by člověk předtím neznal. Sice vše v prvotřdním balení, ale už o poznání méně vzrušující. A tento neodbytný pocit, že The Dead Daisies skutečně dochází šťáva, se u „Burn It Down“ dostavuje ještě mnohem intenzivněji. Samotným skladbám ve své podstatě není co přesně vytknout. „Rise Up“ nebo „Leave Me Alone“ jede tvrdě v rock n`rollových kolejích, „What Goes Around“ zase působí jako drobná připomínka bezejmenného alba Mötley Crüe (toho, co nazpíval právě Corabi), titulní věc a „Set Me Free“ jsou zase velice slušné bluesrockové kousky, kde exceluje znovu zmíněný Corabi. Ale kde je nějaké vzrušení?

Všechno je až sterilní a to je pro párty rockovou desku, kterou by „Burn It Down“ chtěla být to nejhorší, co se jí může stát. The Dead Daisies jako kdyby se čím dál více zamotávali do jakéhosi bludného kruhu, ze kterého nevědí jak ven. Flintu do žita samozřejmě házet nemusí, protože jejich novinka není špatná deska. Ale výborná už také ne...

Jan Skala             


www.thedeaddaisies.com

YouTube ukázka - Ressurected

Seznam skladeb:
1. Resurrected
2. Rise Up
3. Burn It Down
4. Judgement Day
5. What Goes Around
6. Bitch
7. Set Me Free
8. Dead And Gone
9. Can`t Take It With You
10. Leave Me Alone

Sestava:
John Corabi - zpěv
Doug Aldrich - kytara
David Lowy - kytara
Marco Mendoza - baskytara
Deen Castronovo - bicí

Rok vydání: 2018
Čas: 42:16
Label: SPV/Steamhammer
Země: USA
Žánr: hard rock/hair metal

Diskografie:
2013 - The Dead Daisies
2015 - Revolución
2016 - Make Some Noise
2018 - Burn It Down

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 25.04.2018
Přečteno: 2244x




počet příspěvků: 7

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
osobně mám radši...27. 04. 2018 9:49 Pepsi Stone
Corabi zpívá...26. 04. 2018 23:15 JonathanGray
A taky udělali...26. 04. 2018 19:33 orre
Kapela měla...26. 04. 2018 7:52 JonathanGray
To JonathanGray:...26. 04. 2018 0:52 Martin01


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.10792 sekund.